Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Piwo z jajkiem
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hej!
Podzielę się z Wami przepisem na piwo z jajkiem :D
Jest świetne na zbliżające się zimne dni, tylko uwaga, jak przestygnie nie pić jednym haustem xD

Żółtko ubić z cukrem i zalać piwem, które nie może się zagotować  Heart

Cała filozofia, a mało kto to zna :)
Możesz dokładnie to opisać. Jak podgrzać itp..
Ja tak zazwyczaj robię grzańca nic specjalnego ubijamy żółtko i do pogrzewanego piwa dodajemy delikatnie cały czas mieszając. Trzeba uważać żeby nie doprowadzić do wrzenia. Polecam.
Z żółtkami mogą być koktaile , które kiedyś nazywały się Flipy.
Bardzo dobry przepis i jakie smaczne piwko ;)
Salmonella gratis :diabelek:

monika7

Raz to w życiu piłam i stwierdziłam, że nigdy więcej. Żółtko, cukier i piwo zupełnie mi nie pasują razem. Dodgy
(16-02-2018, 18:19)monika7 napisał(a): [ -> ]Raz to w życiu piłam i stwierdziłam, że nigdy więcej. Żółtko, cukier i piwo zupełnie mi nie pasują razem. Dodgy

Ja nie musiałem pić nigdy bo od razu wiedziałem że "nigdy więcej " :)
Piwo z miodem to zgadzam się a, ale nigdy z żółtkiem. Żółtko ubić i z chlebem to dobre jedzenie np.. na kolacje.

Pozdr
Eug..
Spróbowane... Nigdy więcej. Nie jest to dla mnie dobre połączenie.
Jak dla mnie paskudna mieszanka, poprostu nie nadaje sie do picia.
(31-10-2016, 16:11)lovecaffe napisał(a): [ -> ]Hej!
Podzielę się z Wami przepisem na piwo z jajkiem :D
Jest świetne na zbliżające się zimne dni, tylko uwaga, jak przestygnie nie pić jednym haustem xD

Żółtko ubić z cukrem i zalać piwem, które nie może się zagotować  Heart

Cała filozofia, a mało kto to zna :)

U mnie w okolicy w trakcie przeziębienia ubite żółtka zalewa się gorącym mlekiem. Piwa na szczęście nadal pijemy zimne ;)
Nie przekonuje mnie taka opcja. Kiedyś za dziecka kokiel mogiel piłam z jajka, a teraz na samą myśl mi nie dobrze. Jakoś nie jestem za surowym jajkiem . Czasy się zmieniły niż jak dzieckiem byłam.