Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Gaspar, kocurek1 witam na forum i udanych nastawów oraz nalewek życzę

pozdrawiam
ryniu
Witam wszystkich forumowiczów.

Bardzo się ciesze że istnieje taka ekipa miłośników trunków,osobiście zainteresowałem się winkami całkiem niedawno ale bardzo mnie to wciągnęło.Pierwsze winko nastawiłem rok temu z ryżu bo taki przepis mi trafił w ręce,obecnie pracuje mi 15l z wiśni z mojej działeczki , nastawiłem latem 35l i 20l z ciemnych winogron które otrzymałem od znajomego.Myśle ze jak się wkręcę w forum to pokaże wam moją piwniczkę,moje nastawy i licze na waszą pomoc i cenne uwagi .

Pozdrawiam i wszystkiego co najlepsze w Nowym 2010 Roku.
(31-12-2009, 19:13)gawer27 napisał(a): [ -> ]Myśle ze jak się wkręcę w forum to pokaże wam moją piwniczkę,moje nastawy i licze na waszą pomoc i cenne uwagi .

Witaj, witaj! *przynosi chleb i sól ;) *
Piwniczką możesz pochwalić się na przykład tu :)
Udanych nastawów!
Witam wszystkich forumowiczów mapaliłem sie na swoje winko swoje piwko już robie mam zamiar czerpać soczyste treści z forum i w niedługim czasie zacząć robić winko
Witaj Zbyszku. Baw się dobrze.
Przy winku i pisaniu nie warto się śpieszyć więc czasem jakiś przecinek czy kropkę wstaw do swoich wypowiedzi, bo trudno się przyswaja, słowotok, potok, myślotok, bleblebletok...
(03-01-2010, 16:55)zbyszek73 napisał(a): [ -> ]Witam wszystkich forumowiczów mapaliłem sie na swoje winko swoje piwko już robie mam zamiar czerpać soczyste treści z forum i w niedługim czasie zacząć robić winko
Tak bym to z większą przyjemnością przeczytał:
Witam wszystkich forumowiczów. Napaliłem się na swoje winko. Swoje piwko już robię. Mam zamiar czerpać soczyste treści z forum i w niedługim czasie zacząć robić winko.

Jakbyś jeszcze zechciał napisać w profilu gdzie mieszkasz to może bym miał blisko na szkolenia z warzenia piwka bo zaczynam raczkować w tym temacie.

Skrzych

Witajcie wszyscy!

:pijemy:

@tata - wspólnymi siłami wyprostujemy zbyszkową polszczyznę :diabelek:

Krzysztof
sorry za błędy już sie nie powtórzą a profil wpełnie w nocy teraz dzieciaki mnie okupują
Pozdrawiam
Witam wszystkich!

Choć pierwszy raz na forum - pod innym zresztą nickiem - pojawiłem się ładnych kilka lat temu, to po długaśnej przerwie wróciłem, zarówno do domowego winiarstwa, jak i bytności na forum.
Witam wszystkich życząc raz jeszcze w nowym roku samych sukcesów i wielu litrów udanych win! :)

Pozdrawiam
Łukasz
Witam ja rowniez wszystkich starych i nowych wyjadaczy tegoz najwykwitniejszego napoju :P

jestem studentem zywienia czlowieka i nauk konsumenckich (w sklad tych dwoch slow wchodzi wiele przedmiotow jak np mikrobiologia czy biochemia zywnosci), winem zajmuje sie od lat (pierwsze zrobilem majac 15 lat, a konkretnie byl to miod pitny :slinka: ), obserwuje Wasze forum od miesiecy, lecz w koncu postanowilem sie odezwac :big:

a w nowym roku zycze samych milych chwil spedzonych na popijaniu wlasnego wina ze znajomymi, ktorzy rowniez je cenia, nie tylko za % ;)
(06-01-2010, 13:07)Juda napisał(a): [ -> ]Witam ja rowniez wszystkich starych i nowych wyjadaczy ...........

Chyba wypijaczy!!!!!!!

Witaj, witaj i samych udanych nastawów życzę w tym Nowym Roku i latach kolejnych.
oczywiscie, ku dokladniejszej polszczyznie mialem na mysli rzecz jasna wypijaczy :D :pijemy: :D
Witaj nam i dopisz do profilu miasto, z którego jesteś (a jak jesteś z okolicy Krk to wbijaj na zlot!!!)

