Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Problem z nie zabezpieczoną przesyłką.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam, 
Zamowiłem przez allegro 10 paczek drożdzy, pożywek oraz piro. Niestety piro (0.5 kg) zostało źle zabezpieczone i rozsypało się na drożdze i pożywkę. Drożdze Zamojskiego oraz aktywne. 
Jak sądzicie, będzie coś z tych drożdzy ? Nie chce mi się ich reklamować bo chce robić już wino. 

Pozdrawiam
Nie powinno się nic stać drożdżom , zwłaszcza aktywnym. Inne opakowanie niż Zamojscy. Zastanawiam się tylko po co chcesz bawić się nastawianiem MD w dzisiejszych czasach ?
Zamojskich 4 paczki i Fermicru VR5 cztery. Kupiłem Zamojskich z przyzwyczajenia, a zakup aktywnych jest pierwszym krokiem do odejścia od MD :)
Skoro drożdże są w oryginalnym opakowaniu to piro nie ma z nimi styczności.
Więc nawet bym się nie zastanawiał. To tak jak byś kupił proszek do prania który by się wysypał w reklamówce na butelkę z oranżadą. I byś wyrzucił oranżadę bo proszek jest na butelce.
Jednak drożdze sa w papierowych opakowaniach. A papier "oddycha", a po otwarciu paczki mocno było czuć piro. Oby md powstała. A od tej firmy już nic nie zamówię bo na 3 zamówione przesyłki, dwie były uszkodzone :/.
A jakaż to firma? Napisz by inni też nie zamawiali. Zabezpieczanie przesyłek to bardzo ważna sprawa.
Nie chciałem pisać, żebym nie został oskarżony o coś. Firma ma bardzo dużo pozytywnych komentarz i chyba przestało im tak bardzo zależeć.

Nazwa użytkownika allegro - Swip_2009.
Dodatkowo ta ostatnia paczka miała być dostarczona na piątek (we wtorek dostałem maila, że paczka jest skomletowana) a otrzymałem dopiero wczoraj. Przy czym jak się okazało, nic nie wysłali. Dopiero po moim telefonie w piątek, drugi raz ją kompletowali i dopiero wysłali. A pilnie potrzebowałem drożdzy na sobotę.
(14-12-2016, 19:33)krzysztof1970 napisał(a): [ -> ]A jakaż to firma? Napisz by inni też nie zamawiali. Zabezpieczanie przesyłek to bardzo ważna sprawa.

Zgadzam się . Zabezpieczanie przesyłek to ważna sprawa, ale dla niektórych firm ważne są tylko pieniądze jak już je wpłaci kupujący to niektórzy mają nas gdzieś.
No i właśnie dla tego ja zawsze kupuję w Eurowinie lub u Jana Lubery i nigdy nie miałem problemów, poza tym jakakolwiek reklamacja była by naprawiona błyskawicznie.
Ja też zamawiałem (jak na razie tylko raz, jedną duża przesyłkę) w Eurowinie. Nie było problemów.
(Nie wypowiem się odnośnie reklamacji bo nie było z przesyłką problemów.)

Warto pamiętać przy zamawianiu przesyłek by zawsze rozpakować ją przy kurierze. (Zwykle nie mają czasu czekać ale inaczej warto zagrozić, że nie przyjmiesz przesyłki - czasami to pomaga). W razie naruszenia zawartości trzeba spisać protokół zniszczenia. Łatwiej jest uzyskać reklamacje. (W mojej firmie było już kilka takich przypadków). Czasami "protokół szkody" to jedyna możliwość uzyskania odszkodowania za zniszczoną paczkę.
He he, czyli nie tylko ja miałem takie cyrki z nimi:)
Kiedyś kupiłem u nich cukromierz (między innymi) - przyszedł stłuczony.
Niedawno kupiłem trochę sprzętu - korki, pipety, chemię i 3 damy 5l.
Jednego korka w ogóle nie było w paczce, a jedna dama miała pęknięcie na szyjce (na szczęście tylko od zewnątrz - od środka szkło jest gładkie i szczelne).

Mój drugi i ostatni zakup u nich.
Też już u nich nie zamówię. A po tym jak przeczytałem warunki reklamacji to normalnie meksyk. Ode mnie i tak dostaną negatywa.
Ja też kupowałem od Swip_2009 dwukrotnie i za każdym razem miałem z nimi problemy. Braki części towaru, inny towar jak zamawiany i uszkodzone elementy to u nich chyba norma. Raz zamówiłem musiałem reklamować (e-maili odnośnie reklamacji trzeba wysłać z dziesięć bo chcą zdjęcia, bo to bo tamto) pomyślałem raz się im mogło zdarzyć, zamówiłem drugi raz i znowu to samo.
Reklama dźwignią handlu - klient zadowolony przyprowadzi 3, niezadowolony wyprowadzi 10.
Ciekawe czy podesłanie im linku do tego wątku miałoby wpływ na podniesienie standardu usług - bo przecież o to nam wszystkim chodzi.
Cytat:Nazwa użytkownika allegro - Swip_2009.
Uszkodzenia w przesyłkach mogą się zdarzyć i się zdarzają. Zamawiałem i kupowałem w tej firmie bezpośrednio a nie przez allegro i też zdarzyła się stłuczka. Pomimo, że kurier odjechał a dzięki instrukcji przedstawiciela tej firmy reklamacja została uznana. Sama wysyłka była powtarzana chyba trzy razy, kurier za każdym razem przywoził stłuczkę, której nawet nie odbierałem. Dopiero wysyłka kurierem pocztowym się powiodła.

