Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
kguser wielkie dzięki za namiary, spieszę pomęczyć wspomnianych na PW
Krzysiek
Witam serdecznie krajana :)
Coraz więcej Nas Scyzoryków :pijemy:
Jak sie zbierze większa grupa to moze jakiegoś wzlota zrobimy coo :D
Cytat:Wysłane przez mkaz
Jak sie zbierze większa grupa to moze jakiegoś wzlota zrobimy coo :D
Koniecznie, ja przyjadę :spoko:
A pewnie, że mili goście zawsze mile widziani :)
Witam wszystkich serdecznie. Jestem na forum już jakiś czas, ale jeszcze nie zdążyłem się ze wszystkimi przywitać. Dzięki pomocy forumowiczów udało mi się ,,stworzyć'' pierwsze wino. Nie ukrywam, że w trakcie jego wyrobu na bank będę miał jeszcze kilka pytań, więc myślę, że będziemy mieli okazję jeszcze ,,porozmawiać''. Jeszcze raz witam wszystkich serdecznie.
Witam,
mam na imię Mariusz, jestem z Katowic. Miłośnik Linuksa :)
W październiku popełniłem swoje pierwsze winko - z winogron. Pierwsza próba smaku była w połowie grudnia.
Największy krytyk w rodzinie - teściowa ;) stwierdziła, że jest b.dobre. Winko jeszcze nie jest całkiem klarowne, natomiast smak, zapach i procenty są jak najbardziej ok.
Przeczytałem sporo tematów na tym forum - dużo tego, jak dla początkującego zrobiliście kawał dobrej roboty.
Mam nadzieję, że nie będę musiał zgłaszać się z problemami, tylko pozostanę czytającym użytkownikiem ;)

Pozdrawiam.
Witam wszystkich winnych i nie winnych :diabelek:
Mam na imię Józef (28l) i mieszkam w Katowicach. Swoją pierwszą przygodę z winem pamiętam doskonale. Miałem tylko 15 lat ;) a tą pasją i sztuką zaraził mnie mój sąsiad. Oczywiście do samych 18 urodzin nic nie piłem ;) a jedynie pomagałem degustować ;)
Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za uwagę :uczen:
Pozdrowienia dla "nowych" forumowiczów.
Widzę , że już Was wciągnął ten bakcyl :polewam:
Samych udanych nastawów Wam życzę.
Witajcie "nowi" i "starzy". Skoro scyzorów coraz więcej to będzie bliżej do uzyskania pomocy.
Tasmol maila potwierdzającego zakup dostałem, tarninkę postaram się wysłać w poniedziałek przed południem. Właśnie obejrzałem dzisiejsze zbiory teścia i wygląda to całkiem nieźle.
Wszystkim nowym koleżankom i kolegom życzę miłego pobytu na Forum i samych pysznych % w 2009 roku.
Witam wszystkich, jestem na forum od 1 stycznia i jeszcze się nie przywitałem :nie_powiem: to nie ładnie:ysz:
Przepraszam za nietakt:kwasny:

Do forum skłoniała mnie choroba mojego wina. Potrzebowałem pomocy i tak sie tu znalazłem.:podstep: Forumowicze bardzo mi pomogli dajac wskazówki co do postępowania z winem i poszerzając moją wiedzę na temat wyrobu tego szlachetnego trunku.:ksiazka:
Bardzo mi się tu spodbało i raczej już tylko na tym forum oprę swoją naukę produkcji wina.

