Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ta, i od razu paradę, pióra w d..., trąbki, pomponiary, baloniary, extremalne czisburgery i Big MD Ferment konkłest :) Witamy :D
A najlepsze jeszcze.. czeerlledeRRRki!!! Witam, latek mam 57.. imie moje Michał.; synów trzech, 32, 25 i..16lat -(TEN jeszcze nie pije)..a tamci nic, jeno wińsko by strumieniami z osadami włącznie ,o zgrozo, małżonka moja takoż (bez osadów) ...
We Francyjej się w latach 70 ych z moją ,jeszcze nie żoną żeśmy nadegustowali, i tak nam zostało,Sukcesy moje srednie, 3* ryżowe po10l, winogronowe 15l; z przetworów już (pycha!) nie,ma w drodze to samo, zaraz 2 gie lewarowanie; wiśniowe mojego średniego za slodkie bylo.Gadatliwy jestem coś mi się KWAK nie sorry,ta klawiatura..Chę tnie mlodzieży pomagam(uczyłem kiedyś w szkołach).
Pozdrawiam brać naszą, bez tego forum niepełni bysmy byli!
Cześć Gandalf! Jużeś Biały czy Szary jeszcze ?
Brodę mam białą a włosy czarne, to może biało czarny? Jak wkleji mi syn Foto to jakoś to ustalimy, prawda?
Pozdrawiam!
Hej Lolo ! Chicago to tez Polskie miasto. Tylko ze troche dalej. Anglia miala swoj Honk Kong to polska moze miec swoje Chicago .

A tak to tez nie witalem sie znikim w czesniej tak ze witam i o zdrowie pytam . :helo:
witam wszystkich !
winko sam robie od 3 lat a wczesniej bacznie przygladalem sie
bo moj s.p dziadek byl w tym moim niedoscignionym mistrzem !
takze costam wiem ale narazie duzo czytam bo sporo tu fajnych info
i biore sie tez za nalewki ;-)
pzdr
Cytat:Wysłane przez Sarek
witam wszystkich !
pzdr

Witaj nowy Winowajco. Tylko jeszcze regulamin forum przeczytaj... :diabelek: Mnie to wisi, ale ten obrazek z podpisu grozi BANanem :) Admina i Moda przekupisz winem, Modzi piją mniej ale częściej. :glupek:
Cytat:Wysłane przez lolo
Cytat:Wysłane przez Sarek
witam wszystkich !
pzdr

Witaj nowy Winowajco. Tylko jeszcze regulamin forum przeczytaj... :diabelek: Mnie to wisi, ale ten obrazek z podpisu grozi BANanem :) Admina i Moda przekupisz winem, Modzi piją mniej ale częściej. :glupek:

zobaczylem ze jest taka opcja w profilu wiec dodalem - tak jak na forum. jesli podpisy was raza to nie widze problemu zeby go zdjac ale w takim razie po co taka opcja w profilu ?!?!
jesli chodzi ze obrazek a nie text....to tez nie rozumiem bo co za roznica...najwyzej zrobie crxa z jakis znaczkow :jezor:
sorki za OT
Nie o.t.ch. Przeczytaj regulamin forum :)

EDIT: pkt. 7, ostatnia linijka
Czyli" niedopuszczalne jes umieszcanie w.,\\ ..\\ jakiejkolwiek grafiki...a sam nie wiedziałem
Pozrawiam,dzięki lolo !
No ale Honda fajna, choć wystarczyłby tylko napis.
spoko ludzie wrzuccie na luz !

Sly.....Honda BARDZO fajna :fajka:
Witam sznowne grono forumowiczów.
Jestem na forum od dłuzszego czsu ( coś z 3 lata ) ale uaktywniłem się niedawno.
Winko produkuję od kiedy Tata pzwolił ( ze 30 lat temu) produkcje bardzo różne - winka z wiśni, śliwek, dzika czereśnia, czarny bez, chaber bławatek, tarnina, głóg, ryż, jabłko itp itd. czego w danym roku natura w nadmiarze dała lub zanjomi podrzucili. Ostatnimi laty raczej
w gronowe się zabawiam z dużym rozchwianiem jakości jednak te lepsze produkcje
skłoniły mnie do zwiększenia uprawy winorośli.
O sobie latorośli trzy, matecznik jeden i ten sam.
Położenie nieciekawe -północno zachodnia wlkp. Ambicje umiarkowane -winko na zimę dla się i znajomych coby wieczory niebyły zbyt długie:pijemy:
Witam forumowiczów!
Mimo, że pierwsze kroki na forum mam już za sobą to jednak wypada się przywitać :)
Podobnie jak większość nowych użytkowników czytałem forum na długo przed tym zanim się zalogowałem. Zajmuję się głównie nalewkami, forum co chwila podsuwa mi nowe pomysły i za to mu chwała :1miejsce:
Witamy, witamy nowych użytkowników, zanim ja sie odezwałem to też sporo wody w wiśle upłynęło. Tak, w ogóle to bałem się odezwać na tematy winne i cały czas krotochwile męczyłem :P
pzdr
fea
Cytat:Wysłane przez Gandalf
Brodę mam białą a włosy czarne, to może biało czarny? Jak wkleji mi syn Foto to jakoś to ustalimy, prawda?
Pozdrawiam!

