Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Kilka etykiet
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, 
chciałem zaprezentować kilka etykiet na wino i nalewkę. Proszę o komentarze i ewentualne sugestie zmiany.
[attachment=24981]
[attachment=24982]

[attachment=24983]
Etykiety mi się podobają, mają swój styl i są inne niż pozostałe. Jest to ważne jeżeli chcemy etykietą wyróżnić swój wyrób.
Brakuje mi jednak przykładu na wino gronowe, jasne, ciemne, wraz z typowym opisem, tj. odmiana, szczep, rocznik, nazwa wina, lub winnicy.
Mirek może kolega takowych nie robi? Po prostu pokazał etykiety na to co ma w swojej piwniczce.
Na mój gust dwie ostatnie etykiety najlepsze
(29-11-2016, 10:49)dareq napisał(a): [ -> ]Na mój gust dwie ostatnie etykiety najlepsze

Popieram :)
Dwie ostatnie najlepsze wg mnie.
Brakuje mi jednak producenta np. "Piwnica konradosa1978 " :-)
Dzięki za opinie. Ja dopiero zaczynam przygodę z winiarstwem i mam tylko te 2 rodzaje win (porzeczkowe i aroniowe).
Szukam jednolitego wzoru na cała serie win owocowych - jeden styl - zmienia się tylko owoc. Mi tez osobiście tez najbardziej podobają się ostatnie etykiety i chyba przy nich pozostanę.
Toma1980 - myślałem o tym ale niestety nie posiadam piwniczki :(

monika7

(29-11-2016, 12:24)konrados1978 napisał(a): [ -> ]Dzięki za opinie. Ja dopiero zaczynam przygodę z winiarstwem i mam tylko te 2 rodzaje win (porzeczkowe i aroniowe).
Szukam jednolitego wzoru na cała serie win owocowych - jeden styl - zmienia się tylko owoc. Mi tez osobiście tez najbardziej podobają się ostatnie etykiety i chyba przy nich pozostanę.

Ale przechowujesz gdzieś te wina, prawda?
Bądź więc kreatywny i użyj np loch / spiżarnia / pólka konradosa1978. Będzie bardziej unikalne niż piwnica. :)
(29-11-2016, 09:28)vanKlomp napisał(a): [ -> ]Mirek może kolega takowych nie robi? Po prostu pokazał etykiety na to co ma w swojej piwniczce.
No właśnie , tak pomyślałem. Byłem nawet przez chwilę ucieszony że jest na forum grafik i stworzy jakieś fajne etykiety.
(29-11-2016, 13:17)monika7 napisał(a): [ -> ]
(29-11-2016, 12:24)konrados1978 napisał(a): [ -> ]Dzięki za opinie. Ja dopiero zaczynam przygodę z winiarstwem i mam tylko te 2 rodzaje win (porzeczkowe i aroniowe).

Ale przechowujesz gdzieś te wina, prawda?
Bądź więc kreatywny i użyj np loch / spiżarnia / pólka konradosa1978. Będzie bardziej unikalne niż piwnica. :)

Dokładnie może być loch /spiżarnia/ półka/ barek itd. byle ktoś pamiętał od kogo winko dostał i kto takie dobre robi :)
Etykiety super . A swoja drogą to jakiego programu używacie do tworzenia etykiet?