Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Niespodzianka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Wzorem dawno minionych i zapomnianych już pewnie tradycji organizuję wielką aukcję .
Prawdziwa rzadkość !!!
Święty Graal Winiarstwa !!!

Niezwykle cenne, niezastąpione w niespodziewanych sytuacjach, pożądane przez wielu a dostępne tylko nielicznym wybrańcom mityczne ....................
SZKLANE KULKI

Ten niezwykły artefakt wpadł w moje ręce całkiem przypadkowo, a jako że niegodzien jestem posiadać tak cenny dar postanowiłem wystawić go na aukcję forumową . Liczę na wielką hojność forumowiczów i sumę końcową mającą co najmniej kilka zer :tancze: Uzyskana kwota nie będzie pomnażała mojego majątku lecz zostanie przekazana na konto naszego kolegi Łukasza który wykorzysta je w wiadomym celu.
Tu odnośnik do wątku jeśli ktoś nie wie o co chodzi
Łukasz
Zaczynamy dzisiaj a kończymy za miesiąc czyli 25.05.2016
Cena wyjściowa to 10 groszy i o taką kwotę można podbijać. Proszę o poważne potraktowanie tematu i rozważne licytowanie.
Zwycięzca aukcji zobowiązany jest przelać wygrywającą kwotę na podane konto. Dobrze by było udokumentować fakt wykonania przelewu gdyż nie orientuję się czy Łukasz na bieżąco może sprawdzać wpływy. Po dokonaniu przelewu proszę podać swoje dane do mnie na PW abym mógł wysłać kulki.

ZACZYNAMY ZABAWĘ !!!

Licytujemy po 10 groszy i kończymy 25 maja o północy.

fotki kulek dodam wieczorem bo mam na innym kompie

Tak to wyglądało kiedyś :)
Korek 1
Korek 2
Łooooooo: "One Glass Ball to rule them all, One Glass Ball to find them, One Glass Ball to bring them all and in the darkness bind them" :D

0,20 :)

Zibi

(27-04-2016, 15:26)lech.kuba napisał(a): [ -> ]A ile tych kulek jest ?
Podbijam do 200 groszy.

Jeśli byliby chętni, mogę dać do licytacji na ten sam cel, obraz olejny który kiedyś namalowałem. Razem z ramą, wymiary całkowite około 140 x 88 cm. Ewentualnemu wygranemu spakuje go i wyśle przez wskazanego kuriera na koszt odbiorcy.
Obraz od początku wisi nad moim łóżkiem..
Jeśli uważacie ze spamuje to proszę ten post usunąć.
Zibi, bardzo fajnie z Twojej strony.

Proponuję, żebyś założył 2 aukcję.
Stawiam 10 zł (ile to gr?)
Proponuję przejść na złotówki, żeby pominąć fazę groszych (tak to ma być?).
Podbijajcie o 1 zł.

Zibi - koniecznie odrębna aukcja.
[attachment=22616][attachment=22617]Panowie czytajcie ze zrozumieniem !!!
Wyraźnie jest napisane o ile jednorazowo można podbić cenę . Ma być zabawa przez miesiąc a nie przez jeden dzień. Za szybko wywinduje się cenę i ludzie przestaną się udzielać. 
Kulki jak widać na załączonym obrazku są w metalowej puszce. 
100 sztuk + dorzuciłem takie większe ze 3 sztuki.
Poprawnie zaczął Wodzulol i jego cena jest aktualna.

Podbijamy cenę o 10 groszy !!!

Zibi super pomysł z obrazem. Załóż taką aukcję po zakończeniu tej, żeby nie było 2 na raz.
No to zglupialem po ostatnim Twoim poście TEQUILA ,  to jaka jest obecnie cena 0,30 czy 15,00 niemniej podbijam o 10 groszy, ale proszę o ustalenie aktualnej ceny. :D
Też nie wiem ile obecnie jest, ale podbijam ostatnią cenę o 10gr :lol:
(27-04-2016, 19:51)TEQUILA napisał(a): [ -> ]Poprawnie zaczął Wodzulol i jego cena jest aktualna.