Cholera. U mnie odwrotnie - wlosy juz biale a broda jeszcze calkiem ciemna.:niewiem:
Witam !

Mam na imię Sławek, Wasze forum czytam już od ponad roku, nadszedł więc czas aby stać się jego aktywnym użytkownikiem ;)

Dzięki Wam i Waszym przepisom zmajstrowałem już parę winek: m.in. z białych winogron (w smaku jak martini :1miejsce: ), jabłkowo-śliwkowe (taki kompocik), ryżowe, z owoców dzikiej róży, owoców pigwowca, a teraz robię z wisienek z ogródka - zapowiada się pysznie ;P.

Pozdrawiam wszystkich i życzę samych udanych fermentow ;)
Siarkofrut,

Cos nie wychodzi na PW, a jestesmy w tym samym zip code - daj odpowiedz na PW lub janzznet@netscape.net

janzz
Witam. Nareszcie udało się zarejestrować. Czytam Was od dawna, ciągle coś knociłem z rejestracją i nie pisałem, teraz nadrabiam. W ubiegłym roku coś mnie napadło, zacząłem od wina z malin i poszło... Teraz już mam pokażną winnicę ok 100 krzaków (20 odmian) , ciągle coś sadzę, wykopuję i ukorzeniam.Na strych i w piwnicy natomoast zawsze coś "bulka". Jestem mundurowym , za chwilę emerytura i wówczas pójdę na całość. Pozdrawiam winiarzy.
Witam kapitanie i życze regulaminowych fermentacji!!

Pozdrawiam :helo:
No i z jakiego pięknego miasta jest.
Prawdziwie forumowe.:diabelek:
Witaj Kapitanie.
Czy to te Wińsko,które mijałem na trasie Legnica Kalisz przez Rawicz? Herb miata piękny tylko brak winnych latorośli-musisz to naprawić:helo:
Ja nie wiem czy dobrze ale mam dopiero 13 lat a ju się tym zajmuje a moja pierwsze wino opuściło me ręce w wieku 12.
To już taka rodzinna tradycja na wyrób win jednak sposób ich produkcji(jesli moge to tak nazwać) jest troszkę inny.
Od razu sprostuje pewną żecz : win nie robię po to by się upijać !!!wszystkie trunki sprawdza i smakuje babcia lub mama a mnie widok ich zadowolenia wprawia w uśmiech i dumę. W piwnicy leży 30 litrowych butelek a cały sprzęt odziedziczyłem po dziadku(przeszło 30 letni) Na forum trafiłem z niedoinformowania i głodu wiedzy którego moja książka nie zaspokaja wystarczająco ( wydał ją "Biowin" a autorami jest ekipa z tej firmy)
Mam nadzieję że te hobby będzie do końca życia mi toważyszyło
Cytat:Wysłane przez abcdef
Ja nie wiem czy dobrze ale mam dopiero 13 lat

Witaj na forum. Ja myślę , żę 18 lat masz jak nic :diabelek:. (regulamin) . Lepiej inicjację przejść na forum niż z kolegami z tanim winem na pięciu w krzakach :big:
Ha, to i ja witam brać winiarskš. Mam na imię Jacek i byłem już obecny niejednokrotnie jeszcze na starym forum. Wracam teraz po pewnej nieobecnoœci. Popełniłem już parę win od 2002r. w tym przy znacznej pomocy winiarskiej braci. Były to ryżowe, winogrona, porzeczki i wysmienite wiœniowe. Miody także nie sš do pogardzenia.
Cieszę się z powrotu na forum, bo usmiechu, życzliwoœci i poczucia humoru tu więcej niż gdziekolwiek indziej. Sama to przyjemnoœć mieć z Wami kontakt.

Pozdrowienia

Jacek