Witam serdecznie wszystkich, zarejestrowalem sie juz kilka tygodni temu z racji tego, ze ostatnio z ryb wrocilem bez ryb ale za to z calym bagaznikiem jablek i postanowilem zrobic cydr! Wina jakies tam sie kiedys robilo ale o cydrze nie mam zielonego pojecia. Nastawilem okolo 38l i jeszcze jakis wynalazek jablkowo rodzynkowy, zobaczymy co z tego wyjdzie
Przepraszam za brak polskich znakow, ale nie mam uprawnien na komputerze na ktorym pracuje.
Witam wszystkich

po długiej przerwie 4 letniej

Cześć Wszystkim
Jestem Karol, mam za sobą kilka produkcji win, piw i miodu.
Wina:
- malina+truskawka, w 2017 i drugi raz w 2018
- ryżowy wermut
- śliwkowe
- miód pitny
Piwa z brewkitów bądź koncentratu słodu
- ciemne czekoladowe
- bursztynowe z miodem
- pszeniczne z mango
Dołączam aby doskonalić się w fachu

Witajcie na forum

Witaj G_ral!

Życzę sukcesów w kolejnych dziełach

Witam wszystkich smakoszy szlachetnego trunku zwanego winem ?
Darek
Witam wszystkich jestem tu nowy i zajmuje się hobbystycznie winiarstwem

Witam Wszystkich ! Dopiero zaczynam !

Witamy tutaj wszystkich nowych przybyszy na forum. Zaczynajcie robić winka i nalewki. Tylko możemy na młodych i, nowych przybyszy liczyć. Jak coś nie pasuje to tylko pytać...
Pozdrawiam
Śląskie/Gliwice
Eug..
Cześć wszystkim !
Jestem Dominik i jestem tutaj nowy.
Chciałbym podziałać coś bardziej w temacie win, a na wiosne posadzić parę winorośli.
Pozdrawiam !
Cześć,
od jakiegoś czasu czytam to forum. Bardzo fajne, dużo się nauczyłem.
Od 3 lat próbuję robić wina, posiłkując się tym forum, a od tego roku wchodzę w nalewki.
Żeby wyjść "z szarej strefy" postanowiłem się zalogować.
pozdrawiam wszystkich,
Staszek, Kraków
Siemka wszytkim!
Mam na imię Maciek. Z wykształcenia jestem geodetą, z zamiłowania droniarzem, a służbowo łącze te dwie rzeczy

Swoje 2 "pierwsze raze" mam już za sobą, rok temu była to wiśnia, w tym roku śliwka (klęska urodzaju w ogrodzie w domu rodzinnym i babci brakło słoików na powidła, no a szkoda wyrzucić

). Oba wyszły genialne. Podstawy podstaw mam, aczkolwiek chciałbym podwyższyć sobie poprzeczkę i spróbować zrobić coś z marchwi. Mam nadzieję, że zdobyta wiedza na tym forum pomoże mi dopiąć swego i zrobić coś co nadaje się do spożycia

Zapraszam do wypowiedzenia się w innym temacie

Oczywiście, kto pyta, ten nie błądzi.
Pozdrawiam/ Śląskie, Gliwice
Eug..
Witam wszystkich, ja tutaj jestem łącznikiem ze światem, bo tatuś wymyślił sobie z p[wodu zbyt dużej ilości czasu, że weźmie się za wina. No ale nie lubi tych internetów córka weź sprawdź, więc co jakiś czas będę czytać albo was podpytywać w imieniu taty, mam nadzieję, że to nie jest problem

Witaj.
Korzystaj śmiało z wiedzy naszych forumowiczów.
Witam wszystkich. Alkohol pije od święta ale lubię robić coś samemu.
Witam wszystkich. Od roku popełniam miody pitne, ale w planach są i wina i nalewki. Mam nadzieje że użytkownicy mi ku temu dopomogą wiedzą

Witam jestem Marian. Jestem wielkim fanem wina z tąd tu jestem. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Dzień dobry Z tej strony Tomek pasjonat wina, jestem tutaj nowy i nie bardzo się tutaj odnajduję ale mam nadzieję, że szybko się tu połapię. Pozdrawiam
Zakaz reklamy. Mod.
Witajcie Nowi Forumowicze!
Witam wszystkich serdecznie,
Mam na imię Sebastian i od kilku lat z różnym skutkiem próbuje robić domowe wino

Pozdrawiam
Ahoj,
witam wszystkich serdecznie.
Od ok. pół roku próbuję robić wina.
Lubię to.
Z wzajemnością na razie jest różnie, stąd moja tu obecność.
Pozdrawiam.
Mirrreas.
Witam wszystkich forumowiczów

jestem Magda