Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Nie jest źle. 90% botów albo i więcej jest wyłapywanych automatycznie ale zawsze trafi się kilku "żywych" robiących za boty i wpychających reklamy w trzecim, czwartym poście pod pretekstem pytania - Chcę kupić stół, chce postawić dom, chcę ......
Takich delikwentów niestety trzeba wyłapywać "na piechotę".
Blokujemy adresy, dodajemy kolejne zabezpieczenia ale to niekończąca się wojna.
Witam wszystkich zacnych producentów, naszła mnie zajawka na wyrób wina stąd trafiłem na to forum. Mam za sobą niewiele doświadczenia jeżeli o te sprawy chodzi lecz teorie zglebiam cały czas jednak jak to zawsze bywa człowiek całe życie się uczy i mam zamiar przy Waszej pomocy rozwijać skrzydła. Pozdrawiam
Witamy serdecznie!
Witamy na forum:)
Witajcie freek i kokoszka.
Cześć wszystkim , jestem tu nowy jak widać zapewne . Chciałem się przywitać i Pozdrawiam ;;)
Witamy i pozdrawiamy.
Witam wszystkich.

Jestem Adrian!
Witamy na forum :)
Witamy serdecznie wszystkich nowych forumowiczów.
Witam!
Nazywam się Rafał.
Mam 39 lat.
Nie piję odkąd skończył mi się poprzedni nastaw, niezbyt dobrze go zrobiłem, ale i tak wypiłem.
Chcę się z tego wyleczyć.
Liczę na pomoc w poprawnym wykonywaniu kolejnych nastawów.
Też jestem z Wami!
Pozdrawiam wszystkich.
Witaj.
Z nami będziesz zdrów!
Witam mam na imie Edyta. Czesto przeglądam formu wiec zadecydowałam się na założenie konta.
Postaram się od czasu do czasu coś napisać.
Cześć Edyta.
Postaramy się od czasu do czasu coś przeczytać ;)
Witam, mam nadzieję że miło nam się będzie wymieniać doświadczeniami :) :pijemy:
Nam też. Witaj na forum. :spoko:
Cześć,
Jestem z Krakowa. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, ale wzięło mnie na winiarstwo...
W listopadzie nastawiłem 10 litrów trójniaka. Dzisiaj jest już ogromnie kuszący... Niby powinien postać jeszcze bardzo długo, ale boje się, że nie wiem jak będzie...
Nastawiłem jeszcze ryżowca z rodzynkami, daktylowe i wino rodzynkowe... Ale nosi mnie - dzisiaj kupiłem żyto. Wiem, że opinie ma takie sobie - ale tak to już jest - nie spróbuję to nie będę wiedział. Zastanawiam się jeszcze jak dokładnie je zrobię - chciałbym jakoś bezpiecznie - może z rodzynkami. Czytałem forum, do poduszki już nie czytam Murakamiego - teraz czytam Cieślaka...
Ehh życie - zamówiłem jeszcze baniek 30 litrowych... Co ja tam zrobię - teraz w zimie? :)
Pozdrawiam wszystkich!
Tomek

UOof5hu9

Serdecznie witam wszystkich i każdego z osobna [Obrazek: smiley.gif]
Witajcie na forum.
(16-01-2018, 20:16)tomekkoziel napisał(a): [ -> ]Cześć,
Jestem z Krakowa.
Pozdrawiam wszystkich!
Tomek

Cześć imienniku ::) Krakowska grupa rozrasta się z dnia na dzień ;;) Witaj na forum.
Witam,Grzegorz z nad morza.Pozdrawiam
Cześć, witaj, czytaj i działaj!
Coś o sobie?
No świerzak. Robię pierwsze wino. Wstępnie jestem zachwycony  :D
(27-01-2018, 11:23)richard napisał(a): [ -> ]No świerzak.
Witaj świeżak!

Oby Twój zachwyt był z każdym winem większy!
Witaj.
Tutaj są jeszcze Winiarki!!!
Ponadto nalewkarstwo i miodosytnictwo też mają swoje piękniejsze reprezentacje ;)