Witam, trafiłem tu przypadkiem. Kupiłem destylator i 3 wiadra fermentacyjne, jedno jest dobre. Muszę zdobyć przepis na dobre wino bananowe. :
Pozdrawiam serdecznie

(18-06-2020, 19:56)Jurdziu napisał(a): [ -> ]
Siema Azbest kupę lat
Siema Jurdziu, za długo ;

Ale ważne że wróciłem

Witam serdecznie. Jestem Piotr z Bełchatowa, mam za sobą tylko kilka win, ale chętnie się rozwinę w tym temacie

Witajcie, od niedawna próbuję zagłębić ten temat i liczę na waszą pomoc w tym temacie
Cześć, jestem przed robieniem swojego pierwszego winka, na co zwrócić uwagę?
(13-01-2006, 18:20)Witam Wszystkich !pavloh_82 napisał(a): [ -> ]Witamy nowych użytkowników na Forum Dyskusyjnym Domowych Winiarzy! 
Wątek ten przeznaczony jest specjalnie dla Was. Możecie się tu z nami przywitać oraz napisać parę słów o sobie.
Witam, w tym roku po raz pierwszy nareszcie nadarzyła się okazja, żeby zrobić moje pierwsze winko i aktualnie robie dwa jedna o agrestu a drugie ze śliwek. Witam wszystkich !

Witamy serdecznie nowych forumowiczów.
Cześć wszystkim, witam serdecznie i pozdrawiam z Włocławka
Decyzja ostatecznie podjęta - zabieram się do robienia domowego wina
Jestem całkiem zielony, więc mam nadzieję, że pomożecie
Pozdrawiam
Witam wszystkich po dłuuuuuuuugiej przerwie. Nad jej przyczynami nie będę się rozwodził, większość je zna. Chciałbym tylko podziękować wszystkim, którzy czynili starania co do mojego powrotu a szczególnie jednemu (On wie o kim piszę)
Witam szanowne gremium. W tym roku złapałem bzika na uprawę winorośli. Ziemia kl. VI, pH 6,2. wiosną posadziłem 25 szt. Solarisa i 5 szt. 217-40-3-1. Aktualnie przygotowana ziemia pod nowe nasadzenia ok 70 szt ( solaris, johanniter i souvagnier gris).
Witajcie!
Jestem Jacek, mieszkam w Chorzowie. Póki co kupiłem jeden
destylator, ale jestem tutaj żeby poznać tajniki 
(20-09-2020, 16:58)JacekChmurkowski napisał(a): [ -> ].... Póki co kupiłem jeden [size=small]destylator ...
Witaj.
"Destylator" to nie to forum.
Witam serdecznie wszystkich
Mam na imię Mariusz i w tym roku po raz pierwszy zaczynam przygodę z winem. Dzięki forum wiele się dowiedziałem i oczywiście mam już kilka pytań :

W końcu kto pyta, ten nie błądzi.
Pozdrawiam
Witam wszystkich winiarzy i miodosytników, jestem początkującym forumowiczem ale nie winiarzem. Produkuję kilkadziesiąt litrów wina rocznie głównie dla tych, którzy są w stanie je wypić tj. rodzina i znajomi. Od dwóch lat śledzę tematy na forum tutaj przekonałem się do zakupu cukromierza i pirosiarczynu, więc zawdzięczam Wam sporo

Witam wszystkich. Jestem tutaj aby dowiedzieć się wszystkiego o miodzie pitnym. Pozdrawiam
Witam szanownych Forumowiczów
Mieszkam w Łodzi ale od wczesnej wiosny do jesieni przebywam na Podkarpaciu. Tam robię różniste rzeczy między innymi nalewki, trochę wędzę w wybudowanej własnymi rękami wędzarni, od czasu do czasu nastawiam kociołek myśliwski i tak wolno jak na wiejskie warunki sobie żyję. Kilka dni temu nastawiłem pierwsze wino z ciemnych winogron (tego roku obrodziły) i z tej racji trafiłem na forum z nadzieją, że dzięki Wam - skorzystam z wiedzy serwowanej tu przez doświadczonych forumowiczów, znawców tematu domowej produkcji win i nie tylko bo widzę tu także inne działy np.: nalewek i wędzarniczy. Moje doświadczenie z produkcji wina domowej roboty jest na poziomie piaskownicy. Dlatego od kilku dni czytam wątki by nadążyć z moją wiedzą dot. fermentacji nastawów. Z góry dziękuję za ogrom wiedzy przez Was przedstawiony, która mi w tej kwestii pomoże.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Witajcie nowi użytkownicy forum!!
Cześć
Jestem Sebastian. Zacząłem moja przygodę z winem rok temu i działam dalej.
Witam serdecznie
Jak w nicku, mam na imię Karol i zaczynam przygodę z winiarstwem. Początki zawsze są ciężkie ale co złego to nie wino xD dokonałem swego pierwszego alkoholu z którego średnio jestem zadowolony dlatego zacząłem zgłębiać literaturę no i postanowiłem poczytać u Was.
Pozdrawiam
Cześć Wszystkim!
Jestem Bartek i właśnie jestem w trakcie robienia swojego pierwszego i na pewno nie ostatniego wina.

Dobry i ja się też przywitam, wystartowałem 6 tygodni temu, pierwsze najprostsze już zrobiłem, ale mam zamiar się rozwinąć dzięki mam nadzieję Waszej pomocy
Witam wszystkich.
Na razie czytam, czytam i czytam...
Wiedzy do ogarnięcia dużo, a czasu trochę jest, więc myślę, że coś z tego wyjdzie.
pozdrawiam
Witam wszystkich bardzo serdecznie . Lubię robić nalewki i wina.Ale że jestem pszczelarzem będę też zainteresowany miodami pitnymi .
Witam wszystkich serdecznie.
Od kilku lat robię nalewki. Od 2 lat piwo (ale słabo mi to idzie... i mam nadzieję, że znajdę więcej czasu na to) a od tego roku zacząłem przygodę z winami.