27-10-2016, 18:16
Witam
W związku, że powoli nadchodzi sezon na cytrusy, postanowiłem przygotować jakieś fajne, orzeźwiające winko z pomarańczy na przyszły sezon letni. Chodzi mi po głowie kwaskowe winko w okolicach 12% półwytrawne.
Przeglądałem wątki na forum i wszyscy (którzy chwalą się przepisami) robią wina z samych pomarańczy, ewentualnie z dodatkiem cytryn lub mandarynek.
Czy stosujecie jakeś inne dadatki? Czy może ktoś zna jakieś przepisy ze startymi skórkami, limonką, przyprawami takimi jak goździki, kardamon, anyż?
Za wszystkie sugestie z góry dziękuję
Pozdrawiam.
Piotrek
W związku, że powoli nadchodzi sezon na cytrusy, postanowiłem przygotować jakieś fajne, orzeźwiające winko z pomarańczy na przyszły sezon letni. Chodzi mi po głowie kwaskowe winko w okolicach 12% półwytrawne.
Przeglądałem wątki na forum i wszyscy (którzy chwalą się przepisami) robią wina z samych pomarańczy, ewentualnie z dodatkiem cytryn lub mandarynek.
Czy stosujecie jakeś inne dadatki? Czy może ktoś zna jakieś przepisy ze startymi skórkami, limonką, przyprawami takimi jak goździki, kardamon, anyż?
Za wszystkie sugestie z góry dziękuję
Pozdrawiam.
Piotrek