Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie na forum :) Abujaka51, My Tu robimy tak pyszne wina ze 2 lat nie mogą ustać... ;) :P
(13-03-2018, 18:02)Abujuka51 napisał(a): [ -> ]Witam wszystkich miłośników, jakie macie najstarsze domowe wina? Ja 26 letnie wiśniowe ;)

Ja mam z dzikiej róży z 1984 czyli 34 lata.
Czołem, tu Szymon
parę lat temu zabrałem się za miody pitne i tak mi zostało :D Sporo korzystałem z tego forum, teraz spróbuję się dołączyć aktywnie.
Cześć "Nowiki". Udanych aktywności na forum życzę.
Pozdrawiam wszystkich :) Jarek z Siemianowic
Hejka wam ;)
Witajcie na forum. Miłych wrażeń i udanych nastawów.
dzien dobry winiarzom ;)
Witam wszystkich koneserów i degustatorów. Anka z Warszawy, miłośniczka dobrego winka od zawsze :)
Hej!

Miło mi Was wszystkich przywitać, najbardziej lubię czerwone, półsłodkie wina bądź półwytrawne, do tego najlepiej hiszpańskie :)

pozdrawiam serdecznie
Witam serdecznie wszystkich - Jestem Kinga :)
Witajcie :)
Dzień dobry. Miło, że są nowi użytkownicy. :)
(22-03-2018, 08:48)Dolnoslonzok napisał(a): [ -> ]Dzień dobry. Miło, że są nowi użytkownicy. :)

A zwłaszcza użytkowniczki ;)
To kolejna użytkowniczka kłania się przed Wami drodzy forumowicze :) Aneta z tej strony, miłośniczka wina <3
Cześć Aneta , witamy serdecznie na forum :)
Witam, jestem tutaj nowy, mam na imię Andrzej, cieszę się, że znalazłem się w gronie koneserów i dowiem się czegoś ciekawego, a także podzielę się swoją wiedzą :).
Również witamy :)
Witamy nowych serdecznie i miło.
Cześć Wszystkim :) Wojtek z tej strony :)
Dziękuję za pozdrowienia :D i witam nowych użytkowników forum. :)
Witam serdecznie :)
Witam wszystkich forumowiczów, życzę udanego roku i ciepłej zośki :D :pijemy:
Cześć Marta z tej strony. W tym roku planuję produkcję wina z mężem. Kupiliśmy już balon i zastanawiamy się z jakiego owocu robi się najłatwiej. Jaki polecacie?
Witam, wszystkich nowych winiarzy na forum.
Ja bym polecił zrobić wino z czarnych porzeczek to: bardzo dobre wino. Robię go każdego roku około 30 litrów. Z domieszką rodzynek sułtanek. W początkowej fazie rodzynki powinny być w butli 1 miesiąc. Malinowe winko bardzo dobre jest.Jako początkujący jesteś zrób sobie z żyta wino szybko przebiega fermentacja. Tym winem możesz robić kupaż.

Pozdrawiam/Gliwice +4 km

Eugeniusz