W razie potrzeby nadal będę zamawiał w tej firmie.

Cytat z części prywatnej wiadomości - jeśli narusza jakieś przepisy proszę usunąć

Cytat:Dnia Poniedziałek, 17 Sierpnia 2015 08:39 sklep internetowy www.decortrend.pl / SWIP_2009 <fh.swip@gmail.com> napisał(a)
witam,

w dniu dzisiejszym nadamy ponownie balon ale tym razem poprzez kuriera pocztowego mam nadzieję że towar dojedzie w całości.
Roman ale dlaczego balony zamawiane z innych sklepów internetowych dochodzą w zdecydowanej większości w całości? Towar źle zabezpieczony nie dojdzie w całości nawet nie wiem przez jaką firmę kurierską był by wysłany.
Krzysztof, masz rację - dobre zabezpieczenie towaru to podstawa. Co do balonów - fabrycznego opakowania raczej nie trzeba poprawiać, ale się zdarzyło (szkło czasem samo pęka od naprężeń, czy innych wad). Z innych sklepów też czasem miewam niespodzianki, ale o ile reklamacja załatwia sprawę to nie widzę powodu do tak drastycznych decyzji - nie uśmiecha mi się jeździć po każde głupstwo i odbierać osobiście, chociaż komentarze na allegro raczej sprawdzam przed zakupem.

ZDROWYCH i  WESOŁYCH  ŚWIĄT!
Ja od nich zamawiałem balon 5l + inne duperele i przyszedł cały. Ale linka niech ktoś im wyśle. Z adnotacją, że 10% zniżki dla forumowiczów by się przydało i zapełnimy wątek pozytywnymi komentarzami.
(15-12-2016, 12:23)mustang0018 napisał(a): [ -> ]Ja od nich zamawiałem balon 5l + inne duperele i przyszedł cały. Ale linka niech ktoś im wyśle. Z adnotacją, że 10% zniżki dla forumowiczów by się przydało i zapełnimy wątek pozytywnymi komentarzami.

Ach, to już wiem jak się głosy kupuje... Piszesz tez komentarze na niemieckim onecie za euraski ? :D Nu, żarcik tylko.
Jeśli można konkretną nazwę wymienić, to ja od siebie mogę polecić "deptane" z Łodzi. Kilkukrotnie kupowałem coś przez allegro iz  czystym sumieniem polecam.
(15-12-2016, 12:23)mustang0018 napisał(a): [ -> ]............. i zapełnimy wątek pozytywnymi komentarzami.

Tak, to nieładnie.
(15-12-2016, 12:30)Mikael napisał(a): [ -> ]
(15-12-2016, 12:23)mustang0018 napisał(a): [ -> ]Ja od nich zamawiałem balon 5l + inne duperele i przyszedł cały. Ale linka niech ktoś im wyśle. Z adnotacją, że 10% zniżki dla forumowiczów by się przydało i zapełnimy wątek pozytywnymi komentarzami.

Ach, to już wiem jak się głosy kupuje... Piszesz tez komentarze na niemieckim onecie za euraski ? :D Nu, żarcik tylko.
Jeśli można konkretną nazwę wymienić, to ja od siebie mogę polecić "deptane" z Łodzi. Kilkukrotnie kupowałem coś przez allegro iz  czystym sumieniem polecam.

Jeśli kto będzie przejazdem w Łodzi to polecam wdepnąć do Deptany. Ilość towaru powala. Mało sklepów tak zaopatrzonych. A w Łodzi to jet jeszcze tylko Biowin(albo Browin- nie wiem która nazwa jest prawidłowa).
Ja też swoje 3 grosze napisze . Ogólnie odradzam zakupów w tym sklepie czy na allegro czy przez stronę .
zrobiłem 1 raz zakup i od razu problemy , zamówiłem kapslownice i przyszła inna tańsza ...
tak więc w tym sklepie podchodzą bardzo fatalnie albo do dużego D... z obsługą zamówień , wręcz bym powiedział że olewają Klienta .
Najważniejsze że kasa wpływa ...
Osobiście polecił bym parę innych sklepów a ten odradzam.
(15-12-2016, 12:30)Mikael napisał(a): [ -> ]

Firma ,,Deptane,, z Łodzi jest faktycznie godna polecenia. kupowałem u nich kilka razy przez allegro ,jak i w sklepie stacjonarnym. Pełen profesjonalizm. Zakupiony towar dobrze zabezpieczony.
W Deptanie kupiłem właśnie pierwszy raz. Nie miałem czasu jechać bo to na drugim końcu miasta więc zamówiłem przesyłkę Inpostem. Zamówienie zrobiłem w niedzielę. W czwartek dostałem informację z Deptany, że przesyłka przygotowana do wysłania. Dzisiaj dostałem informację z Inpostu, że przesyłka ruszyła. :D Termin dostawy 4 dni robocze. Czyli gdzieś środa- czwartek przesyłka do mnie dotrze. Z Łodzi do Łodzi 10 dni od zamówienia. :glowa_w_mur:
Tempo godne nagrody Nobla.
Teraz, znaczy po czterech dniach dostaniesz pewnie jeszcze wiadomość aby odebrać w punkcie bo po kolejnych trzech dniach odeślą do nadawcy - ostatnio InPost tak mnie załatwił dwa razy pod rząd...... podobno się nie wyrabiają usłyszałem w punkcie.
Stron: 1 2