Co prawda 2 tematy już dodałem... ale na przywitanie za późno być nie może
Zatem, witam, na imię mi Zbyszek, aktualnie studiuję a raczej zaczynam wakacje ;]. Skończyłem właśnie 2 rok biotechnologii na UWM w Olsztynie.
Nie zajmowałem się jeszcze produkcją domowych trunków. Póki co mam jedynie 5 litrowy balonik, zamierzam nastawić pierwsze winko na dniach. Kto wie? MOże coś z tego będzie.
Pozdrawiam wszystkich hobbystów, forumowiczów i całą resztę

Oooo. Olsztyn. Czyli na zloty mazowieckie i podlaskie niedaleko... Witamy.
Ja też, sie może tutaj przywitam, chociaż już co nieco napisałam na forum. Czytam forum od jakiegoś czasu, ale dopiero ostatnio sie zarejestrowałam. Co do moich doświadczeń z winem, to moje najstarsze jest z 2004 roku i od tej pory co roku produkuje go przynajmniej 50l (oczywiście różnego w mniejszych ilościach).
Tak więc witam wszystkich winiarzy :-)
Witam!
Winem zajmuje sie od trzech lat z różnym skutkiem. Raz jest super raz troche gorzej pozdrawiam wszystkich

Witam
Nazywam się Rafał i pojawiłem się na forum gdyż mój kolega z wakacyjnej pracy (mam 17 lat) "zaraził mnie" wytwórstwem własnego trunku. Myślałem już o tym wcześniej, lecz nie miałem dość samozaparcia aby zacząć, w końcu jednak nadszedł ten czas.
Pozdrawiam
baszon ,GniadyT, amadeofather witamy na forum.
Witam Wszystkich.
Mam na imię Krzysiek, lat 36. Swoją przygodę z winem zacząłem rok temu. Z marnym skutkiem, ale jestem pełen zapału w tym roku
Obecnie czytam forum i jak przebrnę przez choć połowę postów to będę Was pytać. Na razie nie zawracam głowy. Pozdrawiam
Witam i życzę sukcesów

Ponieważ zaczął się nowy sezon winiarski, skup się na sprawdzonych przepisach i najpewniejszych owocach. Pewniaki to: wiśnie, porzeczki, maliny. Skutki będą na pewno o niebo lepsze
A ponieważ elementarna wiedza ogromnie ułatwia życie - czytaj Forum i zadawaj pytania.
Pozdrawiam
Ola

Witaj. Oooo - jesteś z Białegostoku, zapraszamy na Zlot Podlaski, termin jeszcze nieokreślony....
Witam, na imię mam Michał, 21 lat, tematem win zainteresowałem się dość wcześnie, ale własnym wyrobem zająłem się właściwie pare tygodni temu

Na codzień zajmuje się głównie motoryzacją, wyścigami. Cały dzień pochłania mi garaż, także mogę cierpliwie czekać aż moje winko dojrzeje. Winiarstwo traktuje tylko jako Hobby, do tej pory po prostu lubiłem pić ten trunek, ale że straszną satysfakcję daje zrobienie czegoś samemu, zainteresowałem się bardziej domowym wyrobem wina

Mam nadzieję, że już za parę miesięcy będę cieszył się własnym smacznym trunkiem i mam nadzieję, że informacje zaczerpnięte z forum mi w tym pomogą. Pozdrawiam wszystkich

Cytat:Wysłane przez Michael
... ale że straszną satysfakcję daje zrobienie czegoś samemu, zainteresowałem się bardziej domowym wyrobem wina
Mam nadzieję, że już za parę miesięcy będę cieszył się własnym smacznym trunkiem i mam nadzieję, że informacje zaczerpnięte z forum mi w tym pomogą. Pozdrawiam wszystkich

Witaj.
Satysfakcja jest przeogromna. Nie zrażaj się małymi niepowodzeniami które mogą ci się przytrafić. Sezon na owocki rozpoczęty - tak więc do roboty
Pozd Paweł.
Witam
Tomek z Zabrza z winami to miałem do czynienia już jakiś czas temu ale były to nastawy na potrzeby szkoły, uczelni później lenistwo, brak miejsca oraz czasu, niedawno zacząłem od początku zabawę mam 4 nastawy wprawdzie balony małolitrażowe ale jeszcze w tym miesiącu będzie o 50 litrów więcej czyli jakby nie patrzeć to o 100% więcej niż mam teraz
Pozdrawiam wszystkich
Waz
Witam wszystkich
Aktualnie mieszkam i działam w Poznaniu, mam za sobą pierwsze winko z winogron, wyszło przepyszne

. Z 15 litrowego nastawu, październikowego 2007 zostało mi 7 butelek

. Wiem że powinno jeszcze długo dojrzewać - tym bardziej że jest słodkie, ale...

