Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie kochani profesjonaliści. Wilki szacunek z mojej strony i Wielkie dzięki,że chcecie się dzielić swoją wiedzą.
Dodam nie małą.To tylko dowodzi,że kochacie to co robicie, a to co zrobicie jest ambrozją dla naszych niszczonych przez globalizm kubków smakowych.
Nie robiłem jeszcze wina, choć w domu rodzinnym zawsze było wino z owoców z ogrodu.Ja za sprawą przemiłego kolegi i sąsiada działkowicza wziąłem się za nalewki. Ale gdzie mi do Was moje nalewki mają dopiero rok, ale są przepyszne, szczególnie wiśnióweczka,smorodinka. Jarzębiaku jeszcze nie próbowałem,pigwówka jest b.dobra.Świetna jest również rabarbarowa.
Dużo się naczytałem o dereniówce, nie tylko wy ale również inni piszą,że jest ona najprzedniejsza z przednich .
Dlatego w tym roku muszę nastawić.Tylko właśnie gdzie kupić owoce derenia.
Aaaaa, mieszkam w Warszawie i co najważniejsze mojej małżonce nalewki bardzo smakują.:pijemy:
Witaj Zdzichu! :D
Witam! Wszystkich winnych wyjadaczy i tych początkujących (jak ja). Mam na imię Mateusz i jakoś tak wyszło, że lubię robić różne rzeczy samemu a do tego fascynuje mnie natura z czego zrodziło się zainteresowanie produkcją wina i ostatnio również nalewek ;)
Na koniec wypadało by dodać że jestem ze Śląska :D

PS. Na forum zaglądam jakoś od roku, ale teraz dopiero się zarejestrowałem. Musze przyznać że to oooooolbrzymia baza wiedzy :uczen:
Ja również chciałem się przywitać. Podobnie jak Kolega powyżej czytam już to forum już gdzieś od roku, ale "dorosłem" już do zarejestrowania. Mam nadzieję, że wiedza wyniesiona z forum zaprocentuje przy produkcji własnych trunków. Od dwóch lat robię nalewki i piwo, a przymierzam się do miodów pitnych. Myślę, że z Waszą pomocą pójdzie dobrze.

Jeszcze raz wszystkich witam i pozdrawiam. :polewam:
Marek
Witam i życzę powodzenia oraz cierpliwości.
witam wszystkich,

mam na imię Piotrek, liczę sobie 24 lata. W moim przypadku, jeśli chodzi o domową produkcję alkoholu, pewniej się czuję w produkcji nalewek, aczkolwiek pierwsze wino już mam za sobą (jabłkowe, lekkie półwytrawne; niektórzy mówią że całkiem niezłe :)). To tak nawiasem mówiąc. A skąd moje zainteresowanie tym hobby ? Może z racji tego że zawsze w jakiś sposób byłem związany z jedzeniem ? Pochodząc ze wsi, gdzie owoców jest pod dostatkiem , żał by było nie spróbować pobawić się w nalewki, a pracując w gastronomii mogę rozwijać swoje horyzonty. Jednakże mam nadzieję , że również i Wasza internetowa winiarska brać pomoże mi w tym wspaniałym hobby :D

pozdrawiam :)
jest ziomek z okolicy pozdrawiam gutimara
Serdecznie witam wszystkich Winiarzy!

Strasznie się cieszę że odkryłem to Forum, znalazłem tu wszystkie odp. na moje pytania związane z wyrobem wina.

Jeśli chodzi o mnie to mam na imię Marcel i mieszkam w Poznaniu i w ten weekend mam zamiar nastawić moje pierwsze wino ryżowe oraz w małym baniaczku 10l wino z aronii.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.:D

Pozdrawiam
Marcel
Serdecznie witam wszystkich nowo przybyłych :)
Witam! :drink:
Jakieś ćwierć wieku temu robiłem sobie różne wina, potem nie miałem warunków, teraz wracam do tematu. Widzę, że wiele się w Polsce zmieniło na korzyść. Są nawet dedykowane sklepy!
Witam wszystkich winiarzy:) Pozdrawiam was i życze samych udanych wyrobów :)
Ps. Winiarze z Siedlec dajcie znać że żyjecie jeszcze ;)
Witam wszystkich, przeglądam forum od dłuższego czasu - teraz postanowiłem się zarejestrować.
Z winem nie mam nic wspólnego, po kilku nieudanych próbach zrezygnowałem - dużo pewniej czuję się w nalewkach.
(13-09-2011, 11:15)Match napisał(a): [ -> ]Z winem nie mam nic wspólnego, po kilku nieudanych próbach zrezygnowałem - dużo pewniej czuję się w nalewkach.

Witaj na naszym forum. :polewam:

Każdy na początku miał problemy z własną produkcją wina. Lecz dziś wielu z nas, szczyci się wspaniałymi wyrobami oraz wystawia je na konkursach, zdobywając cenne nagrody.
Zachęcam do niecodziennej przygody jaką niewątpliwie jest, stworzenie własnego cudnego winka :sloik:

Tutaj nie tylko Ty, znajdziesz dla siebie skarbnice wiedzy i wspaniałych ludzi, którzy chętnie pomogą Ci w każdej sprawie. :jupi:

Co do naleweczek: Może podeślesz jakieś cenne recepty? :uczen:

Witaj! Myślę ze nie ma się co poddawać tylko brać się robienie nowego wina :podstep:
Witam wszystkich :-)
Mam na imię Arek. Od pewnego już czasu śledzę wasze forum i dopiero teraz postanowiłem zarejestrować się i wykonać swoje pierwsze wino.
Pozdrowienia z Podlasia.
Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Od jakiegoś czasu próbuję z różnym skutkiem produkować różne wyroby alkoholowe. W tym roku sympatyczny kolega Michał, jeden z forumowiczów, zainspirował mnie do zrobienia pierwszego miodu. Pod jego auspicjami w mojej piwniczce powstają dwa miody: maliniak i jężyniak.

Lektura forum z pewnością pozwoli mi doprowadzić cały proces do końca.

Serdecznie pozdrawiam.
Siema Kubuś !!
Nie podarowałeś sobie odpowiedzi :)

pozdrawiam.
Witaj Kuba. Następny scyzoryk do kolekcji miodosytników!
Kuba uzupełnij profil o miasto proszę !
Uzupełniłem zgodnie z życzeniem. Witam Piksiak :) Scyzory górą :)
Witam wszystkich entuzjastów samodzielnej produkcji win, nalewek, miodów pitnych i innych szlachetnych trunków.
Jestem nowym użytkownikiem forum, w związku z czym chciałbym wszystkich serdecznie pozdrowić.

Co prawda mam niejakie doświadczenie w wytwarzaniu wina i nalewek, ale chcę się w tym doskonalić. A jak się uczyć , to od lepszych :spoko:

Vitia
Witaj Vitia.
Witam. Mam na Imię Dawid. :pijemy:
Cześć, Dawid! Udanych nastawów!