ZW 2022 (Zweigelt) - wino czerwone
2022 10 29 - Winobranie PIRO 3g(0,1g x 30 l)
2022 10 29 - POMIARY (3,6pH)(7,3TA)(23Blg)
2022 10 29 - MACERACJA dodanie Safizyn Clean 6g(0,2g x 30 l)(4h)
2022 10 29 - MACERACJA dodanie Spring Cell Kolor 6g(0,2g x 30 l)(2h)
2022 10 29 - DROŻDŻE (HD S135) (18:00)
2022 10 29 - START (21:00)
2022 10 30 - Fosforan 6g(0,2 x 30 l) i Spring Ferm 6g(0,2 x 30 l)
2022 10 31 - Fosforan 6g(0,2 x 30 l) i Spring Ferm 6g(0,2 x 30 l)
2022 11 10 - Koniec fermentacji POMIARY (3,6pH)(7,4TA)(-2Blg)
2022 11 15 - PRASA (25 litrów) SEDYMENTACJA
2022 11 16 - I ZLANIE (23 litry) POMIARY (3,6pH)(7,4TA)(-2Blg)
2022 11 30 - POMIARY (3,6pH)(6,9TA)
2022 11 30 - dodanie SPRINGCELL 4,6g(0,2g x 23l
2022 11 30 - dodanie BKM
2022 12 03 - POMIARY (3,7pH)(5,7TA)
2022 11 30 - POMIARY (3,6pH)(6,9TA) dodanie BKM
2022 12 03 - POMIARY (3,7pH)(5,7TA)
2022 12 05 - POMIARY (3,7pH)(5,6TA)
2022 12 06 - POMIARY (3,7pH)(5,55TA)
2022 12 07 - POMIARY (3,7pH)(5,55TA) koniec FJM
2022 12 07 - II ZLANIE PIRO 2,2g(0,1g x 22 l)
2022 12 07 - BACTILESS 5,5g(0,25g x 22 l)
2022 12 23 - III ZLANIE PIRO 1,2g(0,06g x 20 l)
2022 12 23 - dodanie SPRINGCELL MANNO 4g(0,2 x 20l)
2022 12 23 - BUTLEKOWANIE 4 butelki 0,5l
Beaujolais Nouveau
Takie szczecińskie bożole w grudniu...
Jak na razie, w nosie i w ustach czysto, a w oku czysty
rubin.