Och, jak mi miło

Dobrze , że wreszcie zarejestrowałam się na Forum. Tak pięknego powitania dawno nie miałam .

Życzę udanego Sylwestra
Witaj, witaj..-Grażyno.
-Cieszymy się z każdego ,nowego Użytkownika, szczególnie -Użytkowniczek..

-Niestety, miesiąc Grudzień nie jest szczęśliwy -parę znanych odeszło na zawsze.
-Pozdrowienia,
M.
Witam wszystkich w nowym roku :-) Mam na imię Mariusz, jestem z Buku. Konto założyłem rok temu, ale nie korzystałem z niego za często, aż do jesieni, jednak dopiero teraz zdecydowałem się ujawnić. Chyba zasilę tutaj niewielkie grono młodzieży, ponieważ mam 21 lat. Winiarstwem zainteresowałem się 3 lata temu, gdy podczas porządków na strychu znalazłem dwa balony: 10l i 15l. Początki były słabe. Z racji tego, że była to zima, nastawiłem winko ryżowe, okazało się klapą. Troszkę się zraziłem, jednak nie poddałem się, latem 2011 roku zrobiłem winko wiśniowe, szybko znalazło fankę w postaci mojej mamy, nawet nie wiem kiedy zniknęło! Nastawiłem również wino jabłkowe (papierówka) pomimo wielu opinii, że wino jabłkowe nadaje się do kupażowania, jak dla mnie było smaczne w czystej postaci. Z racji dość dobrych opinii zdecydowałem się zwiększyć produkcję w 2012 roku. Popełniłem 20 litrów wiśniowego, 10 litrów wina z czerwonej porzeczki, 15 litrów z papierówki, 15 litrów z jabłek (odmiana gruszkowa) oraz 5 litrów z białego winogrona. Im dłużej się tym zajmuję tym bardziej „jaram się” tym tematem, pomimo mojej znikomej wiedzy i zerowego doświadczenia chciałbym cały czas po trochu zwiększać produkcję i oczywiście pogłębiać swoją wiedzę i doświadczenia w tej dziedzinie. Ale się rozpisałem…
Witam Wszystkich Szanownych Wizniarzy
oraz Piękne Winiarki
Taki byłem napalony na wiadomosci o winach z wiadomych powodów, że dopiero teraz zaglądam do wątków bardziej wysublimowanych
i zauważyłem, że wielkie "fo pa" popełniłem. Mam nadzieję ze przyjmiecie mnie w poczet kolegów winiarskiego swiata smaku i przyjemnosci.
Zatem pozdrawiam raz jeszcze.
LUIS

Witam i życzę wspaniałych winek

orzeszek87
Dzięki za miłe słowo
Pozdrawiam
LUIS

Witam kiedyś byłem na forum ale przez problemy życiowe odszedłem. Wróciłem jednak gdyż wiele się zmieniło i problemy też już rozwiązane, a życie poukładane. Niebawem zostanie coś nastawione.
Cześć Panie i Panowie,
Zaglądam tu od dawna z zainteresowaniem, postanowiłem wreszcie sformalizować ten związek i oto piszę swój pierwszy post

Winem i szeroko pojętą tematyką alkoholową interesuję się od lat, wyrobem domowym od ok. 6, uwielbiam wina gronowe czerwone, wytrawne.
Mieszkam na północy Francji, w kraju bywam w okolicach Żywca.
Dobra, nie zawracam wam już głowy, idę poczytać
Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie!
(10-01-2013, 11:32)jatoja napisał(a): [ -> ]Witam kiedyś byłem na forum ale przez problemy życiowe odszedłem. Wróciłem jednak gdyż wiele się zmieniło i problemy też już rozwiązane, a życie poukładane. Niebawem zostanie coś nastawione.
Witaj na Forum Jatoja
Oby winka, miody i nalewki radość Ci przyniosły
Pozdrawiam
LUIS
(12-01-2013, 20:29)Emiel Regis napisał(a): [ -> ]Cześć Panie i Panowie,
Zaglądam tu od dawna z zainteresowaniem, postanowiłem wreszcie sformalizować ten związek i oto piszę swój pierwszy post
Winem i szeroko pojętą tematyką alkoholową interesuję się od lat, wyrobem domowym od ok. 6, uwielbiam wina gronowe czerwone, wytrawne.
Mieszkam na północy Francji, w kraju bywam w okolicach Żywca.
Dobra, nie zawracam wam już głowy, idę poczytać
Czołem Emiel Regis
Czerp radość z tego co robisz
Pozdrawiam
LUIS
Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie!
Dzień Dobry

chcę zacząć przygodę z robieniem winka i te forum będzie służyło mi za nauczyciela-przewodnika

