Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam wszystkich serdecznie.
Wiem, że nic nie wiem, dlatego tu jestem.

Tak ono jest.

Witam wszystkich winiarzy:) mam na imię Kamil i jestem z Krakowa.
Winka robię już trochę czasu (no bedzie jakieś 10 lat już), no tak ale zleciało:) więc przyszedł czas na zalogowanie się, bo ile czasu można przeglądać jako gość:)
więc witam wszystkich!!!!:D
Witaj kamilson pośród ludzi pozytywnie zakręconych. :polewam:
Witam wszystkich serdecznie . Znalazłom się tutaj bo widocznie nie czułem się dostatecznie zakręcony : piekę chleb , warzę piwo , robię wędlinki , a serki też jak trafię na dobre mleko . Teraz wino - od 12 lat mam małą winniczkę - 26 krzewów ( Rondo i Krystali ) . Bardzo proszę o przyjęcie mnie do zacnego grona . Pozdrawiam zuberek .
Witaj Żuberek
(05-01-2012, 18:35)zuberek napisał(a): [ -> ]Witam wszystkich serdecznie . Znalazłom się tutaj bo widocznie nie czułem się dostatecznie zakręcony : piekę chleb , warzę piwo , robię wędlinki , a serki też jak trafię na dobre mleko . Teraz wino - od 12 lat mam małą winniczkę - 26 krzewów ( Rondo i Krystali ) . Bardzo proszę o przyjęcie mnie do zacnego grona . Pozdrawiam zuberek .

Takich jak Ty potrzebuje to forum. Witam i życzę wszystkiego najlepszego.
Możesz uzupełnić profil o miejscowość. Może jesteś z moich okolic (strasznie nas mało z Pomorza:( )
Pozdrawiam i powodzenia:)
Karol
Witam i dziękuję za miłe przyjęcie .
Kolego muddy13 mieszkam w Cieszynie , to dokładnie po " przeciwnej stronie mapy " .
Cieszę się z poznania miłych Kolegów i pozdrawiam serdecznie zuberek. :D
Witam wszystkich winiarzy :) Jestem Bartek, tworzeniem wina zainteresowałem się jakiś rok temu, więc jestem nowy w temacie, jednak jest to tak wciągające hobby, że mam na swoim koncie już dwa winka w piwniczce i jedno w produkcji, z czego jestem bardzo dumny. Sporo czytam, niedawno natrafiłem na to forum i postanowiłem się przyłączyć do dyskusji. Mieszkam w małej miejscowości niedaleko Wrocławia, a moim marzeniem jest zbudować piwniczkę z prawdziwego zdarzenia, w której przechowywałbym kilkaset butelek własnego wina. :D
Zatem witajcie i do dzieła, życzę powodzenia i uciechy z własnych produkcji.

pozdrawiam
Ryszard

tores

Witam wszystkich serdecznie.
Tym hobby zajmuje sie od ponad 30 lat.
Pozdrawiam tores
Witam jestem prawie nowy. Urodzilem się jako -Krakus obecnie mieszkam naśląsku kolo Gliwic. Jestem już na emeryturze. Mieszkam na wsi, mam dom i dość fajną dzialke przydomową. Na dzialce, z żoną uprawiamy różne krzewy, oraz maliny, porzeczke-czarna i czerwoną , i agrest. Mamy pare sztuk też, drzew owocowych. Robimy konfitury i winko też . Z czarnej porzeczki w tym roku z robilem okolo 40 litrów wina. Już mi się leżakuje. Wino ma okolo 16 procent, lekko go podbilem na spirytusie. Jestem zadowolony, pozdrawiam winiarzy. Dość dużo wyczytalem w tym roku na forum o winie. Jestem też początkujący na komputerze, mam czasami trudnośći na forum, ale daje sobie rade.Z poważaniem.:pijemy:

gynek63 - poprawiłem 2 kardynalne błędy ortograficzne. Postaraj się - bo to boli ;-). Resztę zostawiam do oceny
Witamy:)
Będzie dobrze. Życzę bardzo dużo satysfakcji z pracy - no i sporo cierpliwości - szczególnie przy czarnej porzeczce - opłaca się:)
Powodzenia
Karol
Witaj Gynek! A gdzie konkretnie koło Gliwic, jeśli można wiedzieć? :)
Cześć Krzysiek to ja gynek. Konkretnie to mieszkam w Żernicy, to jest fajno wieś. Mam dość obszerną dzialke ekologiczną , i duże mam zbiory. Co ty na to. Pozdrawiam.;)
Fajna fajna, zwiedziłem ją chyba całą na rowerze :) Powodzenia z uprawą, też mam działkę od roku i coś tam powoli sadzę ;)
Witam wszystkich :)
Jestem tu nowy, ale chcę się dużo nauczyć, bo posiadanie dobrej wiedzy :ksiazka: jest podstawą do robienia dobrego winka.
Witamy,
ja polecam wybrać się na zlot winiarzy - byłem raz i już mi długo na następny:)
Powodzenia:)
Witaj -Krzysiek z Knurowa do blizszej znajomśći. Wyślij e-maila. Mam sadzonki.Gynek. Pozdrawiam winiarzy.
Cześć mam na imię Marcelina.
Dwa wina na koncie pierwsze z pomarańczy zupełna klapa ale to były złe dobrego początki... bo drugie winko to już bajka :D Pozdrawiam :D
Witaj.
To pewnie wina pomarańczy ;)
Witajcie!
Jestem nowym forumowiczem, ale na te strony zaglądam już od kilku lat, z powodzeniem znajdując świetne przepisy lub rozwiązania drobnych problemów, więc postanowiłem się ujawnić.
Marcin mam na imię i zasilam szeregi braci winiarskiej z okolic Lublina, ponieważ jestem z Krasnegostawu (miejscowości chyba bardziej znanej ze święta piwa).
Moje winiarskie i nalewkarskie hobby trwa już kilka lat.
Wielkie plany na 2012 po lekturze forum: mniszek i DR.
Pozdrawiam wszystkich!
Witam
Mam na imię Rafał, od jakiegoś czasu zaraziłem się tym hobby, właśnie dziś nastał ten piękny dzień kiedy nastawiłem wino, przepis podałem na forum, prócz także winiarstwa lubię spędzać czas w inny sposób np. załączę kilka zdjęć.
:pijemy:

[attachment=15139] [attachment=15141] [attachment=15142] [attachment=15143]
Witaj Rafał na Forum! Widzę że zdjęcia się załadowały.Udanych nastawów zatem życzę!!!;)
A to moja największa pasja: