Czy ktoś z wyższej dyrekcji mógłby mi powiedzieć, czemu są usuwane posty z działu, który swego czasu powierzono mi do moderowania - tj. MIODY PITNE?
Rozumiem, skoro nie jestem już w zarządzie SWiMP moją jedynie słuszną rolą jest nisko upaść i zostać jedynie szeregowym moderatorem, ale - tak przynajmnniej sądziłem - jakieś elementarne zasady przyzwoitości powinny obowiązywać...
Kto sprząta w miodach, Panie i Panowie? Tnijmy b. rozważnie, przydatne rzeczy mogą ucierpieć...
Ja nic w miodach nigdy.
Witku - jakie posty, jakie wątki usunięto? Coś kojarzysz?
Wobec tego, skoro najwyższe siły nic nie kojarzą, a Niewidzialna Ręką nadal nie niepokojona działa - proszę szanowne towarzystwo najwyże dyrekcyjne i zarządcze o zwolnienie mnie z obowiązków moderowania MIODÓW PITNYCH.
Wyjaśniam, że jest poniżej mojej godności jakiekolwiek tłumaczenie się... Co, kiedy i dlaczego usunięto...
Proszę odebrać mi uprawnienia moderatora na miodach. Koniec!
A miodosytnikom życzę wszystkiego najlepszego i ne pewno nie jest tak, że mnie tutaj nie będzie. Będę. Tyle tylko, że wszelkie straty w topikach/postach NA PEWNO nie będzie można na mnie zwalić.
Szkoda, wielka szkoda, że paranoja ostatnich dni opanowała także MIODY PITNE, które - jak mi się wydawało - stanowiły ostoję zdrowego rozsądku.
---
No i teraz kto zdążył przeczytać - przeczytał. Inni nawet pustej dziury nie znajdą.
Jako stały czytelnik/długoletni członek forum, niniejszym pragnę wyrazić swoją totalną bulwersację na to, co się tu wyrabia.
Spokojnie Andrzeju! Najwyższe czynniki usuwając i ludzi i tematy wiedzą co czynią!
yyy... to juz Witku nie jestes Czesnikiem? Jak nie Ty to kto jest? Ehh zawsze myslalem ze SWIMP to Ty.
Ja rowniez jestem oburzony tym, co sie ostatnio wyprawia. Wycina sie potajemnie wartosciowe rzeczy, a mnostwo totalnych bzdur i off-topikow nadal zasmieca forum. Zaczyna mnie ogarniac totalne zniechecenie.
mamcar, jak to mówią biegli w Piśmie - DOBREGO będzie! Od dwóch tygodni nie jestem Cześnikiem Wielkim Koronnym. I jako takim jewstem przez nowy zarząd (+okolice) sekowany na wszelkie sposoby. Prócz tego, że zostałem tylko zwykłym moderatorem - to nawet usuwa się moje posty. Nowa miotła, coż...
Jakbyś skojarzył ostatnie dwa tygodnie zamiąchu na forumie.... nie moje już dzieło
Nic ostatnio w miodach nie było cięte, badąłem logi przed chwilą. Napisz tutaj, Wito, co Ci zginęło, bo coś mi tu "śmierdzi"...
Grzesiu! Jesteś wielki! I jako taki zrób ze mnie zwykłego usera.
zamet jaki tu panuje przyprawia mnie o bol glowy...
Cytat:Wysłane przez GENERAL AIDID
Jako stały czytelnik/długoletni członek forum, niniejszym pragnę wyrazić swoją totalną bulwersację na to, co się tu wyrabia.
ja rowniez sie przylaczam
Kochani! Jako zwykły user zapraszam Was dio Hyde Parku i pogadamy. W końcu Big Broder sypia
Jak Witek nie chce, to ja chce na moda, ja! Ale będę wycinał, ło matko, ino iskry będą fruwały. Nawet wiem co pierwsze wytnę...
Cytat:Wysłane przez mamcar
yyy... to juz Witku nie jestes Czesnikiem? Jak nie Ty to kto jest? Ehh zawsze myslalem ze SWIMP to Ty.
Zaangażowanie we wspólne zakupy, warsztaty itp , organizacja tego wszystkiego, włożone serce pozwalało doprawdy tak sądzić.... Hmmm... ciekawe, że liczba inicjatyw podobnego pokroju z reszty Polski jest tak przepotwornie znikoma/żadna...
Wypijmy za błęęęęędy.....
Za błędy na góóóóórze....
Lolo na Bossa! To jest wreszcie to co na trza!
Z jednej strony ciśnie się mo na usta: Co tu się k..... dzieje, z drugiej jest mi bardzo przykro... takie moje niemerytoryczne odczucie(Przepraszam za złośliwość, ale zastanawia mnie jak szybko zostanie usunięte)
Merytorycznie: Wg mnie po wyjaśnieniu sprawy pomiędzy osobami zainteresowanymi forumowiczom należą się wyjaśnienia.
Cytat:Wysłane przez greg_x
Nic ostatnio w miodach nie było cięte
Tak? No to chyba jesteś gminnym agronomem! Nie uwłaczając ... agronomom!
Wituś, zamiast zarzucać gregowi kłamstwo i niekompetencję powiedz po prostu co konkretnie Ci zginęło.
Cytat:Wysłane przez Pigwa
Ja rowniez jestem oburzony tym, co sie ostatnio wyprawia. Wycina sie potajemnie wartosciowe rzeczy, a mnostwo totalnych bzdur i off-topikow nadal zasmieca forum. Zaczyna mnie ogarniac totalne zniechecenie.
Co wartościowego zostało wycięte?
Pigwa - jesteś supermoderatorem, to że offtopiki zaśmiecają forum to wina wszystkich użytkowników śmiecących oraz moderatorów, którzy nie nadążają usuwać. Wina i Twoja i moja.
Z drugiej strony trudno, aby ktoś żył tylko forum, mamy też życie prywatne. Prawda?
Inna sprawa, że są różne poglądy na to czy wątek jest śmieciem czy też nie. Na przykład sprawa filmu rysunkowego i usunięcia wątku offtopicowego została nagłośniona jakby usunięto nowatorski wątek o drożdżach co wyrabiają do 20%, pracują od -10 do +30, giną bezpowrotnie po dodaniu ziarenka piro.
----------------------------
P.S. Mogę wycinać posty, ale tylko zwykłych użytkowników. Nie mogę wyciąć żadnego napisanego przez moderatora, super moderatora ani administratora.
Cytat:Wysłane przez Megana
Wituś
Z tego co pamięta mój starczy już umysł, to nie było nam dane się osobiście poznać...
A co do meritum, to nie ja posiadam klucze do maszynki forumowej i nie zamierzam się tłumaczyć...
Generalnie - zaginela wszelka przyzwoitosc na forum. Zaginelo to, co powodowalo, ze bylo to najlepsze forum na swiecie ( mniejsza o tematyke), pelne poszanowania dla jezyka, pogladow i naprawde zblizajace ludzi. Od pewnego czasu mnoza sie osobiste ataki , dostaje nawet obelzywe e-maile i PW i chyba nie jestem jedynym. No coz wydaje mi sie, ze stara gwardia musi odejsc - ktos musi wykazac troche honoru.
Cytat:Wysłane przez Pigwa
Zdzisław! Jak mawiał Marszałek: Hab gemacht!