(I weź o mikrobiologii nie wspominaj, bo ja tu jęczę właśnie nad podręcznikiem... ;( )
Witam wszystkich nowych - jak ja i starych (oczywiście tylko stażem) forumowiczów. Mam na imię Anna, znalazłam się tutaj z dwóch powodów: po pierwsze znalazł mnie Ktoś kto pała wielkim uczuciem do wszelkich prawie działań, smaków, zapachów etc. tak szeroko tutaj omawianych, po drugie ten Ktoś stara sie owa pasję obudzić we mnie. Dobrana z nas para, bo sądzę, że ów Ktoś skupi się na "popełnianiu" różnych smakowitości, ja zaś na ich degustowaniu ;). Co jakiś czas postaram sie z Państwem podzielić moimi niewprawnymi opiniami na ten lub inny temat.
Od niedawna odwiedzałam forum incognito, a dziś postanowiłam ujawnić swiatu kim jest Truś ;).
Serdecznie pozdrawiam forumowiczów, szczególnie zaś Bogiego i wszystkich, którzy go znają, bo ja poniekad znam Was :)
Witaj Truś,
Jest mi bardzo miło przywitać kogoś nowego na forum, szczególnie z Rzeszowa. Bardzo miło wspominam okres 4-ro letniego pobytu w Rzeszowie.
(07-01-2010, 13:46)Truś napisał(a): [ -> ], a dziś postanowiłam ujawnić swiatu kim jest Truś ;).
Serdecznie pozdrawiam forumowiczów, szczególnie zaś Bogiego i wszystkich, którzy go znają, bo ja poniekad znam Was :)

To już wiem co oznacza ten nastrój u Bogiego ..............."mocno-Trusiowy" :diabelek:
Zatem i mnie wypada przywitac sie.
Dzieki monitorowaniu tego forum od sierpnia ubieglego roku (czytajcie - waszej pomocy), udalo sie w nowy rok z czterema gasiorkami wejsc :) Wielkie dzieki i zareczam, jeszcze nie raz porozmawiamy :)
(09-01-2010, 00:43)stefan2 napisał(a): [ -> ]Zatem i mnie wypada przywitac sie.
Dzieki monitorowaniu tego forum od sierpnia ubieglego roku (czytajcie - waszej pomocy), udalo sie w nowy rok z czterema gasiorkami wejsc :) Wielkie dzieki i zareczam, jeszcze nie raz porozmawiamy :)
Witaj Stefan2.
Ładny początek :) Jak utrzymasz tempo to już za parę lat zaczniesz myśleć o budowie piwniczki ;)
Jak będziesz miał jakieś wątpliwości to pytaj śmiało.
Nazywam sie Rafal. Aktualnie pracuje jako sternik jej krolewskiej mosci krola Belgii Alberta :) Przemieszczam sie za pomoca statku zeglugi srodladowej pomiedzy Holandia a Francja po Renie i Mozeli. Kontakt z wszechobecnymi winnicami i niesamowitymi piwniczkami spowodowal ze juz niedlugo przeprowadzam sie z Bytomia do Prudnika gdzie na poludniowych stokach gor opawskich w okolicy Wieszczyny mam zamiar zakupic 40 arow ziemi i stworzyc gospodarstwo agroturystyczne z mala winnica i mozliwe ze z terapia hippiczna (to konik mojej zony). Pozdrawiam wszystkich winiarzy.
przepraszam bardzo nie ten guzik. :glupek: bardzo prosze modów o przeniesienie postu do odpowiedniej szufladki. dziekuje.
Coś Ci mości sterniku busola nawala bo na właściwy temat nie możesz trafić .
Tu się witamy
no i wlasnie dlatego prosze o przesuniecie tematu :) zamiast odpowiedz to kliknalem na nowy temat. my foult.
(18-01-2010, 22:42)freelancer1 napisał(a): [ -> ]z Bytomia do Prudnika

Toż to moje miasto! Chociaż ostatnio przeprowadziłam się w wiejskie okolice :)
To zapraszam kiedyś do siebie!
Super. Witam krajana - za niedługo. A przy okazji szukam człowieka od "gleby" co by określił co tam leży na mojej działce. Najlepiej z Prudnika lub okolic. Pozdrawiam.
(19-01-2010, 18:58)freelancer1 napisał(a): [ -> ]Super. Witam krajana - za niedługo. A przy okazji szukam człowieka od "gleby" co by określił co tam leży na mojej działce. Najlepiej z Prudnika lub okolic. Pozdrawiam.

Żaden problem, namiary już na priva lecą :D
firewarrior dziękuję bardzo. Się nie spodziewałem tak szybkiej odpowiedzi. :)
BTW tak dokud se zpívá ještě se neumřelo :) Też lubie Jarka!
Pozdrawiam.