Witam.
No to ja też się aktywuję

(bo forum przeglądam już od jakiegoś czasu).
Od niedawna zdobywam doświadczenie w kwestii nalewek - i zdecydowanie zamierzam pogłębiać te badania

I chciałbym wyrazić wdzięczność za ten ocean alkoholowej wiedzy, w którym mogę się dzięki wam pławić
Dotychczas udało mi się "stworzyć": Cytrynówkę, Cytrynówkę korzenną, Krokodyle Łzy, Alasz, Dzięgielówkę, Jałowcówkę, oraz nalewkę z mięty i melisy. Kardamonówka w toku.
No i właśnie zabieram się za "Polski Październik".
Pozdrawiam!
To teraz moja kolej
Winem zajmuje się już szczerze od dłuższego czasu - ale dopiero od niedawna na poważnie - jak już wykończyłem sobie piwnicę oraz dostałem przyzwolenie od mojej żony na zwiększenie mocy przerobowych oraz na rozwinięcie repertuaru. Obecnie jestem na drugim kocu świata (Chiny) ale prawdopodobnie wrócę tak by jeszcze zdarzyć otworzyc tegoroczny sezon - mam taką nadzieje
Z tego forum korzystałem juz parokrotnie ale pora zacząć sie udzielać niż tylko czerpać wiedzę
mam nadzieje na udaną współpracę
i zamierzam także spróbować nalewki - ale to już dla siebie
a najlepsze jest to ze nie przepadam za winem - napije się ale tylko na smak ale robić poprostu uwielbiam'
pozdrawiam
(09-05-2011, 13:51)wojti napisał(a): [ -> ]- napije się ale tylko na smak ale robić poprostu uwielbiam'.....
To tak jak ja.
Witam wszystkich nowych forumowiczów i życzę udanych miodów, win i naleweczek.
Witam Winiarzy

Właśnie jestem po maturze, zaczęły mi się najdłuższe wakacje w życiu, no więc usiadłem i napisałem co ja chcę zrobić w czasie tych miesięcy...i jedną z rzeczy na liście było zrobienie wina z białych porzeczek
Doświadczenia nie mam totalnie, to 1 wino w życiu, ale zanim zabiorę się za kupno sprzętu i wyrób, chcę
PRZEKOPAĆ SIĘ przez większość tematów i postów, na co dałem sobie co najmniej tydzień i wyciągnąć MAX informacji.
Chciałbym żeby obyło się bez zakładania dodatkowego tematu z ewentualnym problemem/pytaniem, ale jeśli już by do tego doszło, to mam nadzieję że podzielicie się swoimi doświadczeniami
Pozdrówki

Witamy i Ciebie !
Podejście naprawdę godne podziwu. Zapraszam więc do czytania, a i zadawania pytań nie ma co się bać

Pozdrawiam !
Witamy i pomozemy! A nawet poczekamy na efekty

Witam, mam 20lat, na imię mam Przemek, forum czytam od paru miesięcy, pomyślałem, że w końcu się zarejestruję
To już mój drugi sezon z balonami, a w rodzinie to chyba czwarte pokolenie, ale cóż, trzeba uczyć się, żeby przerosnąć przodków
Pozdrawiam
Witam wszystkich, mam na imię Grzegorz, Wasze forum czytam już trochę czasu ale dopiero dziś postanowiłem się zarejestrować
Interesuję się produkcją winka, ale też jego spożywaniem

Mam nadzieję, ze miło spędzę czas w Waszym towarzystwie - pozdrawiam!
Witam
Moja przygoda zaczęła się kilka lat temu. Najpierw zacząłem robić wina wiśniowe wzmacniane, jesienno miodowe czy głogowe, ale smakowo mnie to nie zadowalało, może jestem zbyt wybredny. Teraz przestawiłem się na nalewki i to jest to!! Na razie najbardziej udały mi się pigwowcówka i orzechówka na rumie. Nie lubię ziołówek, więc się wystrzegam.
Namiętnie śledzę wątki na forum już sporo czasu, ale czas się ujawnić.
Pozdrawiam
Dzień dobry szanownej braci,
witam Was z nieukrywaną goryczą, pełną anyżu, kopru, wrotyczu, tataraku, hyzopu, szczyptą melissy i odrobiną kolendry

Wreszcież się Waść wybrał w nasze gościnne progi.
(15-06-2011, 21:03)Vermmod napisał(a): [ -> ]witam Was z nieukrywaną goryczą
Gorzkie to słowa
Witaj, szczególnie, żeś gorzkolub

Witamy wszystkich na Naszym forum.

Witam wszystkich.
Mnie na to forum sprowadziły nalewki, którymi zainteresowałam się odkąd przestawiło służyć mi piwo. Moje smaki to owocowe i ziołowe. Staż mam króciutki, bo zajmuję się nimi od kwietnia dopiero, ale już udało mi się nastawić: cytrynówkę, pomarańczówkę korzenną, miętówkę, miętówkę z jabłkiem, anyżówkę zammu, gorzką żołądkową z miętą, ratafię, orzechówkę, nalewkę różaną, pasikonika, krupnik, malibu, likier czekoladowy i to chyba wszystko
Na razie interesują mnie tylko nalewki. W przyszłości pewnie zainteresuję się też produkcją piwa, a najlepsze wina robi mój tata (słynne w całej rodzinie!), więc tę działkę zostawię jemu
Prywatnie jestem babą, jestem ruda, mam lat 26 (jeszcze), uwielbiam pichcić, uwielbiam RPG, brydża, interesuję się sztuką, mam wykształcenie informatyczne (jest tu ktoś po politechnice warszawskiej?), a pracuję w branży reklamy internetowej.
Mam nadzieję na miłe przyjęcie i hojne dzielenie się wiedzą

Serdecznie witaj, ognistowłosa

Witaj koleżanko na forum. Czytaj forum bo jest to kopalnia wiedzy. Jak będziesz mieć pytania to pytaj. Pomożemy

Ruda, mądra i ze Śląska... może jeszcze wolna?

Witaj, witaj

Dzięki za miłe powitanie
LeBoucher - muszę rozwiać Twe nadzieje, wolna nie

ale szukam znajomych na Śląsku, bo tak naprawdę dopiero sprowadzam się do Bytomia, trwa remont mieszkania i myślę, że od września zacznę całkiem nowe życie tam. Jestem urodzoną warszawianką, ale z korzeniami śląskimi, więc to też taki powrót do ziemi przodków

Witaj, jak coś ja mam blisko a i pracuje w bytomiu

O, kostas, fajnie

Bardzo chętnie odezwę się, jak już się zakotwiczę

Może jeszcze ktoś się znajdzie i zrobimy wielką bibę zapoznawczą z degustowaniem wzajemnym wyrobów?

)
Nie no, żartuję, jestem osobą kulturalną (a przynajmniej się staram

).
(30-06-2011, 09:07)Smoki napisał(a): [ -> ]LeBoucher - muszę rozwiać Twe nadzieje, wolna nie 
Ech, co zrobić

Ale na jakieś śląskie spotkania trunkowytwórców jestem chętny
PS. A gdybyś tak potrzebowała nowych okien do mieszkania, to zgłoś się na priv