WITAJCIE!!
Jestem zapalonym winiarzem i zdecydowanie mi sie pogarsza

co trwa już od paru lat....
A tak na poważnie to mam na imię Jurek,pochodzę z Nysy lecz mieszkam od paru lat w Legnicy i tu powoli choć z zapałem rozwijam "nową'' pasję,choć istnieją rodzinne tradycje w tej materii,korzystając rownież z rad z forum. I pewnie trwałoby to jeszcze długo lecz za namową córki (nieustannie buszującej w Necie)
postanowiłem sie ujawnić

Pozdrawiam brać winiarską a zrobiwszy ten pierwszy krok obiecuje kolejne

Pozdrowienia dla Jurka, któremu mu się pogarsza ( czyli de facto polepsza ) i dla córki, która buszuje.

Witajcie.
Jestem moją ujawniającą się od czasu do czasu drugą osobowością, któraż to ona charakteryzuje się, oprócz zdecydowanej zmiany nastroju na spokojny i raczej melancholijny, zmianą koloru skóry na jabłkowozielony oraz bardzo przyspieszonymi okrężnymi ruchami gałek ocznych.
Przechodzi zwykle samo, tak jak przeszło odrę, świnkę i Bug.
Nie karmi zwierząt w ZOO.
Je.
Podziwia.
Takoż szemrze cicho jako strumyk polny.
/ja i ja
Cytat:Wysłane przez alveanerle
zmianą koloru skóry na jabłkowozielony oraz bardzo przyspieszonymi okrężnymi ruchami gałek ocznych.
Siakiś łopcy

A po czesku nie mówi ?
Je.
A pije co ?
Takoż szemrze cicho jako strumyk polny.
I takoż jako grom z nieba zagrzmi ?
/ja i ja
W skrócie "jaja".
Witam!
Moje imię to Dorotka

Jestem studentką Wydziału Prawa i Administracji. Moje życie słodko płynie i dlatego winko piję:d POZDRAWIAM WSZYSTKICH SERDECZNIE
hej, hej...witam serdecznie wszystkich forumowiczów...zalogowałam się tutaj juz jakiś czas temu i w końcu przydałby się z Wami przywitać...
coś o mnie?? a mieszkam sobie prawie w Szczecinie , na codzień pracuje i na prawie codzień baaaardzo lubie winko

a jeżeli juz jakie kolwiek nastawiam dąże do tego aby było one wytrawne...obecnie w mojej kuchni ostatnie bulgi wydaje mały balonik z winkiem truskawkowym...a nowe życie rozpoczął dziś niewielki nastawik z chińską różą (odmiana hibiscusa) i tak biegam co chwilkę do kuchni i jestem taka happy , bo pojawiły sie właśnie pierwsze bulgotania tegoż winka
z tego miejsca pozdrawiam Was wszystkich i lecę otworzyć sobie butelczyne wytrawnego wineczka (takiego ze sklepu niestety, gdyż własne zapasy juz się skończyły)

to tyle na dzisiaj...
miłego wieczorku

witamy witamy

mamy nadzieję, że nasze forum natchnie cie na jakieś fajne nowe winka

pzdr
fea
Zachodniopomorskie staje się mocniejsze.
Może uda się nam kiedyś zorganizować zlot.
Z wielką przyjemnością obserwuje, że coraz więcej pasjonatów wina to kobiety. Tak dalej

Cytat:Wysłane przez Oleńka i Maciuś
Witaj katarina
przeczytaj ten wątek
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=4162&page=1
może zainteresuje :-)
dziękuje za link...kurcze, szczecinianie się zbierają na konsumpcje

ledwo znalazłam się na tym forum a już jest mozliwość wspólnego spotkania i popróbowania winka

pozdrawiam
k.

Cytat:Wysłane przez ice77
Z wielką przyjemnością obserwuje, że coraz więcej pasjonatów wina to kobiety. Tak dalej
hehe...my kobity też mamy wybredne kubeczki smakowe na języczkach...i wiemy ,ze więcej przyjemności (nie tylko tych smakowych

) dostarczy nam wypicie dobrego winka aniżeli kolejnej kawki tudzież jakiejś herbatki

też się cieszę ,że kobiety coraz częściej piją winko i co lepsze ...doceniają coraz częściej trunki wytrawne , półwytrawne odkładając na bok te bardziej słodkie ...
i oby tak dalej...

pozdrawiam
k.

cześć wszystkim bardzo serdecznie

w tym roku to się będzie działo

bo będe testował sporo przepisów. Pochodze z Augustowa na Podlasiu..... niestety mało tu winiarzy

a szkoda bo warunki mamy naprawdę niezłe

niedługo może urządze sobie piwniczkę i zamieszce coś jakieś fotki na forum

HMm mimo że jestem na forum juz pare miesięcy to nie zajrzalem wcześniej do tego działu więc nadrobie zaległosci

Pozdrawiam wszystkich

Witam, i o zdrówko pytam. Paweł mam na imię , mieszkam : Kluczbork woj. Opolskie.Winiarstwem zajmuję się od jakiegoś czasu. Jestem szczęśliwy, że znalazłem tak zacne grono ludzi opanowanych podobną pasją jak ja. Cieszę się, że będę mógł czegoś nowego się nauczyć i swoimi rodami służyć.
Witam
Ja też postanowiłem się przywitać, jako że kulturalni tu ludzie winko robią i piją
A, że ja jako "namiętny" degustator win marki Cavalieri

, postanowiłem sie nawrócić i zacząć degustować cosik lepszego niż te kartonikowe bełty

Będę do Was zaglądał i się uczył
Pozdrawiam
Ase
Witam wszystkich nowych forumowiczów.
Ciekawe czy sie przywitają nowi memberzy zaczynając od numeru 4535?!

Ja nie nowa, ale witam po przerwie

Widze ze rozrabiacie na calego no i tak dalej trzymajcie na tym forum.
Nowet glupie uwagi sie zmiejszyly

Hexe
Cieszy mnie, ze nowych wciaz przybywa. Witajcie.

Witma serdecznie.
Imię me Paweł.
Od trzech lat mieszkam w Szczecinie.
Zarażony przez Ojca powoli zaczynam odkrywać świat wina.
Dziś jestem na etapie przyswajania sztuki winiarskiej
oraz kompletowania sprzętu.
Głównie ograniczę się do studiowania forum

Licząc na Wasze wsparcie teoretyczne jak i praktyczne

- Pozdrawiam
Paweł
Miło Cię widzieć i cieszę się, że tak cenisz forum, ale jakąś książkę o winie - Cieślaka może - warto poczytać.
Witam wszystkich. Mam na imie Zbyszek i mieszkam od ponad 20-tu lat w Chicago. Dawno w Polsce studiowalem technologie zywnosci i zainteresowania pozostaly. Robie wina i nalewki ze wszystkiego co sie da - teraz dojrzewa wino z rabarbaru i nalewki z wisni, czeresni i borowek amerykanskich (w formie "wisielca"). W Stanach brakuje mi porzeczek i agrestu - czasem mozna dostac ale bardzo drogo. Moze niedlugo dorobie sie wiekszego ogrodka i posadze kilka krzaczkow...
Cześć Janzz

Może z Pigwą albo end0000 się skontaktujesz? Dyć mieszkacie w jednym kraju

Życzymy wszelakiego powodzenia w winiarstwie-nalewkarstwie i uznania ze strony otoczenia

Witamy

może zrobicie amerykański oddział SWiMP ;p
pzdr
fea