Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cytat:Wysłane przez Skrzych
Z tym przelewaniem znad osadu bezpośrednio do butelek... znać fantazję ułańską :big:

Krzysztof

... no może nie bezpośrednio do butelek ;) (najpierw do małego garnuszka przez filtr z gazy umieszczony w sitku - garneczek widać na zdjęciu) ... ale czy to coś zmienia :niewiem:

dziękuję wszystkim za miłe przywitanie

pzdr
Witam Was.
Mam nadzieję spędzić tu więcej czasu i przyswoić troszkę wiedzy.
Pozdrawiam :polewam:
My też serdecznie witamy :lol: I życzymy sukcesów w winiarstwie i innych :big:
Witamy, witamy czym chata bogata. :pijemy:
Witam wszystkich serrdecznie!
Przede wszystkim bardzo pozytywnie zaskoczony jestem tym, że istnieją kobiety robiące wino. Pozdrówki i buziaki dla Nich ;] :*
No, a poza tym - to możecie szepnąć parę ciepłych słów do ucha moim drożdżom, które właśnie namnażają się w buteleczce obok wylotu powietrza z komputera. Usłyszą!
Witamy,a jakże! a jeżeli te drożdże - to bayanusy, to uważaj, procesorek z kompa Ci zeżrą, jak będziesz ze światem winiarskim się kontaktował??
Pozdrawiam!
Cytat:Wysłane przez ńźą
Witam wszystkich serrdecznie!
Przede wszystkim bardzo pozytywnie zaskoczony jestem tym, że istnieją kobiety robiące wino. Pozdrówki i buziaki dla Nich ;] :*
To, że robią to jeszcze nic, ale to ile jest ich na naszym forum to już czapki z głów.
Witam kolegę ńźą z Kurowa, toż to niedaleko mnie;) Życzę owocnych fermentacji i udanych winek.

sunkist

Witam !!
Mam na imie Arkadiusz ,mieszkam w Ostrowie Wlkp. od kilku lat interesuje się tematem robienia wina ,z różnym skutkiem,pozatym moją pasją są paralotnie na których latam w każdej możliwej chwili :)
Pozdrawiam
Witamy Arkadiuszu i życzę powodzenia w winiarstwie. Myślę, że nie łączysz tych dwóch zainteresowań na raz. :helo:

sunkist

Cytat:Wysłane przez psiaku
...... Myślę, że nie łączysz tych dwóch zainteresowań na raz. :helo:

nie ma obawy , chciałbym jak najdłużej cieszyć się jednym i drugim , ale za to po ekscytującym locie napić się dobrego wina .... to jest coś :)
Witam!
Mam na imie Marek, mieszkam w Mrozach. jestem rocznik '87
Winiarstwem zajmuje sie od ubieglego roku, kiedy to popelnilem wino z winogron:)
Niestety niewiele zniego pozostalo bo jakieś 10 butelek a bylo 60l :polewam:
Na to forum(oraz na stronke old.wino org) trafilem na poczatku lipca szukając przepisu na wino z czarnej porzeczki.

Czytając to forum mam ochote zrobic wino jeszcze z innych owoców.
m. in z jabłek, spróbóje swoich sil takze z DR, zobaczymy co wyjdzie. a może i z ryżem.
pozdrawiam wszystkich :)
Hej :) jestem Gandalfik czyli potomek Gandalfa, ktory to ma juz tutaj pewne uznanie..Robie Tacie konkurencje, czyli staram sie robic lepsze wino niz Tata..
no.. to tyle chyba starczy..
Pozdrawiam:)
No teraz zaczną się walki o kompa :diabelek: i " Władca Pierścieni 5"
Witajcie na forum :spoko:
heh... trochę nie po kolei, ale cóż

... już od kilku tygodni zaglądam na to forum i nawet udało mi się popisać troszeczkę niestety dość chaotycznie przeglądam forum i może dlatego dopiero teraz wpadł mi w łapki ten temat.

to się przedstawię:

jestem sobie Mercedesik, jestem dziewczynką i mam psa :lol:

winka robię od 2003 roku, zaraziłam Nabiz'a i teraz razem łamiemy główki nad tymi sprawami, na szcęście Nabiz znalazła to forum i pomaga nam ono rozwiązywać problemy

FENKJU wszystkim mądrym główkom.

robię tylko ryżowo-rodzynkowe, w zeszłym roku była premiera aroniowego, próbowałam z żyta, ale się popsiuło! i trzeba było ratować inaczej... ale o tym sza. niedługo czas zbiorów aronii, więc będzie kolejne.

no to chyba tyle....

:helo:
Witam, baaardzo chętnie kolejną płeć nadobną witamy..a nick fajny jest; Mercedes toż wszak córka p.BENZ*a,tego od samochodów;niechaj tradycja trwa;
Osobiście życzę burzliwych fermantacyj, oraz ..błyskawicznego klarowania....
Pozdrawiam!
Cytat:Wysłane przez TEQUILA
No teraz zaczną się walki o kompa :diabelek: i " Władca Pierścieni 5"
Witajcie na forum :spoko:
Witam, Tequila, gandalfik ma swój serwer,a ja swój terminal (w osobnych pokojach)- LAN;będzie ew "Władca Pierścieni 6", tj walka o gąsiory;dojdzie gandalf-junior(WA-wa) i 17- letnie gandalfiątko....
Pozdrawiamy nowych forumowiczów,serdecznie zapraszamy...:diabelek::diabelek::diabelek:
PS: wygram ja,mój":diabelek:" starszy...
Ale się te Gandalfy rozmnażają - klonują :diabelek:
Tylko patrzeć jak się Gandalfiątko zaloguje . A co dalej ???
Strach się bać :diabelek:
Witam wszystkich. Mam na imię Rafał i jestem z Konina. Czytam to forum od pewnego czasu (około 3 miesięcy) ale dopiero teraz postanowiłem coś napisać. Mam 25 lat i jestem miłośnikiem wina. Ostatnio nastawiłem winko z DR i aż cały drżę bo obserwowanie całego procesu narodzin dobrego trunku jest fascynujące. w tym miejscu należy podziękować całej rzeszy ludzi, którzy swoją wiedzą onieśmielić ptrafią pewnie wielu początkujących w tej dziedzinie winiarczyków, a dzieląc się nią na tym forum mnożą brać winiarską. Wielkie dzięki za wszystkie informacje. Pozdrawiam.:helo:
A na zdrowie niech Ci ta DR wyjdzie. :polewam:
Witam,witamy!; każdy kiedyś zaczynał..i skończyć nie da się...
PS: wpaniały awatarek!..nie mam takich zdolnosci plastycznych.....
Pozdro!
Jestem tu nowy więc się przywitam.Kilka słów o sobie-amator-brak doświadczenia- pierwsze wino.Jestem pod wrażeniem Waszej wiedzy,liczę na pomoc.
Witaj, the Niro wśród nas! Życzymy, aby pierwsze wino Cię nie zniechęciło :helo:
Witam wszystkich domowych winiarzy!

Bardzo się cieszę, że istniej taka strona. Mam nadzieję, że znajdę tu wiele przydatnych informacji a także miło spędzę czas z Forumowiczami podczas spotkań całkiem livel, jak np to najbliższe w Krakowie :-)

Pozdrawiam, DARO
Cytat:Wysłane przez DARO
Witam wszystkich domowych winiarzy!
...także miło spędzę czas z Forumowiczami podczas spotkań całkiem livel, jak np to najbliższe w Krakowie :-)

Witamy Bielszczanina i zapraszamy na zlot do Krakowa.