29-01-2017, 12:35
Witam
Postanowiłem założyć ten wątek ponieważ nie mogłem nigdzie znaleźć informacji,doświadczeń innych użytkowników a na pewno takie eksperymenty winka poczynili.
Mianowicie zlewalem ostatnio wino winogronowe z białych winogron 2015r.
Postanowiłem dodać do kilku butelek papryczek chili tj. wysuszonych Piri piri.
Do dwóch butelek dałem po 1sztuce a do jednej butelki 2 papryczki.
Pytanie moje czy ktoś tak wrzucał już świeże lub suszone papryczki i jak wyszło, po jakim czasie się przegryzły ?
Moje winko to słodkie winogronowe,mocne.
Postanowiłem założyć ten wątek ponieważ nie mogłem nigdzie znaleźć informacji,doświadczeń innych użytkowników a na pewno takie eksperymenty winka poczynili.
Mianowicie zlewalem ostatnio wino winogronowe z białych winogron 2015r.
Postanowiłem dodać do kilku butelek papryczek chili tj. wysuszonych Piri piri.
Do dwóch butelek dałem po 1sztuce a do jednej butelki 2 papryczki.
Pytanie moje czy ktoś tak wrzucał już świeże lub suszone papryczki i jak wyszło, po jakim czasie się przegryzły ?
Moje winko to słodkie winogronowe,mocne.