Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
WITAJCIE!!

Jestem zapalonym winiarzem i zdecydowanie mi sie pogarsza:diabelek: co trwa już od paru lat....
A tak na poważnie to mam na imię Jurek,pochodzę z Nysy lecz mieszkam od paru lat w Legnicy i tu powoli choć z zapałem rozwijam "nową'' pasję,choć istnieją rodzinne tradycje w tej materii,korzystając rownież z rad z forum. I pewnie trwałoby to jeszcze długo lecz za namową córki (nieustannie buszującej w Necie)
postanowiłem sie ujawnić:big:
Pozdrawiam brać winiarską a zrobiwszy ten pierwszy krok obiecuje kolejne:helo:
Pozdrowienia dla Jurka, któremu mu się pogarsza ( czyli de facto polepsza ) i dla córki, która buszuje. :helo:
Witajcie.

Jestem moją ujawniającą się od czasu do czasu drugą osobowością, któraż to ona charakteryzuje się, oprócz zdecydowanej zmiany nastroju na spokojny i raczej melancholijny, zmianą koloru skóry na jabłkowozielony oraz bardzo przyspieszonymi okrężnymi ruchami gałek ocznych.

Przechodzi zwykle samo, tak jak przeszło odrę, świnkę i Bug.

Nie karmi zwierząt w ZOO.

Je.

Podziwia.

Takoż szemrze cicho jako strumyk polny.

/ja i ja
Cytat:Wysłane przez alveanerle
zmianą koloru skóry na jabłkowozielony oraz bardzo przyspieszonymi okrężnymi ruchami gałek ocznych.
Siakiś łopcy :kwasny:
A po czesku nie mówi ?

Je.
A pije co ?

Takoż szemrze cicho jako strumyk polny.
I takoż jako grom z nieba zagrzmi ?

/ja i ja
W skrócie "jaja".

daniolek20

Witam!
Moje imię to Dorotka:D Jestem studentką Wydziału Prawa i Administracji. Moje życie słodko płynie i dlatego winko piję:d POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE
hej, hej...witam serdecznie wszystkich forumowiczów...zalogowałam się tutaj juz jakiś czas temu i w końcu przydałby się z Wami przywitać...
coś o mnie?? a mieszkam sobie prawie w Szczecinie , na codzień pracuje i na prawie codzień baaaardzo lubie winko :spoko: a jeżeli juz jakie kolwiek nastawiam dąże do tego aby było one wytrawne...obecnie w mojej kuchni ostatnie bulgi wydaje mały balonik z winkiem truskawkowym...a nowe życie rozpoczął dziś niewielki nastawik z chińską różą (odmiana hibiscusa) i tak biegam co chwilkę do kuchni i jestem taka happy , bo pojawiły sie właśnie pierwsze bulgotania tegoż winka :jupi:
z tego miejsca pozdrawiam Was wszystkich i lecę otworzyć sobie butelczyne wytrawnego wineczka (takiego ze sklepu niestety, gdyż własne zapasy juz się skończyły)
:polewam:
to tyle na dzisiaj...
miłego wieczorku
:)
witamy witamy ;) mamy nadzieję, że nasze forum natchnie cie na jakieś fajne nowe winka ;)
pzdr
fea

Oleńka i Maciuś

Witaj katarina

przeczytaj ten wątek

http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=4162&page=1

może zainteresuje :-)
Zachodniopomorskie staje się mocniejsze.
Może uda się nam kiedyś zorganizować zlot.
Z wielką przyjemnością obserwuje, że coraz więcej pasjonatów wina to kobiety. Tak dalej:spoko:
Cytat:Wysłane przez Oleńka i Maciuś
Witaj katarina

przeczytaj ten wątek

http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=4162&page=1

może zainteresuje :-)

dziękuje za link...kurcze, szczecinianie się zbierają na konsumpcje :jupi: ledwo znalazłam się na tym forum a już jest mozliwość wspólnego spotkania i popróbowania winka :lol:
pozdrawiam
k.
Cytat:Wysłane przez ice77
Z wielką przyjemnością obserwuje, że coraz więcej pasjonatów wina to kobiety. Tak dalej:spoko:

