26-07-2017, 12:27
Mam dylemat i może ktoś już robił i może podpowiedzieć.
Robię cydr jabłkowy ale mieszam rownież jabłko z porzeczka, wiśnią, gruszką...
Mam ochotę zrobić z dodatkiem truskawki ale teraz problem bo soku z truskawki nie dostanę raczej samej jako 100% sok.
Wpadłem na pomysł, że odmrożę część truskawek,potraktuję rohapectem i wycisnę sok na prasie.
Druga opcja to fermentacja z całymi owocami przez kilka dni i pozniej odciśnięcie ich na prasie. Potraktuję to mocniejszymi drożdżami i zobaczymy co wyjdzie.
Kombinował ktoś coś w ten deseń ?
Robię cydr jabłkowy ale mieszam rownież jabłko z porzeczka, wiśnią, gruszką...
Mam ochotę zrobić z dodatkiem truskawki ale teraz problem bo soku z truskawki nie dostanę raczej samej jako 100% sok.
Wpadłem na pomysł, że odmrożę część truskawek,potraktuję rohapectem i wycisnę sok na prasie.
Druga opcja to fermentacja z całymi owocami przez kilka dni i pozniej odciśnięcie ich na prasie. Potraktuję to mocniejszymi drożdżami i zobaczymy co wyjdzie.
Kombinował ktoś coś w ten deseń ?
