Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Och, jak mi miło :) Dobrze , że wreszcie zarejestrowałam się na Forum. Tak pięknego powitania dawno nie miałam . :jupi:Życzę udanego Sylwestra :szampan:
Witaj, witaj..-Grażyno.
-Cieszymy się z każdego ,nowego Użytkownika, szczególnie -Użytkowniczek..:)
-Niestety, miesiąc Grudzień nie jest szczęśliwy -parę znanych odeszło na zawsze.
-Pozdrowienia,
M.
Witam wszystkich w nowym roku :-) Mam na imię Mariusz, jestem z Buku. Konto założyłem rok temu, ale nie korzystałem z niego za często, aż do jesieni, jednak dopiero teraz zdecydowałem się ujawnić. Chyba zasilę tutaj niewielkie grono młodzieży, ponieważ mam 21 lat. Winiarstwem zainteresowałem się 3 lata temu, gdy podczas porządków na strychu znalazłem dwa balony: 10l i 15l. Początki były słabe. Z racji tego, że była to zima, nastawiłem winko ryżowe, okazało się klapą. Troszkę się zraziłem, jednak nie poddałem się, latem 2011 roku zrobiłem winko wiśniowe, szybko znalazło fankę w postaci mojej mamy, nawet nie wiem kiedy zniknęło! Nastawiłem również wino jabłkowe (papierówka) pomimo wielu opinii, że wino jabłkowe nadaje się do kupażowania, jak dla mnie było smaczne w czystej postaci. Z racji dość dobrych opinii zdecydowałem się zwiększyć produkcję w 2012 roku. Popełniłem 20 litrów wiśniowego, 10 litrów wina z czerwonej porzeczki, 15 litrów z papierówki, 15 litrów z jabłek (odmiana gruszkowa) oraz 5 litrów z białego winogrona. Im dłużej się tym zajmuję tym bardziej „jaram się” tym tematem, pomimo mojej znikomej wiedzy i zerowego doświadczenia chciałbym cały czas po trochu zwiększać produkcję i oczywiście pogłębiać swoją wiedzę i doświadczenia w tej dziedzinie. Ale się rozpisałem…
Witam Wszystkich Szanownych Wizniarzy
oraz Piękne Winiarki :)

Taki byłem napalony na wiadomosci o winach z wiadomych powodów, że dopiero teraz zaglądam do wątków bardziej wysublimowanych
i zauważyłem, że wielkie "fo pa" popełniłem. Mam nadzieję ze przyjmiecie mnie w poczet kolegów winiarskiego swiata smaku i przyjemnosci.
Zatem pozdrawiam raz jeszcze.
LUIS
:pijemy:
Witam i życzę wspaniałych winek :pijemy:
orzeszek87

Dzięki za miłe słowo
Pozdrawiam
LUIS
:pijemy:
Witam kiedyś byłem na forum ale przez problemy życiowe odszedłem. Wróciłem jednak gdyż wiele się zmieniło i problemy też już rozwiązane, a życie poukładane. Niebawem zostanie coś nastawione.

Emiel Regis

Cześć Panie i Panowie,

Zaglądam tu od dawna z zainteresowaniem, postanowiłem wreszcie sformalizować ten związek i oto piszę swój pierwszy post:)
Winem i szeroko pojętą tematyką alkoholową interesuję się od lat, wyrobem domowym od ok. 6, uwielbiam wina gronowe czerwone, wytrawne.
Mieszkam na północy Francji, w kraju bywam w okolicach Żywca.
Dobra, nie zawracam wam już głowy, idę poczytać:D

Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie!
(10-01-2013, 11:32)jatoja napisał(a): [ -> ]Witam kiedyś byłem na forum ale przez problemy życiowe odszedłem. Wróciłem jednak gdyż wiele się zmieniło i problemy też już rozwiązane, a życie poukładane. Niebawem zostanie coś nastawione.
Witaj na Forum Jatoja
Oby winka, miody i nalewki radość Ci przyniosły
Pozdrawiam
LUIS

(12-01-2013, 20:29)Emiel Regis napisał(a): [ -> ]Cześć Panie i Panowie,

Zaglądam tu od dawna z zainteresowaniem, postanowiłem wreszcie sformalizować ten związek i oto piszę swój pierwszy post:)
Winem i szeroko pojętą tematyką alkoholową interesuję się od lat, wyrobem domowym od ok. 6, uwielbiam wina gronowe czerwone, wytrawne.
Mieszkam na północy Francji, w kraju bywam w okolicach Żywca.
Dobra, nie zawracam wam już głowy, idę poczytać:D
Czołem Emiel Regis

Czerp radość z tego co robisz
Pozdrawiam
LUIS
Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie!
Dzień Dobry ;) chcę zacząć przygodę z robieniem winka i te forum będzie służyło mi za nauczyciela-przewodnika ;) planuje kupić sprzęcik i hejaa :) Pozdrawiam wszystkich :)
Witam wszystkich winiarzy!

