12-07-2016, 00:34
Krótkie pytanie bo ranek blisko:
Czy z nastawu w pełni "bulkającego" można ulać np litr i wlać do nowego.
Zrobiłem takie doświadczonko i nowy nastaw wziął się ostro do roboty.
Stosuje się coś takiego?
W sumie drożdże drogie nie są ale jak się nastawia kilka butli....?
Tyle, że istnieje większe ryzyko zakażenia nowego nastawu.
Zawsze byłem ciekaw jak się produkuje drożdże winne?
Czy można to zrobić samemu?
Trzeba będzie przekopać forum, na pewno temat był poruszany.
Dzięki za uwagę.
Dobrej Nocy
Pozdrawiam.
Czy z nastawu w pełni "bulkającego" można ulać np litr i wlać do nowego.
Zrobiłem takie doświadczonko i nowy nastaw wziął się ostro do roboty.
Stosuje się coś takiego?
W sumie drożdże drogie nie są ale jak się nastawia kilka butli....?
Tyle, że istnieje większe ryzyko zakażenia nowego nastawu.
Zawsze byłem ciekaw jak się produkuje drożdże winne?
Czy można to zrobić samemu?
Trzeba będzie przekopać forum, na pewno temat był poruszany.
Dzięki za uwagę.
Dobrej Nocy
Pozdrawiam.