Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam wszystkich serdecznie.
Bardzo miło zagościć na tym forum.
Pozdrawiam
Witam wszystkich!
Cieszę się, że w końcu zarejestrowałem się na forum. Mam nadzieję zagościć tu na dłużej i dowiedzieć się od Was wiele przydatnych rzeczy.
Pozdrawiam!
Dzień dobry.
Witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie :)
Witamy serdecznie, wszystkich nowych pasjonatów trunków domowych!!
Witam wszystkich serdecznie w tej ogromnej skarbnicy wiedzy.

Mieszkam w Łodzi i jak nietrudno się domyśleć, jestem początkującym "wytwórcą domowych alkoholi".

Cieszę się niezmiernie, że trafiłem pod Wasze skrzydła. 
Zapewne pozwoli mi to uniknąć błędów i podążania ślepymi ścieżkami fermentacji.
Dzień dobry.

Na forum przywiodło mnie kultowe wino forum (ryżowe wg ś.p. Skrzycha), czytam uczę się rozszerzam wiedzę, w tym roku porwałem się na nastawienie miodu pitnego.
Forum przydaje się bardzo, pozwala uniknąć wielu błędów.

Będę korzystał garściami.
Witam serdecznie !
Mam na imię Łukasz z kopalni wiedzy jaką jest to forum korzystałem kilkukrotnie więc postanowiłem się zarejestrować. Niestety za późno tu trafiłem i mam za sobą kila mniej lub bardziej udanych winek...
Pozdrawiam wszystkich serdecznie !
Witam serdecznie wszystkich :)

Mam na imię Mariusz, wina, nalewki, destylaty robię od lat, lecz z win nigdy tak naprawdę nie byłem zadowolony.
Mam nadzieje, że dzięki forum sie to zmieni
Uszanowanie,
Mam na imię Marcin, tegoroczne lato zachęciło mnie do pierwszej, samodzielnej próby zrobienia wina - także robię.
Witam serdecznie z krainy deszczowcow :)

Planuje rozpoczac moja przygode z miodem pitnym jeszcze w tym roku i zauwazylem ze to zarowno proste jak i skomplikowane wiec wierze ze wiedza zawarta na tym forum bedzie pomocna :)
Witajcie!
właśnie rozpoczynam przygodę z produkcją domowych trunków (już ze 3 nalewki mam "popełnione" a teraz wziąłem się za winko - na początek małe ilości ;-))
Pozdrowienia dla wszystkich "producentów"!
Witam wszystkich, 
kilka lat temu zrobiłem moją pierwszą nalewkę (ze śliwek) i później rok w rok kolejne eksperymenty z przeróżnymi owocami. Póki co nie robię żadnych nalewek, nastawiłem za to wino. Dwa lata temu odziedziczyłem w spadku dymion 25l i postanowiłem wtedy zrobić wino z ciemnych winogron. Wyszło super i w tym roku postanowiłem powtórzyć wyczyn... zobaczymy z jakim rezultatem.  

Dominik, Kielce
Witam serdecznie wszystkich :)
Witam,
jestem nowa, jestem Asia.
Czeeść :)
Dzień dobry,
Mam na imię Paweł, ale to już widać. Piszę dość późno, ale chyba nikt nie odczyta tego w nocy. Mam 26 lat, jestem z Gdańska i dopiero zaczynam swoją przygodę z winiarstwem. Oczywiście na forum zawitałem szukając odpowiedzi na kilka pytań. Na niektóre znalazłem, na inne jeszcze nie, a kolejne na pewno się jeszcze pojawią.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. :)
Witam wszystkich  :D :D
Witamy, witamy!
Cześć
tu Darek z okolic Warszawy
Cześć. Udanych nastawów.
Cześć wszystkim, zawsze chciałem zrobić swoje wino jak mój dziadek, ale nie wiedziałem jak się za to zabrać dlatego się zarejestrowałem.
Witam wszystkich pozytywnie nakręconych .
Chmmmmm. Rapala..... Wędkarz??????
Heniu pewnie wędkarz:) Nad wodą trzeba coś pić ;)

Witam wszystkich