planuje kupić sprzęcik i hejaa

Pozdrawiam wszystkich
Witam wszystkich winiarzy!
Na forum zaglądam od paru miesięcy, odkąd stałem się posiadaczem zestawu do robienia wina, w tym 15l balona
Już nawet zacząłem robić swoje pierwsze wino kierując się głównie informacjami znalezionymi tutaj, dużo się przy tym dowiadując za co dzięki wielkie
Pozdrawiam!
Witam Baryon na forum i życzę samych wybornych win i innych trunków.
Witam wszystkich winiarzy.
Mam na imię Adrian i jestem z Gliwic. Na forum zarejestrowałem się kilka dni temu ale tak pochłonęły mnie inne posty, że przegapiłem ten wątek. Przepraszam za tą gafę.
Minęło już 4 lata odkąd zrobiłem swoje pierwsze wino z mirabelek, jak dotąd szczęście mi sprzyja bo wszystkie są bardzo udane

Mieszkam w domku jednorodzinnym z dużą piwnicą więc warunki też mam dobre dlatego w lato planuję zrobić swoją małą winniczkę
Pozdrawiam.
Ehhh duża piwnica moje marzenie...
Witam,
Jestem nowy na tym forum, jeżeli dodaje ten post w złym miejscu przepraszam i proszę o zrozumienie. Chciałem zaznaczyć, iż nie mam jeszcze 18 lat brakuje mi kilka miesięcy, dlatego chciałem spytać czy nie będzie to problemem ? Mam kilka pytań dotyczących win, miodów i innych wyrobów gdyż razem z tatą robimy co roku wino z Aronii.
Pozdrawiam Dawid.
Witaj Dawid - jak widzisz trzeba zacząć od szukania zanim założysz nowy wątek.
Pozdrawiam i baw się dobrze.
Witam
Właśnie się zalogowałem. Trochę zastanawiam się czy powinienem być w takim towarzystwie, bo ja nie robię wina tylko beczki do jego produkcji. Niektórzy uważają, że nawet całkiem niezłe i tanie.
Witam wszystkie koleżanki i kolegów.
Mam na imię Franciszek, pochodzę jak widać z B-B, na wasze forum zaglądałem już od długiego czasu czytając co nieco, lecz jakoś nie mogłem się zdecydować na rejestrację.
Widocznie do tego trza dorosnąć by dokonać rejestracji na kolejnym forum
Wiem popełniłem małą gafę z przywitaniem na forum bo powinno być wpierw powitanie , a później wysmarowanie jakiegoś posta.
Zrobiłem to jednak nie świadomie w odwrotnej kolejności za co chcę z góry przeprosić , no to

ludkowie, Wasze Zdrowie.
Witaj
BB to Baden Baden czy Bielsko Biała ?

Witam!
Jak Byś nie patrzył to Baden Baden, raczej nie w tym kraju a w BR raczej

.
Tak

, choć Baden Baden też posiada myślnik.
Pozdrawiam Franciszek
Witam wszystkich. Właśnie przed chwilą się zarejestrowałem. Wino robię od paru ładnych lat teraz w balonach sobie pyka 40 l. jabłkowego i 10 l. miodu czwórniaka. Gotuje też psotę, robię piwo, wędliny, sery i chleb piekę.
(04-03-2013, 17:24)bazylwidzew napisał(a): [ -> ]... Gotuje też psotę, robię piwo, wędliny, sery i chleb piekę.
Witaj, w %owych sprawach pewnie, jak by co ci pomożemy a o wędlinkach, chlebie chętnie posłuchamy

Sery i piwo dobre są podczas zlotów

bazyl jesteś kibicem Widzewa?
Cześć jestem Kamil. Mieszkam w Łodzi.
Wino samodzielnie robię od zeszłego roku a tak to pomagałem tacie już od jakiś 10 lat.
Drugą moją pasją jest łowienie ryb. I ich wypuszczanie potem do wody.
Ps . Nie wiem czemu ale nie mogłem zarejestrować się na forum z imienia i nazwiska?
Witam i pozdrawiam.
Michal z Gdanska. Hobbistycznie spozywaniem winka zajmuje sie juz od dziecinstwa i dobrze mi to wychodzi
,dlaczegoby wiec nie zaczac robic tego co tak bardzo lubie. Dzieki bardzo obszernej wiedzy zawartej na tym forum
mozna niczego sie nie obawiac. W domu stoja dwa ryzowe i jedno z bialych winogron. Chyba trzeba bedzie dokupic wiecej balonow bo apetyt faktycznie rosnie w miare jedzenia ,czy tez pragnienie w miare robienia. Dieki za Wasza pomoc.