Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Wino i papryczki chili
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam
 Postanowiłem założyć ten wątek ponieważ nie mogłem nigdzie znaleźć informacji,doświadczeń innych użytkowników a na pewno takie eksperymenty winka poczynili.
Mianowicie zlewalem ostatnio wino winogronowe z białych winogron 2015r. 
Postanowiłem dodać do kilku butelek papryczek chili tj. wysuszonych Piri piri. 
Do dwóch butelek dałem po 1sztuce a do jednej butelki 2 papryczki. 
Pytanie moje czy ktoś tak wrzucał już świeże lub suszone papryczki i jak wyszło, po jakim czasie się przegryzły ?
Moje winko to słodkie winogronowe,mocne.
Psucie wina , ale zabronić nie można .
(29-01-2017, 21:57)TEQUILA napisał(a): [ -> ]Psucie wina , ale zabronić nie można .

Haha
Czekolada z chili mi smakuje. Więc może i słodkie wino na ostro też będzie ok. Jak otworzę to się podzielę wrażeniami