Witam serdecznie koleżanki i kolegów winiarzy.
Wina robię już jakiś czas i nawet udało mi się kilka dobrych win popełnić. Ciągle mam się czego uczyć, dzięki forum mam skąd i od kogo.
Od niedawna próbuję też sił piwowarstwie i miodosytnictwie.
Pozdrawiam.
Witam serdecznie wszystkich ponownie.
ponownie gdyż dała znać o sobie skleroza, nie pamiętam nicku ani hasła

Witam i idę czytać i pisać.
Cześć,
Po hamletowskich rozterkach - bimber czy wino, postanowiłem się zarejestrować i kultywować skromne rodzinne tradycje

Zacząłem gromadzić już sprzęt i myślę ruszyć za miesiąc.
Witam pozytywnie zakręconych.
Winiarstwem interesuję się od kilku lat.
Mam w swoim dorobku wino z: mirabelek, dzikiej róży, głogu, wiśni, czarnego bzu, aronii.
W przyszłości mam nadzieje, że dołączą do tego nastawy z innych owoców.
Pozdrawiam.

Witamy nowych przybyszów tutaj.
Róbcie wina nalewki ,i chwalcie się swoim dorobkiem..
Pozdrawiam was serdecznie
Gliwice
Eugeniusz
Dzień dobry, mam na imię Zbyszek i jestem początkującym miodosytnikiem. Pozdrawiam wszystkie koleżanki(jeśli takowe są) i kolegów z forum.
Witam,
Mam na imię Michał. Chciałem zająć się domową uprawą win. W tym celu posadziłem sobie kilkanaście nowych winorośli z nadzieją, że za kilka lat będę produkował trochę wina na potrzeby własne. Teraz mam kilka winorośli, z których kilkukrotnie robiłem już wino. Niektóre wyszło, niektóre nie. Generalnie jestem dobrej myśli. Bardzo liczę na porady doświadczonych forumowiczów.
witam wszytskich
Witaj na forum.
Bardzo proszę o poprawną pisownię.Mod.
Witam, 115 stron przywitań więc zakładam, że poza moderatorem i następcą witającym się na forum raczej nikt więcej tego nie przeczyta więc do zobaczenia w innych tematach.

I tu się mylisz. Czyta wiele osób tylko nie składają ukłonów nowym członkom.

Ahoj wszystkich ..... jestem tu nowy

Robię winka już dobrych kilka lat ale jak zwykle człowiek się całe życie uczy więc i do Was szanowne grono zawitałem

(02-04-2021, 10:45)LuKash napisał(a): [ -> ]Ahoj wszystkich ..... jestem tu nowy 
Robię winka już dobrych kilka lat ale jak zwykle człowiek się całe życie uczy więc i do Was szanowne grono zawitałem 
Witaj!
Cześć wszystkim, dopiero raczkuję w temacie winiarskim, głównie to gadam na ten temat z teściem, który jest wkręcony w temat
---
Cześć wszystkim! Być może zagoszczę tu na dłużej i sam rozpocznę swoją zabawę z winami.
Masz chłopie co nadrabiać

Witamy
edit: Właśnie doszło do mnie, ile lat temu dołączyłem do tych wszystkich wariatów, ilu z nich poznałem z iloma się zaprzyjaźniłem. Aż się łza w oku kręci.
Gdzie się podziały tamte prywatki...? Jaki tu spokój lalala nic się nie dzieje ale wiedzy tyle.....
Dzień Dobry
Witam Wszystkich.
Witam wszystkich,
Jestem winiarzem który po kilkuletniej przerwie postanowił wrócić do nastawów. Postaram się udzielać w dyskusjach i podzielę się z wami wynikami moim eksperymentów. Bo bardzo lubię eksperymentować.
Witam wszystkich , jestem Sławek

cześć Bartek jestem. coś mnie wzięło żeby pierwsze winko. Obrodziła u mnie mirabelka (nie ałycz

). Już doczytałem że to dość trudne do zrobienia ale po zagłebieniu się w temat i odrobinie Waszej pomocy uda się coś ogarnać

Witam, wszystkich i pozdrawiam.
Dzień dobry wszystkim, pozdrawiam
Wojtek
Witam wszystkich miłośników prac domowych których efektem jest COŚ DOBREGO