Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam serdecznie,

Mam nadzieje, że podzielisz się nieco swoimi doświadczeniami i etapami produkcji "rodzinnego wina" :) Korci mnie jak to jest jeszcze inaczej niż dziesiątki wersji na forum :)

Pozdrawiam
Cytat:Wysłane przez Djuke
Witam serdecznie,

Mam nadzieje, że podzielisz się nieco swoimi doświadczeniami i etapami produkcji "rodzinnego wina" :) Korci mnie jak to jest jeszcze inaczej niż dziesiątki wersji na forum :)

Pozdrawiam

Proszę bardzo, tutaj opisałem z grubsza cały proces i wszystkie czynności :)
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=7472
w razie wątpliwości pytaj ;)

Winopijek :)
Witam Wszystkich
Na imię mam Grzegorz zamieszkuję gród Wrocław jakimś dziwnym trafem za chwile skończę 40 wiosen ,nalewkami eksperymentuję od jakiegoś roku czasu te które dojrzały nawet posmakowały moim znajomym mi natomiast bardzo przypadły do smaku i powielam je. A wszystko za sprawą tego forum i waszej wiedzy.
Pozdrawiam

:)
Witaj
... a nie minie chwila i będziesz miał 50 wiosen, więc dobrze wykorzystuj czas :fajka:
Pozdrwiam
Staram się jak tylko mogę

:lol:
Witam wszystkich :helo:

Jestem nowy na forum i wpierw chciałem się z wami przywitać.
Jestem z okolic Jędrzejowa, choć często nie ma mnie w domu ponieważ pracuję za granicą, więc dlatego czasami mogę być nieaktywny na forum :kwasny:
Mam prawie 22 lata a winkami interesuję się od dłuższego czasu choć tylko teoretycznie, za sprawą przewertowania :ksiazka: tego forum postanowiłem przejść do praktyki :uff:
Właśnie robię moje pierwsze dwa winka i mam nadzieję że jeżeli będę miał jakieś pytania to pomożecie, jednakże nie chcę otwierać niepotrzebnie nowych tematów więc będę pisał w starych o podobnej treści.

Pozdrawiam Łukasz
Witaj @Diablo życzymy miłej zabawy z winkiem i przyjemnej lektury na forum.:)
Witam wszystkich
Przeglądam to forum już od dluższego czasu więc w końcu postanowilem sie zarejestrowac.
Hmm pare słów o sobie to zawsze jest trudne: moze skrótowo:D imię: Paweł
wiek 21
wino robi od: 4 lat
status zawodowy:D student
pozdrawiam
Paweł
Witaj Paweł:polewam:

BiP
4 lata? To juz blisko graduacji. Witaj.:drink:
Witaj , :helo:
Ja edukuje się na forum od początku roku.
Dzięki niemu popełniłem już kilka dobrych win :drink: z czego jestem bardzo zadowolony (nie bardziej chyba jednak jak rodzinka) :) Wyremontowałem piwnice, nazbierałem różnej maści sprzętu i działam.
Od dwóch lat pracuję w zawodzie.
Mam 27 lat i jestem z Leszna.
Pozdrawiam :szampan:
Piotr

Skrzych

Witamy Leszno! <apłodismienty>

:pijemy:

Krzysztof
Cytat:Wysłane przez snemid
Wyremontowałem piwnice, nazbierałem różnej maści sprzętu i działam.
Witam @snemid widzę u ciebie profesjonalne podejście do tematu,aby tak dalej:spoko:
Witam, dużo już czasu minęło odkąd zaglądnąłem na to forum po raz pierwszy, głównie pozyskując informacje - nadszedł w końcu czas aby czynnie włączać się w dyskusje...

Nazywam się Seweryn jestem z okolic Żywca, obecnie uciekam przed wojskiem...
Witam wszystkich, czytałem i czytałem aż wreszcie przyszedł czas sie zarejestrować. Mam 22 lata mieszkam w Świerklanach, fachu winiarskiego uczę się od dziadka no i poprzez forum jak są kłopoty:-) Studiuje socjologię w Rybniku, i mam plan... :szampan:
@seva - @Kontestator , witajcie na forum:polewam:
ano wlasnie, zapomnialem sie przedstawic mimo, ze juz przegladam forum od około poł roku- wlasnie wtedy tez zainteresowalem sie winiarstwem :)

Mam na imie Wojciech (jak zreszta mozna sie domyslec;P), jestem 21-letnim Tarnowianinem, aktualnie studentem drugiego roku filologii angielskiej.

Wina 'robie' od pol roku, wiem to nie duzo ale juz dzieki forum sie troche orientuje o co chodzi. Zrobilem jak dotad przepyszne wisniowe, niezbyt dobre jablkowe i ryzowe (wszyscy mowia, ze pyszne ale dla mnie zdecydowanie za mocne- wiecej mocnych nie robie bo moim zdaniem alkohol powyzej 15% zwyczajnie psuje smak wina), aktualnie w dymionkach mam winogronowe, malinowo-jezynowe, brzoskwiniowe oraz miodek trojniak.
Bardzo mnie to wszystko wciagnelo tylko moja kobieta narzeka, ze musi ciagle ogladac moje dymiony i bardziej sie interesuje nimi niz Nią ;-)

Witam serdecznie wszystkich i pozdrawiam!
Jestem, zarówno tu na forum jak i w temacie produkcji wina, zupełnie nowy i liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Witaj początkujący winiarzu. Pomoc uzyskasz na bank, ale mam nadzieję, że forum czytasz pilnie i uważnie.
Życzę Ci sukcesów winnych!
Witamy nowego winiarza ze Słupska.:lol:
Witajcie
Od kilku miesięcy czytam to forum i dojrzałem do decyzji o zarejestrowaniu sie, teraz kilka słów o sobie
mam na imię Arek 30 lat pochodzę z pięknej miejscowości Strażów i jestem na etapie zakładania małej winnicy oraz nauki robienia wina pozdrawiam wszystkich
Witaj. Napewno znajdziesz na forum pomoc tak w temacie winiarstwa, jak i winogrodnictwa. Powodzenia.
Diablo!
Jak tylko nawrócisz się na Jędrzejów, nie zapomnij zahaczyć o Moczydło, toż to tak blisko... winka popijemy, o znajomych pogadamy!
@kidler77 - witaj , z winnicą niezły pomysł:1miejsce: