(27-05-2016, 14:39)Orwell napisał(a): [ -> ]W związku z tym, niestety
zapytam, czy nie zechciałbyś poprowadzić kolejnej edycji akcji?
Poczekajmy z kolejną aukcją, aż nasz forumowy prawnik sprawdzi różne paragrafy i ewentualnie da zielone światło.
Jeżeli będzie wszystko dobrze, to sam, też będziesz mógł jakąś aukcję poprowadzić.
(27-05-2016, 14:28)drajla napisał(a): [ -> ]Wielebna go nie kocha 
No nie był bym taki pewien

Podobno tylko jedna oczywistość na świecie jest niemożliwa ...........otworzenie parasola w d..... reszta zawsze może się zdarzyć

Moje pytanie jednak bardziej Ciebie dotyczyło , czy nie będzie zazdrosna na takie wyznania
Orwell...........a co miało by być motywem przewodnim nowej akcji ?
hm...........może bym i znalazł jeszcze jakieś kulki w szafie .............

Kto jest tu prawnikiem?
Pamiętam, że w założeniu aukcja miała się skończyć, wątek zakończyć i zniknąć.
(27-05-2016, 15:00)TEQUILA napisał(a): [ -> ] (27-05-2016, 14:28)drajla napisał(a): [ -> ]Wielebna go nie kocha 
No nie był bym taki pewien 
.... reszta zawsze może się zdarzyć 
Moje pytanie jednak bardziej Ciebie dotyczyło , czy nie będzie zazdrosna na takie wyznania 
Zaraz Ci podam nr. telefonu do niej, to się sam zapytasz.
TEQUILA- to zdjęcie......masz burzowe myśli
(27-05-2016, 15:01)grzechu napisał(a): [ -> ]Kto jest tu prawnikiem?
Pamiętam, że w założeniu aukcja miała się skończyć, wątek zakończyć i zniknąć.
Milbas.
Temat jest tylko na wewnętrznym.
Na pisemny wniosek TEQUILi temat nie zniknie.
(27-05-2016, 15:05)drajla napisał(a): [ -> ] Zaraz Ci podam nr. telefonu do niej, to się sam zapytasz. 
A na którym piętrze mieszkasz ? Ostatnio jak dostałem numer telefonu do cudzej żony to balkonami musiałem uciekać

(27-05-2016, 15:00)TEQUILA napisał(a): [ -> ]Orwell...........a co miało by być motywem przewodnim nowej akcji ?
Skoro kulki mają dopomóc, żeby było "pod korek" - to może tym razem:
korek...?

Mityczne kulki, które jednak istnieją. Korek do balonu. Szkło. Wahadło. Luźne myśli.
(28-05-2016, 21:55)TEQUILA napisał(a): [ -> ] (27-05-2016, 15:34)Orwell napisał(a): [ -> ] (27-05-2016, 15:00)TEQUILA napisał(a): [ -> ]Orwell...........a co miało by być motywem przewodnim nowej akcji ?
Skoro kulki mają dopomóc, żeby było "pod korek" - to może tym razem:
korek...?

Korek już był 
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=1817
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=5345
Trzeba coś innego wymyślić 
Ałć, faux-pas...
To idźmy zatem w dół od korka...
Jakaś zacna antyczna flasza?
Taka "Winiarska Lampa Alladyna"...?
Tequila
Jeżeli chodzi o kulki jako nagrodę to jak najbardziej do Wysowej na zlot.
Jednak pomysł aby przekazać je Łukaszowi jeszcze bardziej mi się podoba.
(29-05-2016, 13:17)tasmol napisał(a): [ -> ]Tequila
Jeżeli chodzi o kulki jako nagrodę to jak najbardziej do Wysowej na zlot.
Jednak pomysł aby przekazać je Łukaszowi jeszcze bardziej mi się podoba.
No z Wysową to niezły pomysł.
"Pomacane" własnoręcznie przez znane forumowe osobistości nabiorą już nieziemskiej mocy

Na następnej aukcji osiągną co najmniej taką moc z silnika

mercedes ze swoim 220 CDI już nie obleci

Dziękuję Wam wszystkim za całą akcje, za hojność i za zabawę. Bardzo miło czytało mi się kolejne pojawiające się posty

Kto ostatecznie wygrał, @jacuś, @zielona? Rozstrzygnij to @TEQUILA, a szczęśliwego zwycięzce proszę o PW z adresem na jaki mam wysłać jakieś co nieco z mojej piwnicy

Przecież już rozstrzygnięte

Wygrał Jacek o forumowym nicku JACUŚ

Witam.
Odświeżam wątek po trzech miesiącach od ostatniego posta. A dlaczego odkopuję coś o czym większość już zapomniała? Ano dlatego, że napisałem:
jacuś napisał(a): ...postanowiłem, że tego Świętego Graala Winiarstwa przekazuję na rzecz Forum Domowych Winiarzy jako nagrodę dla Laureata Pierwszego Miejsca jednego z konkursów zorganizowanego na forum. Ale z pewnymi zastrzeżeniami:
1. Konkurs musi być zorganizowany najpóźniej do końca sierpnia br,
2. Konkurs musi być rozstrzygnięty najpóźniej do końca grudnia br.
W związku z powyższym upoważniam Roberta - TEQUILĘ aby przekazał kulki (nie wyłączając puszki
) Moderatorom działu Konkursy, a Panów Moderatorów czynię wykonawcami mej woli (mam nadzieję, że to nie będzie ostatnia wola).
Pozostaję z szacunkiem dla wszystkich biorących udział w aukcji - Jacek.
No i co...? No i cisza Panowie Moderatorzy i Panowie Administratorzy, cisza która niestety nie najlepiej świadczy o Was. Kulki nadal są u Roberta, a konkursu jak nie było tak nie ma. Dobrze, że chociaż Łukasz coś zyskał na tej zabawie.
Ponieważ pierwszy warunek przekazania kulek na cele konkursowe nie został przez Was spełniony, uważam że tym samym zwolniliście mnie Panowie ze zobowiązania które podjąłem i kulki (nie wyłączając puszki) wracają do mojej dyspozycji i obiecuję, że nie zawaham ich się użyć. I to jak najszybciej, o
tu na przykład.
Pozdrawiam Jacek.
Jednak nie była to ostatnia wola

.
Wola nowego właściciela kulek zostanie spełniona. Kulki zjawią się w Wysowej

Aby zakończyć akcję kulkową i było wiadomo wszystkim co z nimi się dalej dzieje.
Kulki przekazałem do rąk własnych Janowi ( Von Vinentropp) w Wysowej, miały być nagrodą w konkursie na największego rydza.