Ta, i od razu paradę, pióra w d..., trąbki, pomponiary, baloniary, extremalne czisburgery i Big MD Ferment konkłest

Witamy

A najlepsze jeszcze.. czeerlledeRRRki!!! Witam, latek mam 57.. imie moje Michał.; synów trzech, 32, 25 i..16lat -(TEN jeszcze nie pije)..a tamci nic, jeno wińsko by strumieniami z osadami włącznie ,o zgrozo, małżonka moja takoż (bez osadów) ...
We Francyjej się w latach 70 ych z moją ,jeszcze nie żoną żeśmy nadegustowali, i tak nam zostało,Sukcesy moje srednie, 3* ryżowe po10l, winogronowe 15l; z przetworów już (pycha!) nie,ma w drodze to samo, zaraz 2 gie lewarowanie; wiśniowe mojego średniego za slodkie bylo.Gadatliwy jestem coś mi się KWAK nie sorry,ta klawiatura..Chę tnie mlodzieży pomagam(uczyłem kiedyś w szkołach).
Pozdrawiam brać naszą, bez tego forum niepełni bysmy byli!
Cześć Gandalf! Jużeś Biały czy Szary jeszcze ?
Brodę mam białą a włosy czarne, to może biało czarny? Jak wkleji mi syn Foto to jakoś to ustalimy, prawda?
Pozdrawiam!
Hej Lolo ! Chicago to tez Polskie miasto. Tylko ze troche dalej. Anglia miala swoj Honk Kong to polska moze miec swoje Chicago .
A tak to tez nie witalem sie znikim w czesniej tak ze witam i o zdrowie pytam .

witam wszystkich !
winko sam robie od 3 lat a wczesniej bacznie przygladalem sie
bo moj s.p dziadek byl w tym moim niedoscignionym mistrzem !
takze costam wiem ale narazie duzo czytam bo sporo tu fajnych info
i biore sie tez za nalewki ;-)
pzdr
Cytat:Wysłane przez Sarek
witam wszystkich !
pzdr
Witaj nowy Winowajco. Tylko jeszcze regulamin forum przeczytaj...

Mnie to wisi, ale ten obrazek z podpisu grozi BANanem

Admina i Moda przekupisz winem, Modzi piją mniej ale częściej.

Cytat:Wysłane przez lolo
Cytat:Wysłane przez Sarek
witam wszystkich !
pzdr
Witaj nowy Winowajco. Tylko jeszcze regulamin forum przeczytaj...
Mnie to wisi, ale ten obrazek z podpisu grozi BANanem
Admina i Moda przekupisz winem, Modzi piją mniej ale częściej.
zobaczylem ze jest taka opcja w profilu wiec dodalem - tak jak na forum. jesli podpisy was raza to nie widze problemu zeby go zdjac ale w takim razie po co taka opcja w profilu ?!?!
jesli chodzi ze obrazek a nie text....to tez nie rozumiem bo co za roznica...najwyzej zrobie crxa z jakis znaczkow

sorki za OT
Nie o.t.ch. Przeczytaj regulamin forum
EDIT: pkt. 7, ostatnia linijka
Czyli" niedopuszczalne jes umieszcanie w.,\\ ..\\ jakiejkolwiek grafiki...a sam nie wiedziałem
Pozrawiam,dzięki lolo !
No ale Honda fajna, choć wystarczyłby tylko napis.
spoko ludzie wrzuccie na luz !
Sly.....Honda BARDZO fajna

Witam sznowne grono forumowiczów.
Jestem na forum od dłuzszego czsu ( coś z 3 lata ) ale uaktywniłem się niedawno.
Winko produkuję od kiedy Tata pzwolił ( ze 30 lat temu) produkcje bardzo różne - winka z wiśni, śliwek, dzika czereśnia, czarny bez, chaber bławatek, tarnina, głóg, ryż, jabłko itp itd. czego w danym roku natura w nadmiarze dała lub zanjomi podrzucili. Ostatnimi laty raczej
w gronowe się zabawiam z dużym rozchwianiem jakości jednak te lepsze produkcje
skłoniły mnie do zwiększenia uprawy winorośli.
O sobie latorośli trzy, matecznik jeden i ten sam.
Położenie nieciekawe -północno zachodnia wlkp. Ambicje umiarkowane -winko na zimę dla się i znajomych coby wieczory niebyły zbyt długie

