kguser wielkie dzięki za namiary, spieszę pomęczyć wspomnianych na PW
Krzysiek
Witam serdecznie krajana

Coraz więcej Nas Scyzoryków

Jak sie zbierze większa grupa to moze jakiegoś wzlota zrobimy coo

Cytat:Wysłane przez mkaz
Jak sie zbierze większa grupa to moze jakiegoś wzlota zrobimy coo 
Koniecznie, ja przyjadę

A pewnie, że mili goście zawsze mile widziani

Witam wszystkich serdecznie. Jestem na forum już jakiś czas, ale jeszcze nie zdążyłem się ze wszystkimi przywitać. Dzięki pomocy forumowiczów udało mi się ,,stworzyć'' pierwsze wino. Nie ukrywam, że w trakcie jego wyrobu na bank będę miał jeszcze kilka pytań, więc myślę, że będziemy mieli okazję jeszcze ,,porozmawiać''. Jeszcze raz witam wszystkich serdecznie.
Witam,
mam na imię Mariusz, jestem z Katowic. Miłośnik Linuksa

W październiku popełniłem swoje pierwsze winko - z winogron. Pierwsza próba smaku była w połowie grudnia.
Największy krytyk w rodzinie - teściowa

stwierdziła, że jest b.dobre. Winko jeszcze nie jest całkiem klarowne, natomiast smak, zapach i procenty są jak najbardziej ok.
Przeczytałem sporo tematów na tym forum - dużo tego, jak dla początkującego zrobiliście kawał dobrej roboty.
Mam nadzieję, że nie będę musiał zgłaszać się z problemami, tylko pozostanę czytającym użytkownikiem
Pozdrawiam.
Witam wszystkich winnych i nie winnych

Mam na imię Józef (28l) i mieszkam w Katowicach. Swoją pierwszą przygodę z winem pamiętam doskonale. Miałem tylko 15 lat

a tą pasją i sztuką zaraził mnie mój sąsiad. Oczywiście do samych 18 urodzin nic nie piłem

a jedynie pomagałem degustować

Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za uwagę

Pozdrowienia dla "nowych" forumowiczów.
Widzę , że już Was wciągnął ten bakcyl

Samych udanych nastawów Wam życzę.
Witajcie "nowi" i "starzy". Skoro scyzorów coraz więcej to będzie bliżej do uzyskania pomocy.
Tasmol maila potwierdzającego zakup dostałem, tarninkę postaram się wysłać w poniedziałek przed południem. Właśnie obejrzałem dzisiejsze zbiory teścia i wygląda to całkiem nieźle.
Wszystkim nowym koleżankom i kolegom życzę miłego pobytu na Forum i samych pysznych % w 2009 roku.
Witam wszystkich, jestem na forum od 1 stycznia i jeszcze się nie przywitałem

to nie ładnie

Przepraszam za nietakt
Do forum skłoniała mnie choroba mojego wina. Potrzebowałem pomocy i tak sie tu znalazłem.

Forumowicze bardzo mi pomogli dajac wskazówki co do postępowania z winem i poszerzając moją wiedzę na temat wyrobu tego szlachetnego trunku.

Bardzo mi się tu spodbało i raczej już tylko na tym forum oprę swoją naukę produkcji wina.
Pozdrawiam tych co przyszli, tych co odeszli i tych co zawsze tu będą.
Witam tu Hycel,witam wszystkich winiarzy

jestem smakoszem i degustatorem wina,lubię wina mocne

i takie co się po nich głowa kiwa

i lubię moje dymiony

pełne dymiony lubię też bombelkowanie w Fermentkach

a wino to ja najbardziej lubię i czytać o winie !!

