Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: "Pulpa" na soku z białych winogron
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Panowie,
Szybka krótka piłka bo zaraz mecz;) kobieta oddzieliła mi sok z białych winogron w sokowirówce, w naczyniu oddzielił się sok i ta zielona "pulpa"(piana czy cos takiego gęstego) czy to też wrzucać do gąsiora czy tylko sok znajdujący się poniżej?

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź,
Przyguc
Tylko sok.
Pestki też zmieliła?
na sitku wszystko zostalo, pojedyncze sztuki tylko sie przedostały.
dzięki za błyskawiczna odpowiedz;)
(08-10-2015, 17:59)Przyguc napisał(a): [ -> ]Panowie,
Szybka krótka piłka bo zaraz mecz;) kobieta oddzieliła mi sok z białych winogron w sokowirówce.

Weź sobie pestkę z winogron, dokładnie rozgryź zębami, posmakuj językiem i powiedz czy dobre.
Sokowirówka dokładnie to zrobiła z pestkami które są w winogronach. Nie ma znaczenia czy pestki zostały na sitku, smak w części przejdzie do wina.
Rozważył bym zmianę kobiety na lepszy model :diabelek:
Albo zmianę winogron na bezpestkowe ... :diabelek:
A może sokowirowke pod klucz.:jezor:

Lech:)