Witam forumowiczów!
Mimo, że pierwsze kroki na forum mam już za sobą to jednak wypada się przywitać

Podobnie jak większość nowych użytkowników czytałem forum na długo przed tym zanim się zalogowałem. Zajmuję się głównie nalewkami, forum co chwila podsuwa mi nowe pomysły i za to mu chwała

Witamy, witamy nowych użytkowników, zanim ja sie odezwałem to też sporo wody w wiśle upłynęło. Tak, w ogóle to bałem się odezwać na tematy winne i cały czas krotochwile męczyłem

pzdr
fea
Cytat:Wysłane przez Gandalf
Brodę mam białą a włosy czarne, to może biało czarny? Jak wkleji mi syn Foto to jakoś to ustalimy, prawda?
Pozdrawiam!
Cholera. U mnie odwrotnie - wlosy juz biale a broda jeszcze calkiem ciemna.

Witam !
Mam na imię Sławek, Wasze forum czytam już od ponad roku, nadszedł więc czas aby stać się jego aktywnym użytkownikiem
Dzięki Wam i Waszym przepisom zmajstrowałem już parę winek: m.in. z białych winogron (w smaku jak martini

), jabłkowo-śliwkowe (taki kompocik), ryżowe, z owoców dzikiej róży, owoców pigwowca, a teraz robię z wisienek z ogródka - zapowiada się pysznie ;P.
Pozdrawiam wszystkich i życzę samych udanych fermentow

Siarkofrut,
Cos nie wychodzi na PW, a jestesmy w tym samym zip code - daj odpowiedz na PW lub janzznet@netscape.net
janzz
Witam. Nareszcie udało się zarejestrować. Czytam Was od dawna, ciągle coś knociłem z rejestracją i nie pisałem, teraz nadrabiam. W ubiegłym roku coś mnie napadło, zacząłem od wina z malin i poszło... Teraz już mam pokażną winnicę ok 100 krzaków (20 odmian) , ciągle coś sadzę, wykopuję i ukorzeniam.Na strych i w piwnicy natomoast zawsze coś "bulka". Jestem mundurowym , za chwilę emerytura i wówczas pójdę na całość. Pozdrawiam winiarzy.
Witam kapitanie i życze regulaminowych fermentacji!!
Pozdrawiam

No i z jakiego pięknego miasta jest.
Prawdziwie forumowe.

Witaj Kapitanie.
Czy to te Wińsko,które mijałem na trasie Legnica Kalisz przez Rawicz? Herb miata piękny tylko brak winnych latorośli-musisz to naprawić

Ja nie wiem czy dobrze ale mam dopiero 13 lat a ju się tym zajmuje a moja pierwsze wino opuściło me ręce w wieku 12.
To już taka rodzinna tradycja na wyrób win jednak sposób ich produkcji(jesli moge to tak nazwać) jest troszkę inny.
Od razu sprostuje pewną żecz : win nie robię po to by się upijać !!!wszystkie trunki sprawdza i smakuje babcia lub mama a mnie widok ich zadowolenia wprawia w uśmiech i dumę. W piwnicy leży 30 litrowych butelek a cały sprzęt odziedziczyłem po dziadku(przeszło 30 letni) Na forum trafiłem z niedoinformowania i głodu wiedzy którego moja książka nie zaspokaja wystarczająco ( wydał ją "Biowin" a autorami jest ekipa z tej firmy)
Mam nadzieję że te hobby będzie do końca życia mi toważyszyło
Cytat:Wysłane przez abcdef
Ja nie wiem czy dobrze ale mam dopiero 13 lat
Witaj na forum. Ja myślę , żę 18 lat masz jak nic

. (regulamin) . Lepiej inicjację przejść na forum niż z kolegami z tanim winem na pięciu w krzakach

Ha, to i ja witam brać winiarskš. Mam na imię Jacek i byłem już obecny niejednokrotnie jeszcze na starym forum. Wracam teraz po pewnej nieobecnoci. Popełniłem już parę win od 2002r. w tym przy znacznej pomocy winiarskiej braci. Były to ryżowe, winogrona, porzeczki i wysmienite winiowe. Miody także nie sš do pogardzenia.
Cieszę się z powrotu na forum, bo usmiechu, życzliwoci i poczucia humoru tu więcej niż gdziekolwiek indziej. Sama to przyjemnoć mieć z Wami kontakt.
Pozdrowienia
Jacek