(27-04-2016, 20:14)lech.kuba napisał(a): [ -> ]No to zglupialem po ostatnim Twoim poście TEQUILA ,  to jaka jest obecnie cena 0,30 czy 15,00 niemniej podbijają o 10 groszy, ale proszę o ustalenie aktualnej ceny. :D

Aktualna cena to ta którą podał Wodzulol czyli 20 groszy lub 0,20 złotego.
Podajemy swoją cenę większą o 10 groszy od ostatnio podanej.

(27-04-2016, 20:26)judo75 napisał(a): [ -> ]Też nie wiem ile obecnie jest, ale podbijam ostatnią cenę o 10gr :lol:

Cena Judo75 to ............. 0,30 zł :)
już jasne zasady ?
Stać mnie, przebijam na 40 groszy.

( Część postów nietrwale wywaliłem, żeby był porządek).
(28-04-2016, 06:23)drajla napisał(a): [ -> ]Stać mnie, przebijam na 40 groszy.

( Część postów nietrwale wywaliłem, żeby był porządek).

Podbijam do 50 groszy. Nie przebijecie mnie.

:P
Tequila żeby zabawa miała sens (czyli obdarowywany dostał przyzwoitą kwotę a ludzie nie znudzili się bawiąc w licytację przez miesiąc), to stawka powinna być podbijana o minimum 50 gr a najlepiej 1 zł.

Przy obecnych warunkach:
- jeżeli czynnie weźmie w niej udział 20 osób i każdy zalicytuje 10 razy dziennie (to wariant baaardzo optymistyczny, moim zdaniem nierealny), to na koniec będzie 625 zł,
- jeżeli czynnie weźmie w niej udział 10 osób i każdy zalicytuje 5 razy dziennie (to nadal wariant mało realny), to na koniec będzie 155 zł,
- jeżeli czynnie weźmie w niej udział 10 osób i każdy zalicytuje 2 razy dziennie (powiedzmy, że wariant realny), to na koniec będzie 62 zł.

Żeby zobaczyć jaki będzie efekt przy 50 gr wystarczy pomnożyć te wyniki przez 5. ;)
milbas napisał(a):Podbijam do 50 groszy. Nie przebijecie mnie.

:P

Pięćdziesiątka powiadasz... Hm, fajna ilość pod warunkiem, że na jednej się nie skończy :fajka:
Daję 60 groszy, aby do jakieś rozsądnej ilości szybciej dojść.
Pozdrawiam Jacek.
Zaszaleję - 70 gr
80 i wszystko jasne!
90,  no i kto mnie przebije, no kto ? :D
HAHAHAHA a ja daje 100Grosiszy!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
(28-04-2016, 11:43)wodzulol napisał(a): [ -> ]HAHAHAHA a ja daje 100Grosiszy!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Po jednej setce, zazwyczaj na drugą przychodzi ochota.
No to 110 i siup.
1,20 zł
1,30

..................................
Dwie 0,7 to już jest coś.
W takim razie daję 1,40.
Dam 1,50.
(28-04-2016, 13:21)drajla napisał(a): [ -> ]Dam 1,50.

Niech będzie 160 gr. :spoko:
170 gr a co, wolno mi.
Serwator podbijając o złotówkę dojdziemy do zaporowej kwoty bardzo szybko i po tygodniu powiedzmy, przy teoretycznej kwocie np. 100 zł nastanie cisza w temacie bo ludzie zaczną myśleć ...........za kilka szklanych kulek stówa ???...........chyba ktoś zgłupiał ..........a prawdziwy cel akcji zostanie niezauważony.
Myślę że w ten sposób zabawa będzie do końca.
Myślę też że za tą aukcją pójdą kolejne i Łukasz będzie miał z tego jakiś pożytek :)
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21