Na forum zaglądam od paru miesięcy, odkąd stałem się posiadaczem zestawu do robienia wina, w tym 15l balona:)
Już nawet zacząłem robić swoje pierwsze wino kierując się głównie informacjami znalezionymi tutaj, dużo się przy tym dowiadując za co dzięki wielkie :polewam:
Pozdrawiam!
Witam Baryon na forum i życzę samych wybornych win i innych trunków.
Witam wszystkich winiarzy.

Mam na imię Adrian i jestem z Gliwic. Na forum zarejestrowałem się kilka dni temu ale tak pochłonęły mnie inne posty, że przegapiłem ten wątek. Przepraszam za tą gafę.
Minęło już 4 lata odkąd zrobiłem swoje pierwsze wino z mirabelek, jak dotąd szczęście mi sprzyja bo wszystkie są bardzo udane:) Mieszkam w domku jednorodzinnym z dużą piwnicą więc warunki też mam dobre dlatego w lato planuję zrobić swoją małą winniczkę :D

Pozdrawiam.
Ehhh duża piwnica moje marzenie... :P
Witam,
Jestem nowy na tym forum, jeżeli dodaje ten post w złym miejscu przepraszam i proszę o zrozumienie. Chciałem zaznaczyć, iż nie mam jeszcze 18 lat brakuje mi kilka miesięcy, dlatego chciałem spytać czy nie będzie to problemem ? Mam kilka pytań dotyczących win, miodów i innych wyrobów gdyż razem z tatą robimy co roku wino z Aronii.
Pozdrawiam Dawid.
Witaj Dawid - jak widzisz trzeba zacząć od szukania zanim założysz nowy wątek.
Pozdrawiam i baw się dobrze.

JSBarrel

Witam
Właśnie się zalogowałem. Trochę zastanawiam się czy powinienem być w takim towarzystwie, bo ja nie robię wina tylko beczki do jego produkcji. Niektórzy uważają, że nawet całkiem niezłe i tanie.
Witam wszystkie koleżanki i kolegów.

Mam na imię Franciszek, pochodzę jak widać z B-B, na wasze forum zaglądałem już od długiego czasu czytając co nieco, lecz jakoś nie mogłem się zdecydować na rejestrację.
Widocznie do tego trza dorosnąć by dokonać rejestracji na kolejnym forum :D

Wiem popełniłem małą gafę z przywitaniem na forum bo powinno być wpierw powitanie , a później wysmarowanie jakiegoś posta.
Zrobiłem to jednak nie świadomie w odwrotnej kolejności za co chcę z góry przeprosić , no to :pijemy: ludkowie, Wasze Zdrowie.

Witaj :)

BB to Baden Baden czy Bielsko Biała ? :D
Witam!

Jak Byś nie patrzył to Baden Baden, raczej nie w tym kraju a w BR raczej :lol:.

Tak :lol:, choć Baden Baden też posiada myślnik.

Pozdrawiam Franciszek
Witam wszystkich. Właśnie przed chwilą się zarejestrowałem. Wino robię od paru ładnych lat teraz w balonach sobie pyka 40 l. jabłkowego i 10 l. miodu czwórniaka. Gotuje też psotę, robię piwo, wędliny, sery i chleb piekę.
(04-03-2013, 17:24)bazylwidzew napisał(a): [ -> ]... Gotuje też psotę, robię piwo, wędliny, sery i chleb piekę.
Witaj, w %owych sprawach pewnie, jak by co ci pomożemy a o wędlinkach, chlebie chętnie posłuchamy :)
Sery i piwo dobre są podczas zlotów :D
bazyl jesteś kibicem Widzewa?
Cześć jestem Kamil. Mieszkam w Łodzi.
Wino samodzielnie robię od zeszłego roku a tak to pomagałem tacie już od jakiś 10 lat.

Drugą moją pasją jest łowienie ryb. I ich wypuszczanie potem do wody. :rotfl:

Ps . Nie wiem czemu ale nie mogłem zarejestrować się na forum z imienia i nazwiska?
Witam i pozdrawiam.
Michal z Gdanska. Hobbistycznie spozywaniem winka zajmuje sie juz od dziecinstwa i dobrze mi to wychodzi
,dlaczegoby wiec nie zaczac robic tego co tak bardzo lubie. Dzieki bardzo obszernej wiedzy zawartej na tym forum
mozna niczego sie nie obawiac. W domu stoja dwa ryzowe i jedno z bialych winogron. Chyba trzeba bedzie dokupic wiecej balonow bo apetyt faktycznie rosnie w miare jedzenia ,czy tez pragnienie w miare robienia. Dieki za Wasza pomoc.