Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Siarkowanie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Od razu przepraszam za ten temat ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat siarkowania.

1. Kiedy przeprowadzamy ten proces?

2. Czym najlepiej?

3. W jakim stężeniu?

4. Czy to konieczne?

Robię obecnie wino z winogrona i właśnie zakończyła się burzliwa fermentacja.
Szukaczka forumowa (to takie coś z lupką na pomarańczowej belce u góry po lewej) po wpisaniu słowa "siarkowanie" wyrzuciła 2 strony wyników. Wątek pod takim samym tytułem jak założyłeś już jest na forum, a Regulamin zabrania dublowania tematów.
Już masz trochę stażu na forum i nie wypada Ci tu "na leniuszka" funkcjonować.
Szukaj info o TYM produkcie.
Na forum jest bardzo wiele na ten temat.
TU czytamy.