. W tej chwili 17 litrów truskawkowego od dwóch tygodni pyka. W niedalekiej przyszłości chcę zrobić z 5 litrów trójniaczka korzennego (ach ten korzeń fiołka

). Wiedzę czerpię z forum- tu naprawdę jest wszystko. Do miłego.

Witaj.
Zapraszamy na zlocik.
Kliknij tutaj po szczegóły.
Miody na trójniaczek kupisz tanio w organizowanych na forum akcjach.
---
Na avatarze to kot czy kotka?
Cytat:Wysłane przez Maciek OiM
Witaj.
Zapraszamy na zlocik. Kliknij tutaj po szczegóły.
Miody na trójniaczek kupisz tanio w organizowanych na forum akcjach.
---
Na avatarze to kot czy kotka?
Dziękuje za zaproszenie, niewykluczone że zajrzymy z moją lepszą połówką. Ale to zależy od tego czy w tym czasie będziemy w Poznaniu.
A na avatarze to kocur, nasz niedobrocur

Cytat:Wysłane przez astroraf
Witam 
Nazywam się Rafał i pojawiłem się na forum gdyż mój kolega z wakacyjnej pracy (mam 17 lat) "zaraził mnie" wytwórstwem własnego trunku. Myślałem już o tym wcześniej, lecz nie miałem dość samozaparcia aby zacząć, w końcu jednak nadszedł ten czas.
Pozdrawiam
Miło Cie powitać na forum, ale dopiero za rok. Poczytaj Regulamin forum, a dowiesz się, że musisz mieć skończone 18 lat.
witam
wino robie od 30 lat z przerwami, i na pewno znajdę tutaj coś przydatnego dla siebie

Witaj,
może i my skorzystamy z Twojej wiedzy i doświadczenia. Na pewno nie chowaj tego dla siebie.
Pozdrawiam,
Marek
Witam,
Mam na imię Łukasz, mieszkam w Katowicach. Mam 23 lata, od jakiegoś czasu robię winka (z różnym skutkiem), a w tym roku postanowiłem spróbować z miodem (a nawet dwoma: trójniak, żeby był smaczny i czwórniak, żebym miał czym popić oczekiwanie na trójniaka).
Póki co dzielę swoją miłość na kobietę, wino i... komputery (zawodowo i hobbystycznie), zobaczymy kto wygra (myślę, że połączenie wino+kobieta zdecydowanie przebije klawiaturę).
Teraz może o tym jak trafiłem na to forum - otóż jak zawsze niezawodne google pokazały mi przepis na miodek, znajdujący się na wino.org.pl właśnie, a stamtąd już tylko jeden klik dzielił mnie od forum. Czytałem przez czas stosunkowo długi, w końcu skusiłem się, by samemu zacząć coś pisać i dzielić się doświadczeniami i radością a także przestrzegać przed błędami, które sam popełniam :-)
To chyba tyle o mnie,
Pozdrawiam!
Witam wszystkich forumowiczów!
Jestem tu nowy,czytam trochę wasze wypowiedzi i myslę że wzbogacę swoje małe umiejętnosci robienia wina.Interesuje mnie również uprawa winorosli .
Pozdrawiam Wojtek
Witamy i życzymy miłej lektury.
Witam Wszystkich !!!
Jestem tu nowy, chce zrobić pierwsze wino w swoim życiu. Codziennie przeglądam to wspaniałe forum. Z forum dowiedziałem się troszkę jak robić wina ale sądzę ,że z dnia na dzień powinienem wiedzieć więcej. Za 2 dni pojadę do kolegi który również robi winka i w tedy dowiem się jak on robi swoje wina. Z moją produkcją wina zacznę za jakiś tydzień. Myślę ,że dzięki forum i wam "użytkownikom" dam rade zrobić swoje własne winko.
POZDRAWIAM.
Chętnie pomożemy, a potem na zlocie zdegustujemy

Witam nowego przyszłego winiarza.
Witam, mam na imię Bartek. Właśnie rozpoczynam przygodę z produkcją wina

Cytat:Wysłane przez bujaa
Witam, mam na imię Bartek. Właśnie rozpoczynam przygodę z produkcją wina 
Witaj i nie omieszkaj pochwalić się swoimi finalnymi produktami