Pozdrawiam tych co przyszli, tych co odeszli i tych co zawsze tu będą.
Witam tu Hycel,witam wszystkich winiarzy:)jestem smakoszem i degustatorem wina,lubię wina mocne :diabelek:i takie co się po nich głowa kiwa:co_jest:i lubię moje dymiony:sloik:pełne dymiony lubię też bombelkowanie w Fermentkach:o a wino to ja najbardziej lubię i czytać o winie !!
:sloik:BO MOCNE WINO TO DOBRE WINO:sloik:
Witam , nazywam się Marcin. Dzięki znajomej zainteresowałem się domową produkcją win a dzięki temu forum od dwóch lat chyba z powodzeniem robię winka. Dzięki wiadomością z tego szacownego forum staram się rozwijać swoje winiarskie umiejętności.
Witam wszystkich szanownych starych, doświadczonych winiarczyków na forum jak i też nowych i młodych którzy dopiero zaczynają przygode z wytwarzaniem wina.Witam sie drugi raz poniewaz,pierwszy raz witałem się bodajże w piątek przed zamknięciem forum no i gdzies to moje przywitanie jak i też przygoda z winem którą opisałem gdzies zaginęly,więc dzisiaj musialem jeszcze raz się zalogować i zarejestrować od nowa.Także jeszcze raz witam wszystkich winiarczyków.
Chcialbym powitac kzadego z Was z osobna. Winami zajmuje sie od listopada i ciagle stawiam swe pierwsze kroki w ich wyrobie. Czytajac forum mozna sie bardzo duzo dowiedziec na temat wyrobu. Ciesze sie, ze trafilem tutaj i moge liczyc na Wasza pomoc. Teraz robie swe 2 wino i jak narazie zapowiada sie dobrze. Mam 28 lat i mieszkam w Brzeszczach.
Witam wszystkich bardzo serdecznie!!!!
Jestem nowym zalogowanym użytkownikiem choć forum śledzę nie od dziś.
W poprzednim roku robiłem swoje pierwsze wino i wyszło tak sobie ale w tym roku będzie może lepiej. Posadziłem również nowe sadzonki. Od lat zajmuję się wyrobem beczek na alkohole a trunków nie robię - wstyd!!!!
Jedynym alkoholem jaki mi wychodzi to porterówka :) ale może z Waszą pomocą coś ze mnie jeszcze będzie :))
pozdawiam
Witam Wszystkich sycących i niesycących i tych nienasyconych też. Przypadkiem trafiłam na Wasze forum i się chyba ostanę, bo wieczorne czytanie weszło mi w krew.. prawie tak dobrze jak wino i różne miodki. A narobiliście mi takiego smaka, że pewnie już niebawem zasypię was pytaniami: czy dobrze bulga,czemu nie bulga czy mu ciepło, a czy aby nie za zimno, a kiedy dotrę do: czy już zlewać, i czy aby już dojrzał to zapraszam na degustację... hehe
No i chylę czoła przed Wami, bo jak widzę zrobienie dobrego trunku to nie chemia, tylko alchemia!
Witamy drogą młodzież winiarską w każdym wieku :podstep: :big:

Skrzych

Powitać, powitać - zwłaszcza Małopolan. Znaczy się - siła nas :big:

Krzysztof
I ja od siebie malutkie - Witamy, dodam ;)
pzdr
fea
No to jak wszyscy się witają, to ja też. Pozdrowienia dla wszystkich starych, młodych, mistrzów, nawet "miszczów" ;), kobiety, dzieci i mężczyzn, dzielnych, starszych osób, którzy chcą wspomóc swoimi radami, wynikającego z ogromnego doświadczenia nieraz w chwilach zwątpienia i niechęci spowodowane złą passą, ale dających radę i wyjście z tego zwycięsko.

Chciałem się też przywitać pewnym dowcipem. Pewnie wszyscy go znają, ale jednak go napiszę.

Przychodzi "chłop" do sklepu:
-Poproszę dwa wina.
Sprzedawczyni wyciąga wina i kładzie na ladzie:
-Dwanaście złotych.
Chłop się odwraca ściąga spodnie i się schyla.
Sprzedawczyni z oburzeniem:
-Co pan robi!? Proszę przestać!
Chłop:
-Kto wypina, tego wina!
Ano mamy tu taki wątek z żartami, wydaje mi się, że kiedyś tam widziałem ;) Witamy Cię na forum :sloik:
pzdr
fea
Witam wszystkich!
Na forum sprowadził mnie miód, który przynoszą mi moje pszczółki. Do tej pory go głównie jadłem a teraz mam zamiar trochę popić.
Pozdrawiam z Wielkopolski