Witam wszystkich serdecznie.
Bardzo miło zagościć na tym forum.
Pozdrawiam
Witam wszystkich!
Cieszę się, że w końcu zarejestrowałem się na forum. Mam nadzieję zagościć tu na dłużej i dowiedzieć się od Was wiele przydatnych rzeczy.
Pozdrawiam!
Witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie

Witamy serdecznie, wszystkich nowych pasjonatów trunków domowych!!
Witam wszystkich serdecznie w tej ogromnej skarbnicy wiedzy.
Mieszkam w Łodzi i jak nietrudno się domyśleć, jestem początkującym "wytwórcą domowych alkoholi".
Cieszę się niezmiernie, że trafiłem pod Wasze skrzydła.
Zapewne pozwoli mi to uniknąć błędów i podążania ślepymi ścieżkami fermentacji.
Dzień dobry.
Na forum przywiodło mnie kultowe wino forum (ryżowe wg ś.p. Skrzycha), czytam uczę się rozszerzam wiedzę, w tym roku porwałem się na nastawienie miodu pitnego.
Forum przydaje się bardzo, pozwala uniknąć wielu błędów.
Będę korzystał garściami.
Witam serdecznie !
Mam na imię Łukasz z kopalni wiedzy jaką jest to forum korzystałem kilkukrotnie więc postanowiłem się zarejestrować. Niestety za późno tu trafiłem i mam za sobą kila mniej lub bardziej udanych winek...
Pozdrawiam wszystkich serdecznie !
Witam serdecznie wszystkich
Mam na imię Mariusz, wina, nalewki, destylaty robię od lat, lecz z win nigdy tak naprawdę nie byłem zadowolony.
Mam nadzieje, że dzięki forum sie to zmieni
Uszanowanie,
Mam na imię Marcin, tegoroczne lato zachęciło mnie do pierwszej, samodzielnej próby zrobienia wina - także robię.
Witam serdecznie z krainy deszczowcow
Planuje rozpoczac moja przygode z miodem pitnym jeszcze w tym roku i zauwazylem ze to zarowno proste jak i skomplikowane wiec wierze ze wiedza zawarta na tym forum bedzie pomocna

Witajcie!
właśnie rozpoczynam przygodę z produkcją domowych trunków (już ze 3 nalewki mam "popełnione" a teraz wziąłem się za winko - na początek małe ilości ;-))
Pozdrowienia dla wszystkich "producentów"!
Witam wszystkich,
kilka lat temu zrobiłem moją pierwszą nalewkę (ze śliwek) i później rok w rok kolejne eksperymenty z przeróżnymi owocami. Póki co nie robię żadnych nalewek, nastawiłem za to wino. Dwa lata temu odziedziczyłem w spadku dymion 25l i postanowiłem wtedy zrobić wino z ciemnych winogron. Wyszło super i w tym roku postanowiłem powtórzyć wyczyn... zobaczymy z jakim rezultatem.
Dominik, Kielce
Witam serdecznie wszystkich

Witam,
jestem nowa, jestem Asia.
Czeeść

Dzień dobry,
Mam na imię Paweł, ale to już widać. Piszę dość późno, ale chyba nikt nie odczyta tego w nocy. Mam 26 lat, jestem z Gdańska i dopiero zaczynam swoją przygodę z winiarstwem. Oczywiście na forum zawitałem szukając odpowiedzi na kilka pytań. Na niektóre znalazłem, na inne jeszcze nie, a kolejne na pewno się jeszcze pojawią.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Witam wszystkich

Cześć
tu Darek z okolic Warszawy
Cześć wszystkim, zawsze chciałem zrobić swoje wino jak mój dziadek, ale nie wiedziałem jak się za to zabrać dlatego się zarejestrowałem.
Witam wszystkich pozytywnie nakręconych .
Chmmmmm. Rapala..... Wędkarz??????
Heniu pewnie wędkarz

Nad wodą trzeba coś pić
Witam wszystkich