Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Siema wszystkim :P
Witam Panie i Panów. W zeszłym roku zacząłem przygode na własną rękę... był to błąd. Trzeba się douczyć pod okiem doświadczonych kolegów :)
Pozdrawiam
Witam wszystkich, wina już od jakiegoś czasu bulgoczą, jednak dopiero teraz mam pytania, na które poszukuję odpowiedzi ...
i dlatego jestem tutaj.
Witam wszystkich serdecznie.
Pierwszy raz na forum i pierwszy raz robię wino
Forum znalazłem szukając odpowiedzi na pytanie .
Mam nadzieje że je zadam w odpowiednim wątku.
Pozdrawiam!
Witamy serdecznie!
Witam. Jestem tu nowy. Pozdrawiam wszystkich.
Witam..Jestem nowy ale forum śledzę od dłuższego czasu szczególnie uprawę winorośli. Pozdrawiam...
Witamy nowych użytkowników.
Wypada sie przywitac... czesc zatem wszystkim.

Nie jestem wyjadaczem, ale juz troche win i nalewek w swoim zyciu zrobilem. Ulubione wino - z polskich ciemnych winogron. Nalewka - pigwa.
W tym roku robie wino z glogu, wiec przy okazji zajrzalem i zarejestrowalem sie na forum.

Pozdrawiam serdecznie.
Witamy wszystkich nowych przybyszy na forum. W razie czego proszę pytać, my zaś pomożemy. Nie ma czego się bać. Tylko śmiało pisać.

Pozdr/Gliwice +4 km

Eugeniusz
:jupi: Cześć wszystkim, jestem nowa i będę potrzebowała Waszych porad.
Jak będziemy w stanie to pomożemy. :)
Witam wszystkich pozytwnie zkręconych w temacie swojskiego winka i pozdrawiam

nie wiem czy mój post się pojawił wiec witam ponownie wszystkich pozytywnie zakręconych w temacie swojskiego winka i pozdrawiam
Hej
Wszystkim pozdrawiam jestem tu nowy I zaczynam swoją przygodę z winem
Dzień dobry wszystkim!
Mam nadzieję, że uda mi się doprowadzić do ładu te 50l wina, które wstawiłem bez ładu i składu w tym roku po raz pierwszy w życiu :D
Od dziś mam już cukrometr i alkoholomierz to i na forum się zarejestrowałem, a co... 
Pozdrowienia dla wszystkich z pochmurnego Poznania
Witam wszystkich
Z racji tego, że na forum jest masa cennych wskazówek, to nie potrzebowałem się rejestrować. Ale jak już tu jestem, to na początek chciałbym podziękować całej społeczności forum za zawartą tutaj wiedzę, a nade wszystko za dzielenie się doświadczeniami, dzięki którym i ja mogę się rozwijać :).
Pozdrawiam
Adam
Witamy serdecznie!!
Witam wszystkich :)
Właśnie zaczynam przygodę z winami domowymi i szukam ludzi z doświadczeniem większym niż ja ;)

Pozdrawiam !
Witam serdecznie, mam na imię Darek, lat 35 i pochodzę z Gdańska. Winiarstwem domowym zajmuję się od około 15 lat. Na swoim koncie mam już kilkadziesiąt nastawów wina oraz miodów pitnych. Trafiłem na to forum które jest istnym kompendium wiedzy w temacie winiarstwa( i nie tylko) przypadkowo, podczas rozmowy ze znajomym który to forum polecił.
Witam wszystkich forumowiczów jako zupełnie zielony w sprawach winiarskich, ale od jakiegoś czasu zaglądający na to forum i uczący się postanowiłem się jednak zarejestrować i pytać o rady Mistrzów. Pozdrawiam Mirek
Witam! Mam na imię Maciek i chcę nauczyć się robić domowe wino ;)
Dzień dobry, Jestem Adrian i szukam na forum wiedzy :)
Miłego wieczoru.
Witamy serdecznie nowych forumowiczów.
Witam wszystkich  jestem Karol i robię w tej chwili pierwsze nastawy .
Cześć. Witam wszystkich serdecznie. Mam na imię Daniel lat 37 i mieszkam w Łodzi. Od lat pasjonuje mnie wino gronowe. Tradycja win domowych w mojej rodzinie trwa od 4 pokoleń.

Obecnie podjąłem edukację książkową i praktyczną w celu zainwestowania we własną winnicę. Chcę skończyć z amatorskim wyrobem win domowych.

Na razie naukę rozpocząłem na 12 krzewach Regenta i 10 Bianca zasadzonych w ogrodzie pod południowym płotem.

Wiem że centralna Polska to nie idealne miejsce na lokalizację winnicy ale z racji tego że nie zamierzam się przeprowadzać zrobię wszystko co mogę by taką winnicę założyć właśnie pod Łodzią. Jestem cierpliwym człowiekiem i mam nadzieję że uda mi się zrealizować ten cel. Liczę również że Wasze doświadczenie na tym forum pomoże mi wyeliminować sporo błędów.

Pozdrawiam i do "przeczytania".

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka