Kazda nowa winiarka mile widziana. Witaj.
Heja
Jestem sciganyyy(arek)
MIeszkam w Kaliszu nie mam już winnicy bo sie przeprowadziłem(może ktos z was też sie przeprowadza to niech mi napisze bo on tez swoje winko zostawi
)
Ps.szukam nauczyciela j.anggielskiego bo chce poćwsiczyć przed maturą jct pomurzcie(od września)
Cytat:Wysłane przez sciganyyy
Ps.szukam nauczyciela j.anggielskiego bo chce poćwsiczyć przed maturą jct pomurzcie(od września)
Z polskiego też by się przydał korepetytor
Ale nie o tym miało być ...........witaj na forum
Hej, kolejny młodzik (jakich tu wielu
) na forum- wnioskuje po pisaniu matury, a skoro miałeś winnice, to zastanawia mnie kiedy zaczynałeś przygode z winiarstwem???
właściwie to była winnica taty i dziadka
Witam Wszystkich Przyjaciół Zacnych Trunków!
Kilka słów o sobie.
Niestety jestem z Warszawki.
Mam za sobą kilka wyrobów, które nie wszystkim w ocenie sensorycznej przypominały wina (niektóre z ww. to typowe piwa :-)
Najwyższy czas zasięgnąć wiedzy. Mam nadzieję, że z czasem odwdzięczę Wam się tym samym (a i trunku nie pożałuję).
Na zdrowie!
Witaj na Forum,
dlaczego piszesz niestety z W-wy. Forum winiarzy to nie klub kibica. Tu raczej wszyscy się szanują bo łączy nas wspólna pasja.
Życzę owocnego ( winnego ) czytania forum.
Witamy serdecznie.Mam nadzieję ,że chęci przerodzą się w czyn
Witam i ja. Obecnie Edynburg, ale już niedługo Głogów i działeczka z owocami, a co za tym idzie to każdy wie
Witam głogowianina!
Na co mnie nowych wrogów szukać, kiedy stare na forum przychodzo!
Jam ci w Głogowie rodzony a i familiję posiadam w tamtej okolicy posianą.
Krzysztof
PS Babole usunięte
Witam,
śledzę forum od jakiegoś czasu, jakiś czas założyłem konto, ale dopiero teraz planuję zacząć cokolwiek skrobać
Do tej pory ograniczałem się do czytania i wyszukiwania informacji których baardzo potrzebowałem... Bo mam ambicję robić dobre wina - a z doświadczeniem jak to zwykle u początkujacych krucho
Mieszkam w Krakowie/Stróżach k. Nowego Sącza, winami interesuję się od dłuższego czasu, ich wytwarzaniem od ~pół roku.
Do tej pory popełniłem jedno wino (ryżowe + odrobina soku porzeczkowego), z którego jestem raczej zadowolony, zabieram się ostro za drugie (również ryżowe + suszona aronia).
Na codzień zajmuję się komputerowym projektowaniem graficznym w Gemini Design. Jeśli ktoś chce wiedzieć o mnie więcej, conieco można znaleźć na moim profilu w GoldenLine:
http://www.goldenline.pl/artur-obrzut
To i owo można też znaleźć na blogu:
http://my.opera.com/R2rek
Uff
Myślę że to wystarczy - do zobaczenia w innych wątkach
Witaj R2rek wśród swoich
Do zobaczenia niebawem w Stróżach
Cytat:Wysłane przez Skrzych
Jam ci w Głogowie rodzony a i familiję posiadam w tamtej okolicy posianą.
Ja tez Glogow wspominam jak najmilej. Siedzialem tam w tiurmie za nieboszczki komuny. A i mieszkalem przez lat wiele w pobliskim Lubinie.
Witamy, witamy, ( długa to historia
)
Witam,
Jestem birkoff(Jacek),
pochodzę z Łeby obecnie mieszkam w Warszawie, w tej tematyce dopiero raczkuje, postawiłem jak narazie jedno winko i 3 nalewki, także licze na waszą pomoc
Pozdrawiam.
Witaj Jacku!
Też chciałabym mieć urlop
Witam wszystkich forumowiczów!
Na imię mam Błażej, mieszkam w Tczewie, jakieś 40km "w dół" od Gdańska:]
Obecnie studiuję zaocznie filologię angielską a jak Bóg da, to od października będę na politechnice na dziennych:]
Zainteresowanie winami zaczęło się oczywiście od konsumpcji
Jednak pasja tworzenia przeważyła i dokładnie 19.06.2007 zrobiłem mój pierwszy nastaw, głównie dzięki poradom i instrukcjom z tego forum.
Mam nadzieję, że gdy już nabiorę doświadczenia, będę mógł jakoś pomóc lub dzielić się spostrzeżeniami.
Pozdrawiam
Witam i życzę powodzenia.
Witam wszystkich !
Mam na imię Marek. Mieszkam w Kielcach i jestem początkującym winiarczykiem. Wcześniej troszkę czytałem forum , zarejestrowany od niedawna. Pasje robienia wina można powiedzieć odziedziczyłem po dziadku ... Robił niesamowitą czerwoną różę, mam nadzieję że wraz ze wzrostem doświadczenia będzie i rosła moja liczba postów
Witaj Marku,
jako Twój imiennik pozwolę sobie przywitać Cię na naszym zacnym Forum. Liczymy na opisy Twoich winiarskich doświadczeń, a w razie problemów możesz liczyc na naszą pomoc.
Pozdrawiam i życzę samych udanych nastawów,
Marek
Witaj Iceberg.
Witaj Maro1.