BO MOCNE WINO TO DOBRE WINO

Witam , nazywam się Marcin. Dzięki znajomej zainteresowałem się domową produkcją win a dzięki temu forum od dwóch lat chyba z powodzeniem robię winka. Dzięki wiadomością z tego szacownego forum staram się rozwijać swoje winiarskie umiejętności.
Witam wszystkich szanownych starych, doświadczonych winiarczyków na forum jak i też nowych i młodych którzy dopiero zaczynają przygode z wytwarzaniem wina.Witam sie drugi raz poniewaz,pierwszy raz witałem się bodajże w piątek przed zamknięciem forum no i gdzies to moje przywitanie jak i też przygoda z winem którą opisałem gdzies zaginęly,więc dzisiaj musialem jeszcze raz się zalogować i zarejestrować od nowa.Także jeszcze raz witam wszystkich winiarczyków.
Chcialbym powitac kzadego z Was z osobna. Winami zajmuje sie od listopada i ciagle stawiam swe pierwsze kroki w ich wyrobie. Czytajac forum mozna sie bardzo duzo dowiedziec na temat wyrobu. Ciesze sie, ze trafilem tutaj i moge liczyc na Wasza pomoc. Teraz robie swe 2 wino i jak narazie zapowiada sie dobrze. Mam 28 lat i mieszkam w Brzeszczach.
Witam wszystkich bardzo serdecznie!!!!
Jestem nowym zalogowanym użytkownikiem choć forum śledzę nie od dziś.
W poprzednim roku robiłem swoje pierwsze wino i wyszło tak sobie ale w tym roku będzie może lepiej. Posadziłem również nowe sadzonki. Od lat zajmuję się wyrobem beczek na alkohole a trunków nie robię - wstyd!!!!
Jedynym alkoholem jaki mi wychodzi to porterówka

ale może z Waszą pomocą coś ze mnie jeszcze będzie

)
pozdawiam
Witam Wszystkich sycących i niesycących i tych nienasyconych też. Przypadkiem trafiłam na Wasze forum i się chyba ostanę, bo wieczorne czytanie weszło mi w krew.. prawie tak dobrze jak wino i różne miodki. A narobiliście mi takiego smaka, że pewnie już niebawem zasypię was pytaniami: czy dobrze bulga,czemu nie bulga czy mu ciepło, a czy aby nie za zimno, a kiedy dotrę do: czy już zlewać, i czy aby już dojrzał to zapraszam na degustację... hehe
No i chylę czoła przed Wami, bo jak widzę zrobienie dobrego trunku to nie chemia, tylko alchemia!
Witamy drogą młodzież winiarską w każdym wieku
Powitać, powitać - zwłaszcza Małopolan. Znaczy się - siła nas
Krzysztof
I ja od siebie malutkie - Witamy, dodam

pzdr
fea
No to jak wszyscy się witają, to ja też. Pozdrowienia dla wszystkich starych, młodych, mistrzów, nawet "miszczów"

, kobiety, dzieci i mężczyzn, dzielnych, starszych osób, którzy chcą wspomóc swoimi radami, wynikającego z ogromnego doświadczenia nieraz w chwilach zwątpienia i niechęci spowodowane złą passą, ale dających radę i wyjście z tego zwycięsko.
Chciałem się też przywitać pewnym dowcipem. Pewnie wszyscy go znają, ale jednak go napiszę.
Przychodzi "chłop" do sklepu:
-Poproszę dwa wina.
Sprzedawczyni wyciąga wina i kładzie na ladzie:
-Dwanaście złotych.
Chłop się odwraca ściąga spodnie i się schyla.
Sprzedawczyni z oburzeniem:
-Co pan robi!? Proszę przestać!
Chłop:
-Kto wypina, tego wina!
Ano mamy tu taki wątek z żartami, wydaje mi się, że kiedyś tam widziałem

Witamy Cię na forum

pzdr
fea
Witam wszystkich!
Na forum sprowadził mnie miód, który przynoszą mi moje pszczółki. Do tej pory go głównie jadłem a teraz mam zamiar trochę popić.
Pozdrawiam z Wielkopolski