Cześć Jowita

Cześć! Jestem Piotr i postanowiłem wyjść w końcu z cienia i zarejestrować się na forum zamiast tylko przeglądać go jako totalny anonim. Cieszę się, że mogę do was dołączyć i liczę na owocną współpracę.

Oby owoce dobrze fermentowały.
Witaj, Ppiotr2.
Ładnie mieszkasz... a jak tam u Ciebie tego roku z Dziką Różą i Tarniną...?
Witam wszystkich, od dziś jestem użytkownikiem forum

Powitać wszystkich

Po paru latach lurkowania, w końcu czas założyć konto, a skoro konto założone, to dobrym zwyczajem jest się przywitać, zanim będę zasypywać pytaniami.
Wina dłubię od kilku lat, raczej partyzancko i udało mi się może połowa nastawów, ciągle się uczę. Dobrze, że materiał chociaż własny, i drożdże niedrogie... Wypadałoby w końcu też i cukromierz kupić...

Witam serdecznie
Może nie jestem taki nowy , ale powiedzmy odświeżony użytkownik

Mam na imię Sebastian , jestem z Pyrlandii ( czyt. Poznania ) i od czasu do czasu lubię sobie zrobić coś do popicia .
Pewnie będę miał coraz więcej pytań , ale gdyby ktoś potrzebował pomocy odnośnie wędzenia - służę

ps , zbieżność nicków z WD - nieprzypadkowa

Serdecznie witam wszystkich
Tobie też siemanko.

młoda a drobniejszymi literami już nie dało rady napisać?

Jestem Marcin i chciałbym przywitam się z wszystkimi ponieważ jestem nowy
Hej, Marcinie.

Dzień dobry moim drodzy :

Od wielu lat robię wino, posiadam własne uprawy winogron. Posiadam dużą wiedzę którą chce się podzielić

Witaj stary winiarzu (kiedyś był stary sprzedawca cebuli) Dobrze, że się zarejestrowałeś to ubytki na forum są trochę mniejsze.
Długo nie pisałem na forum, choć zaglądam od czasu do czasu. Teraz zatem witam wszystkich nowych forumowiczów.
witam wszystkich serdecznie
witam wszystkich serdecznie wszystkich winiarzy
Witajcie

Witajcie nowi użytkownicy tego fajnego forum. macie masę możliwości uzyskania odpowiedzi na wasze wątpliwości, jesteśmy do waszej dyspozycji

.
Edit: - patrząc kto pozdrawia, to coraz mniej jest tych aktywnych, a coraz więcej tych przekreślonych, hmm ciekawe czyżby jakiś pomór

.
Lechu, spoko. Przecież nie rzucą się wszyscy witać bo wtedy takiego nowego by można "zawitać" na śmierć.
Najlepsze powitanie jest wtedy jak nowy (zwykle po to się rejestruje) respektując zapisy Regulaminu, zapyta a ktoś mu porządnie odpowie.
Często wielu forumowiczów rezygnuje z odpisywania jak pisownia gimnazjalna i pytający poszukuje wróżby a nie odpowiedzi ponieważ zadaje pytanie nie móiąc o co pyta.
Polecam powyższe ku uwadze i witajcie na forum!!!
Witam smakoszy wina.
Mam na imię Konrad i jak do tej pory warzę piwko i myślę nad czymś jeszcze, kiedyś robiłem wina owocowe i myślę o tym, żeby powrócić do tego hobby.
Pozdrawiam

Witaj!
To dobrze trafiłeś.
Witam serdecznie!
Z pokorą postaram się zbierać doświadczenia....
Za mną zaledwie pierwszy rok, ale jako debiutant cieszę się pierwszymi winami i nalewkami: winogronowe i tarninowe oraz nalewki - z dzikiej róży i tarniny.
Mam nadzieję, że dzięki Wam zbiory moje ubogacą się .
Jutro i pojutrze wyprawiam się znów po owoce róży i tarniny...