Witam
chcę w tym wątku prezentować moje etykiety.
prosze o opinie i komentarze.
1# Wino hibiskusowe wersja 1.0
następne wrzucę jutro wieczorem lub w niedzielę rano.
prosta, ładna
zestaw kolorów troche przypomina naklepke od jabola

Jeśli nie planujesz kontretykiety to ja uzupełniłbym informacje o rodzaj wina tzn wytrawne, półwytrawne...
Witam
Przedstawiam nową etykietą na wino hibiskusowe.
Projekt mojego młodszego brata. Lepsze to, niż by miał siedzieć przy gierkach.
Hibiskusowe wersja 2.0
przód
tył
Oceniajcie.
Ta druga lepsza, choc mam wrazenie ze czegos brakuje, moze autora wina

witam.
przedstawiam kolejne dwie etykiety mojego autorstwa
Truskawa 1.0
i...
Czerwona Porzeczka 1.0
oceniajcie.
Jamwnukers co do wyglądu Twoich etykiet jak na mój gust to OK , tylko za bardzo wszystkie w barwie czerwieni.
czerwień to mój ulubiony kolor :d
Ale na zielonej butelce będzie walił po oczach.
Natomiast to hibiskusowe wersja 2.0 jest bardzo ładne! Aby było jeszcze bardziej poetycko zamiast textu
"...cudownej, czerwonej barwy..." napisałabym - "rubinowej"

Cytat:Wysłane przez Megana
Ale na zielonej butelce będzie walił po oczach.
chyba że się ma niebieskie butelki
Cytat:Wysłane przez Megana
Natomiast to hibiskusowe wersja 2.0 jest bardzo ładne! Aby było jeszcze bardziej poetycko zamiast textu
"...cudownej, czerwonej barwy..." napisałabym - "rubinowej" 
ok spróbuję się namówić... dzięki
Cytat:Wysłane przez SZYBKI
..za bardzo wszystkie w barwie czerwieni.
może spróbuj "wyjaśnić" wczystko to co poza paskiem z wizerunkiem owoców. Może nawet wybiel

W porównaniu do pierwszych etykiet ta z porzeczkami i truskawkami nie do przyjęcia.
Proponuję pozbyć się tych różów bo są niestety fatalne i chyba nie idą w parze z kolorami owoców. Szkoda że te owoce na zdjęciach tak skadrowane powalcz z tym... będzie lepiej

Dobrze więc. Postaram się popracować na etykietami do truskawy i porzeczki. A w między czasie prezentuje moje najmłodsze dziecko:
Wino gronowe 1.0
jutro będę miał chwilę czasu więc spróbuje się pobawić z ostatnimi dwoma.
a narazie poproszę komentarze na temat nowej etykiety.
Pozdrawiam
Bardzo ładna kolorystyka, całość przyjemna dla oka. Tylko ten żubr, nie pasujemi do wina, natychmiast skojarzył mi się z reklamą piwa.
No i co wspólnego ma zwierz potężny, na cokole solidnym postawiony z winogronami?
no bo to wino to jest dla mnie skarbem narodowym, jak żubr

jakoś kompletnie zapomniałem i nie skojarzyło mi się z piwem żubr.
no to jaka jest Twoja sugestia, co umieścić zamiast żubra ? jakiś domek/dworek/zamek czy bardziej coś z przyrody, a może iść w stronę płci pięknej
Kurcze taki dlugi post mi sie skasowal
W skrocie, generalnie polecam cos w jakis sposob zwiazane z Toba, Twoja piwnica, domem, okolica, ogrodem miastem. na ten przyklad proponuje:
a
tu troche info co to wogole.
Jamwnukers twoja etykietka wygląda trochę jak nekrolog szkoda... A jeżeli musimy być czarno-biała to chyba warto wykorzystać odcienie szarości może w tle. Warto pokombinować

Ja optuję za winnicą, winiarnią, czyli motywami winnymi lub fotkami owoców, z które były surowcem do wina.
zgadza się

a ten żubr to dobry ale dla osób mieszkających w Spale i okolicach... bo to przecież fotka pomnika ze Spały
Witam!
Chce zaprezentować moje 2 nowe etykiety. Zaczałem sie bawić photoshopm i chyba widac różnice.
1
![[Obrazek: hibis%20print.JPG]](http://fotoo.pl/hosting-zdjec/img/ba6494983435282ebce0cfb05534e373/hibis%20print.JPG)
Winko hibiskusowe to już chyba 3 etykieta :d
2
![[Obrazek: print%20gronowe.JPG]](http://fotoo.pl/hosting-zdjec/img/78a49624e9427d8b7107702cbc944959/print%20gronowe.JPG)
i na winko gronowe. Pewnie błędy porobiłem tytule.
Proszę o opinie. dzięki
Ladne, jedno zastrzezenie na szybko: zastanowilbym sie nad laczeniem nazw polskich i nie polskich.
Te dwie ostatnie całkiem poprawne + uwagi mamcara powyżej
No ok, tyle że, "Legionowa Piwnica" to nazwa pod jaką 'wydaje' winko bo zawarte jest w niej moje miejsce zamieszkania więc trudno przetłumaczyć. Podobnie jak moje imię i nazwisko. Przecież nie napisze:
"Legion wine-celar
Mark Grandson"
a jeśli chodzi o rodzaj wina to może być maturity jako wytrawne?
Witam.
Wstawiam moją nową etykietę.
Odrazu powiem, że wzór jest podobny do rtykiety jaką kiedyś spotkałem na jednej (może dwóch) butelce.
Czerwona porzeczka. A jakoś tak lece w ten angielski.
Zapraszam do komentowania.