Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Kazda nowa winiarka mile widziana. Witaj.:helo:
Witaj apiech.
Heja;)
Jestem sciganyyy(arek)
MIeszkam w Kaliszu nie mam już winnicy bo sie przeprowadziłem(może ktos z was też sie przeprowadza to niech mi napisze bo on tez swoje winko zostawi:))
Ps.szukam nauczyciela j.anggielskiego bo chce poćwsiczyć przed maturą jct pomurzcie(od września)
Cytat:Wysłane przez sciganyyy
Ps.szukam nauczyciela j.anggielskiego bo chce poćwsiczyć przed maturą jct pomurzcie(od września)

Z polskiego też by się przydał korepetytor :big:

Ale nie o tym miało być ...........witaj na forum :helo:
Hej, kolejny młodzik (jakich tu wielu ;) ) na forum- wnioskuje po pisaniu matury, a skoro miałeś winnice, to zastanawia mnie kiedy zaczynałeś przygode z winiarstwem???
właściwie to była winnica taty i dziadka:polewam:
Witam Wszystkich Przyjaciół Zacnych Trunków!

Kilka słów o sobie.
Niestety jestem z Warszawki.
Mam za sobą kilka wyrobów, które nie wszystkim w ocenie sensorycznej przypominały wina (niektóre z ww. to typowe piwa :-)
Najwyższy czas zasięgnąć wiedzy. Mam nadzieję, że z czasem odwdzięczę Wam się tym samym (a i trunku nie pożałuję).

Na zdrowie!
Witaj na Forum,

dlaczego piszesz niestety z W-wy. Forum winiarzy to nie klub kibica. Tu raczej wszyscy się szanują bo łączy nas wspólna pasja.

Życzę owocnego ( winnego ) czytania forum.
Witamy serdecznie.Mam nadzieję ,że chęci przerodzą się w czyn:)
Witaj Infam
Witam i ja. Obecnie Edynburg, ale już niedługo Głogów i działeczka z owocami, a co za tym idzie to każdy wie :polewam:

Skrzych

Witam głogowianina!

Na co mnie nowych wrogów szukać, kiedy stare na forum przychodzo!

Jam ci w Głogowie rodzony a i familiję posiadam w tamtej okolicy posianą.

Krzysztof

PS Babole usunięte ;)
Witam,

śledzę forum od jakiegoś czasu, jakiś czas założyłem konto, ale dopiero teraz planuję zacząć cokolwiek skrobać ;)

Do tej pory ograniczałem się do czytania i wyszukiwania informacji których baardzo potrzebowałem... Bo mam ambicję robić dobre wina - a z doświadczeniem jak to zwykle u początkujacych krucho :)

Mieszkam w Krakowie/Stróżach k. Nowego Sącza, winami interesuję się od dłuższego czasu, ich wytwarzaniem od ~pół roku.
Do tej pory popełniłem jedno wino (ryżowe + odrobina soku porzeczkowego), z którego jestem raczej zadowolony, zabieram się ostro za drugie (również ryżowe + suszona aronia).

Na codzień zajmuję się komputerowym projektowaniem graficznym w Gemini Design. Jeśli ktoś chce wiedzieć o mnie więcej, conieco można znaleźć na moim profilu w GoldenLine:
http://www.goldenline.pl/artur-obrzut
To i owo można też znaleźć na blogu:
http://my.opera.com/R2rek

Uff :)
Myślę że to wystarczy - do zobaczenia w innych wątkach :)
Witaj R2rek wśród swoich :polewam:

Do zobaczenia niebawem w Stróżach :)
Cytat:Wysłane przez Nightmarek
Witaj R2rek wśród swoich :polewam:
Do zobaczenia niebawem w Stróżach :)

Do zobaczenia :)
Widzę że ksywkę masz adekwatną do trybu życia :)
Cytat:Wysłane przez Skrzych

Jam ci w Głogowie rodzony a i familiję posiadam w tamtej okolicy posianą.

Ja tez Glogow wspominam jak najmilej. Siedzialem tam w tiurmie za nieboszczki komuny. A i mieszkalem przez lat wiele w pobliskim Lubinie.
Witamy, witamy, ( długa to historia :) )
Witam,
Jestem birkoff(Jacek),
pochodzę z Łeby obecnie mieszkam w Warszawie, w tej tematyce dopiero raczkuje, postawiłem jak narazie jedno winko i 3 nalewki, także licze na waszą pomoc:)
Pozdrawiam.
Witamy na forum ;)
Witaj Jacku!
Też chciałabym mieć urlop:uff:
Witam wszystkich forumowiczów!

Na imię mam Błażej, mieszkam w Tczewie, jakieś 40km "w dół" od Gdańska:]

Obecnie studiuję zaocznie filologię angielską a jak Bóg da, to od października będę na politechnice na dziennych:]

Zainteresowanie winami zaczęło się oczywiście od konsumpcji;)

Jednak pasja tworzenia przeważyła i dokładnie 19.06.2007 zrobiłem mój pierwszy nastaw, głównie dzięki poradom i instrukcjom z tego forum.

Mam nadzieję, że gdy już nabiorę doświadczenia, będę mógł jakoś pomóc lub dzielić się spostrzeżeniami.
Pozdrawiam
Witam i życzę powodzenia.
Witam wszystkich !

Mam na imię Marek. Mieszkam w Kielcach i jestem początkującym winiarczykiem. Wcześniej troszkę czytałem forum , zarejestrowany od niedawna. Pasje robienia wina można powiedzieć odziedziczyłem po dziadku ... Robił niesamowitą czerwoną różę, mam nadzieję że wraz ze wzrostem doświadczenia będzie i rosła moja liczba postów ;)
Witaj Marku,
jako Twój imiennik pozwolę sobie przywitać Cię na naszym zacnym Forum. Liczymy na opisy Twoich winiarskich doświadczeń, a w razie problemów możesz liczyc na naszą pomoc.
Pozdrawiam i życzę samych udanych nastawów,
Marek
Witaj Iceberg.
Witaj Maro1.