Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Rex Honsetus - Jaki to miód?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witojcież,
Jakiś czas temu kupiłem półtoraka Rex Honestusa z firmy TiM. Lokko ziołowy, korzenny, ale nie za mocny. Czy ktoś wie co to za miód? A dokładniej chodzi mi o mieszankę? Czy ktoś próbował Rexa i wie może, co zostało użyte do produkcji? Do jakiej receptury to można porównać?

Mam zamiar zrobić swój pierwszy miód ziołowy / korzenny, i wolałbym mieć w głowie jakiś cel smakowy.

Pozdrawiam
Mateusz
Piłem ten miód.
Od producenta dowiedziałem się tyle, że miód jest roczny. Jak chcesz mieć półtoraka odpowiednio starego to sobie sam przechowaj.
O mieszankach nie wiem nic, wątpię żeby zapoznali Cię z recepturą.

Pozdrawiam
Półtoraka nie mam zamiaru robić. Chodziło mi o przyrównanie smakowe np. do bernardyńskiego itp.

Czy Ty Majerotto, lub ktokolwiek inny mógłby stwierdzić, że czuć tam np. jałowiec lub inne dodatki?
Roczny półtorak a nazwa jak by w lochu z dwie dekady leżakował :)
Chyba wszystkie sklepowe miody bazują na oszustwie.
(17-08-2017, 10:09)Gemmini napisał(a): [ -> ]Czy Ty Majerotto, lub ktokolwiek inny mógłby stwierdzić, że czuć tam np. jałowiec lub inne dodatki?

Obecnie jestem na rybach i nie mam jak spróbować. Teściu ma jeszcze z pół butelki w barku, więc gdy wrócę z ryb to umoczę jęzora :)
Roczny półtorak? o.O Toż to trójniak w tym wieku rzadko jest dobrze dojrzały...