Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, trafiłem tu przypadkiem. Kupiłem destylator i 3 wiadra fermentacyjne, jedno jest dobre. Muszę zdobyć przepis na dobre wino bananowe. ::D

Pozdrawiam serdecznie :)
(18-06-2020, 19:56)Jurdziu napisał(a): [ -> ]:pijemy: Siema Azbest kupę lat

Siema Jurdziu, za długo ;;) Ale ważne że wróciłem :)
Witam serdecznie. Jestem Piotr z Bełchatowa, mam za sobą tylko kilka win, ale chętnie się rozwinę w tym temacie :)
Witajcie, od niedawna próbuję zagłębić ten temat i liczę na waszą pomoc w tym temacie
Cześć, jestem przed robieniem swojego pierwszego winka, na co zwrócić uwagę?
(13-01-2006, 18:20)Witam Wszystkich !pavloh_82 napisał(a): [ -> ]Witamy nowych użytkowników na Forum Dyskusyjnym Domowych Winiarzy! :)

Wątek ten przeznaczony jest specjalnie dla Was. Możecie się tu z nami przywitać oraz napisać parę słów o sobie.
Witam, w tym roku po raz pierwszy nareszcie nadarzyła się okazja, żeby zrobić moje pierwsze winko i aktualnie robie dwa jedna o agrestu a drugie ze śliwek. Witam wszystkich ! :D
Witamy serdecznie nowych forumowiczów.
Cześć wszystkim, witam serdecznie i pozdrawiam z Włocławka  [Obrazek: smile.gif]

Decyzja ostatecznie podjęta - zabieram się do robienia domowego wina  [Obrazek: jupi.gif]

Jestem całkiem zielony, więc mam nadzieję, że pomożecie  [Obrazek: smile.gif] 

Pozdrawiam 
Witam wszystkich po dłuuuuuuuugiej przerwie. Nad jej przyczynami nie będę się rozwodził, większość je zna. Chciałbym tylko podziękować wszystkim, którzy czynili starania co do mojego powrotu a szczególnie jednemu (On wie o kim piszę)
Witam szanowne gremium. W tym roku złapałem bzika na uprawę winorośli. Ziemia kl. VI, pH 6,2. wiosną posadziłem 25 szt. Solarisa i 5 szt. 217-40-3-1. Aktualnie przygotowana ziemia pod nowe nasadzenia ok 70 szt ( solaris, johanniter i souvagnier gris).
Witajcie!

Jestem Jacek, mieszkam w Chorzowie. Póki co kupiłem jeden destylator, ale jestem tutaj żeby poznać tajniki :D
(20-09-2020, 16:58)JacekChmurkowski napisał(a): [ -> ].... Póki co kupiłem jeden [size=small]destylator ...

Witaj.
"Destylator" to nie to forum.
Witam serdecznie wszystkich 

Mam na imię Mariusz i w tym roku po raz pierwszy zaczynam przygodę z winem. Dzięki forum wiele się dowiedziałem i oczywiście mam już kilka pytań ::) W końcu kto pyta, ten nie błądzi.

Pozdrawiam
Witam wszystkich winiarzy i miodosytników, jestem początkującym forumowiczem ale nie winiarzem. Produkuję kilkadziesiąt litrów wina rocznie głównie dla tych, którzy są w stanie je wypić tj. rodzina i znajomi. Od dwóch lat śledzę tematy na forum tutaj przekonałem się do zakupu cukromierza i pirosiarczynu, więc zawdzięczam Wam sporo :D
Witam wszystkich.  Jestem tutaj aby dowiedzieć się wszystkiego o miodzie pitnym. Pozdrawiam
Witam szanownych Forumowiczów
Mieszkam w Łodzi ale od wczesnej wiosny do jesieni przebywam na Podkarpaciu. Tam  robię różniste rzeczy między innymi nalewki, trochę wędzę w wybudowanej własnymi rękami wędzarni, od czasu do czasu nastawiam kociołek myśliwski i tak wolno jak na wiejskie warunki sobie żyję. Kilka dni temu nastawiłem pierwsze wino z ciemnych winogron (tego roku obrodziły) i z tej racji trafiłem na forum z nadzieją, że dzięki Wam - skorzystam z wiedzy serwowanej tu przez doświadczonych forumowiczów, znawców tematu domowej produkcji win i nie tylko bo widzę tu także inne działy np.: nalewek i wędzarniczy. Moje doświadczenie z produkcji wina domowej roboty jest na poziomie piaskownicy. Dlatego od kilku dni czytam wątki by nadążyć z moją wiedzą dot. fermentacji nastawów. Z góry dziękuję za ogrom wiedzy przez Was przedstawiony, która mi w tej kwestii pomoże.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Witajcie nowi użytkownicy forum!!
Cześć 
Jestem Sebastian. Zacząłem moja przygodę z winem rok temu i działam dalej.
Witam serdecznie
 Jak w nicku, mam na imię Karol i zaczynam przygodę z winiarstwem. Początki zawsze są ciężkie ale co złego to nie wino xD dokonałem swego pierwszego alkoholu z którego średnio jestem zadowolony dlatego zacząłem zgłębiać literaturę no i postanowiłem poczytać u Was. 
Pozdrawiam
Cześć Wszystkim!
Jestem Bartek i właśnie jestem w trakcie robienia swojego pierwszego i na pewno nie ostatniego wina. :)
Dobry i ja się też przywitam, wystartowałem 6 tygodni temu, pierwsze najprostsze już zrobiłem, ale mam zamiar się rozwinąć dzięki mam nadzieję Waszej pomocy
Witam wszystkich.
Na razie czytam, czytam i czytam...
Wiedzy do ogarnięcia dużo, a czasu trochę jest, więc myślę, że coś z tego wyjdzie.
pozdrawiam
Witam wszystkich bardzo serdecznie . Lubię robić nalewki i wina.Ale że jestem pszczelarzem będę też zainteresowany miodami pitnymi .
Witam wszystkich serdecznie.

Od kilku lat robię nalewki. Od 2 lat piwo (ale słabo mi to idzie... i mam nadzieję, że znajdę więcej czasu na to) a od tego roku zacząłem przygodę z winami.