hehe...my kobity też mamy wybredne kubeczki smakowe na języczkach...i wiemy ,ze więcej przyjemności (nie tylko tych smakowych ;) ) dostarczy nam wypicie dobrego winka aniżeli kolejnej kawki tudzież jakiejś herbatki ;)
też się cieszę ,że kobiety coraz częściej piją winko i co lepsze ...doceniają coraz częściej trunki wytrawne , półwytrawne odkładając na bok te bardziej słodkie ...
i oby tak dalej... :spoko:
pozdrawiam
k.
cześć wszystkim bardzo serdecznie;) w tym roku to się będzie działo:lol: bo będe testował sporo przepisów. Pochodze z Augustowa na Podlasiu..... niestety mało tu winiarzy:( a szkoda bo warunki mamy naprawdę niezłe:) niedługo może urządze sobie piwniczkę i zamieszce coś jakieś fotki na forum:)
HMm mimo że jestem na forum juz pare miesięcy to nie zajrzalem wcześniej do tego działu więc nadrobie zaległosci :jezor: Pozdrawiam wszystkich :polewam:
Witam, i o zdrówko pytam. Paweł mam na imię , mieszkam : Kluczbork woj. Opolskie.Winiarstwem zajmuję się od jakiegoś czasu. Jestem szczęśliwy, że znalazłem tak zacne grono ludzi opanowanych podobną pasją jak ja. Cieszę się, że będę mógł czegoś nowego się nauczyć i swoimi rodami służyć.
Witam

Ja też postanowiłem się przywitać, jako że kulturalni tu ludzie winko robią i piją

:polewam:

A, że ja jako "namiętny" degustator win marki Cavalieri :P:P , postanowiłem sie nawrócić i zacząć degustować cosik lepszego niż te kartonikowe bełty :P:P:P

Będę do Was zaglądał i się uczył :ksiazka:

Pozdrawiam
Ase
Witam wszystkich nowych forumowiczów.
Ciekawe czy sie przywitają nowi memberzy zaczynając od numeru 4535?! :)
Ja nie nowa, ale witam po przerwie:helo: Widze ze rozrabiacie na calego no i tak dalej trzymajcie na tym forum.
Nowet glupie uwagi sie zmiejszyly:brawo:
Hexe
Cieszy mnie, ze nowych wciaz przybywa. Witajcie.:helo:
Witma serdecznie.
Imię me Paweł.
Od trzech lat mieszkam w Szczecinie.
Zarażony przez Ojca powoli zaczynam odkrywać świat wina.
Dziś jestem na etapie przyswajania sztuki winiarskiej
oraz kompletowania sprzętu.
Głównie ograniczę się do studiowania forum :ksiazka:
Licząc na Wasze wsparcie teoretyczne jak i praktyczne :pijemy: - Pozdrawiam

Paweł
Miło Cię widzieć i cieszę się, że tak cenisz forum, ale jakąś książkę o winie - Cieślaka może - warto poczytać.
Witam wszystkich. Mam na imie Zbyszek i mieszkam od ponad 20-tu lat w Chicago. Dawno w Polsce studiowalem technologie zywnosci i zainteresowania pozostaly. Robie wina i nalewki ze wszystkiego co sie da - teraz dojrzewa wino z rabarbaru i nalewki z wisni, czeresni i borowek amerykanskich (w formie "wisielca"). W Stanach brakuje mi porzeczek i agrestu - czasem mozna dostac ale bardzo drogo. Moze niedlugo dorobie sie wiekszego ogrodka i posadze kilka krzaczkow...
Cześć Janzz :wykrzyknik: Może z Pigwą albo end0000 się skontaktujesz? Dyć mieszkacie w jednym kraju :helo: Życzymy wszelakiego powodzenia w winiarstwie-nalewkarstwie i uznania ze strony otoczenia :big:
Witamy ;) może zrobicie amerykański oddział SWiMP ;p
pzdr
fea