Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: moje etykiety na wino
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam

chcę w tym wątku prezentować moje etykiety.
prosze o opinie i komentarze.

1# Wino hibiskusowe wersja 1.0

[Obrazek: hibiskusowe_1.jpg]

następne wrzucę jutro wieczorem lub w niedzielę rano.
prosta, ładna
zestaw kolorów troche przypomina naklepke od jabola:diabelek:
Jeśli nie planujesz kontretykiety to ja uzupełniłbym informacje o rodzaj wina tzn wytrawne, półwytrawne...
Witam
Przedstawiam nową etykietą na wino hibiskusowe.
Projekt mojego młodszego brata. Lepsze to, niż by miał siedzieć przy gierkach.

Hibiskusowe wersja 2.0
przód

[Obrazek: hibiskusowe_3.jpg]

tył

[Obrazek: hibiskusowe_3_tyl.jpg]

Oceniajcie.
Ta druga lepsza, choc mam wrazenie ze czegos brakuje, moze autora wina:)
witam.
przedstawiam kolejne dwie etykiety mojego autorstwa

Truskawa 1.0

[Obrazek: czerwona%20porzeczka.jpg]

i...
Czerwona Porzeczka 1.0

[Obrazek: truskawka%20etit.jpg]

oceniajcie.
Jamwnukers co do wyglądu Twoich etykiet jak na mój gust to OK , tylko za bardzo wszystkie w barwie czerwieni.
czerwień to mój ulubiony kolor :d
Ale na zielonej butelce będzie walił po oczach.
Natomiast to hibiskusowe wersja 2.0 jest bardzo ładne! Aby było jeszcze bardziej poetycko zamiast textu
"...cudownej, czerwonej barwy..." napisałabym - "rubinowej" :chytry:
Cytat:Wysłane przez Megana
Ale na zielonej butelce będzie walił po oczach.

chyba że się ma niebieskie butelki :D

Cytat:Wysłane przez Megana
Natomiast to hibiskusowe wersja 2.0 jest bardzo ładne! Aby było jeszcze bardziej poetycko zamiast textu
"...cudownej, czerwonej barwy..." napisałabym - "rubinowej" :chytry:

ok spróbuję się namówić... dzięki
Cytat:Wysłane przez SZYBKI
..za bardzo wszystkie w barwie czerwieni.

może spróbuj "wyjaśnić" wczystko to co poza paskiem z wizerunkiem owoców. Może nawet wybiel :niewiem:
W porównaniu do pierwszych etykiet ta z porzeczkami i truskawkami nie do przyjęcia.

Proponuję pozbyć się tych różów bo są niestety fatalne i chyba nie idą w parze z kolorami owoców. Szkoda że te owoce na zdjęciach tak skadrowane powalcz z tym... będzie lepiej:)
Dobrze więc. Postaram się popracować na etykietami do truskawy i porzeczki. A w między czasie prezentuje moje najmłodsze dziecko:

Wino gronowe 1.0

[Obrazek: gronowe.jpg]

jutro będę miał chwilę czasu więc spróbuje się pobawić z ostatnimi dwoma.
a narazie poproszę komentarze na temat nowej etykiety.

Pozdrawiam
Bardzo ładna kolorystyka, całość przyjemna dla oka. Tylko ten żubr, nie pasujemi do wina, natychmiast skojarzył mi się z reklamą piwa.
No i co wspólnego ma zwierz potężny, na cokole solidnym postawiony z winogronami?
no bo to wino to jest dla mnie skarbem narodowym, jak żubr :D
jakoś kompletnie zapomniałem i nie skojarzyło mi się z piwem żubr.
no to jaka jest Twoja sugestia, co umieścić zamiast żubra ? jakiś domek/dworek/zamek czy bardziej coś z przyrody, a może iść w stronę płci pięknej
Kurcze taki dlugi post mi sie skasowal
W skrocie, generalnie polecam cos w jakis sposob zwiazane z Toba, Twoja piwnica, domem, okolica, ogrodem miastem. na ten przyklad proponuje:
[Obrazek: legionowo79ch0.jpg]

a tu troche info co to wogole.
Jamwnukers twoja etykietka wygląda trochę jak nekrolog szkoda... A jeżeli musimy być czarno-biała to chyba warto wykorzystać odcienie szarości może w tle. Warto pokombinować:)
Ja optuję za winnicą, winiarnią, czyli motywami winnymi lub fotkami owoców, z które były surowcem do wina.
zgadza się:) a ten żubr to dobry ale dla osób mieszkających w Spale i okolicach... bo to przecież fotka pomnika ze Spały
Witam!
Chce zaprezentować moje 2 nowe etykiety. Zaczałem sie bawić photoshopm i chyba widac różnice.

1
[Obrazek: hibis%20print.JPG]
Winko hibiskusowe to już chyba 3 etykieta :d

2

[Obrazek: print%20gronowe.JPG]
i na winko gronowe. Pewnie błędy porobiłem tytule.

Proszę o opinie. dzięki
Ladne, jedno zastrzezenie na szybko: zastanowilbym sie nad laczeniem nazw polskich i nie polskich.

Maciek OiM

Te dwie ostatnie całkiem poprawne + uwagi mamcara powyżej
No ok, tyle że, "Legionowa Piwnica" to nazwa pod jaką 'wydaje' winko bo zawarte jest w niej moje miejsce zamieszkania więc trudno przetłumaczyć. Podobnie jak moje imię i nazwisko. Przecież nie napisze:
"Legion wine-celar
Mark Grandson"

a jeśli chodzi o rodzaj wina to może być maturity jako wytrawne?

Skrzych

wytrawne - dry

Krzysztof
Witam.
Wstawiam moją nową etykietę.
Odrazu powiem, że wzór jest podobny do rtykiety jaką kiedyś spotkałem na jednej (może dwóch) butelce.

[Obrazek: czerwona%20porzeczka.JPG]

Czerwona porzeczka. A jakoś tak lece w ten angielski.
Zapraszam do komentowania.
Stron: 1 2