Witaj Na Forum! Miło nam
Witaj BorysBorys
(26-02-2014, 23:15)Polman napisał(a): [ -> ]Witaj BorysBorys
Boris the Animal or just Boris ?
Anyhow - welcome.
pluton
Witamy na forum nowych winiarzy , może masz jaki nowy przepis na nalewki.
Z czego robisz nalewki?
BorysBorys
----------
Pozdrawiam/Gliwice
Gynek
gynek podeślij mi lepiej na PW coś ze swojej stajnii, z dostępnych "owoców" zimowych. Mam wolny spirytusik i kilogram miodu wielokwiatowego do wykorzystania
Cześć,
tak dawno nie zaglądałem na forum, że muszę się przywitać z Wami wszystkimi. Miło mi Was wszystkich spotkać ponownie.
Fajnie ,fajnie że masz zamiar coś działać na forum, po tak długiej przerwie.
Pozdrawiam
Gliwice
Edit:
A, witaj
(27-02-2014, 22:55)WaclawChrobry napisał(a): [ -> ]gynek podeślij mi lepiej na PW coś ze swojej stajnii, z dostępnych "owoców" zimowych. Mam wolny spirytusik i kilogram miodu wielokwiatowego do wykorzystania
Jakie nalewki, lub coś zrobiłeś z tego miodu i, spirytusu Robert?
Można spirytus+ miód i, sok z cytryny. Po roku można popijać tą nalewkę.
Pozdrawiam Gynek
Gynek, połączyłem Twoje posty. Staraj się proszę unikać pisania posta, pod postem.
Witam wszystkich!
Kilka lat czytałem to forum i czerpałem wiedzę tutaj zawartą.
Pomimo wielu lat doświadczenia z wytwarzaniem wina i innych
trunków dopiero w tym miejscu zetknąłem się z naukowym podejściem do technologi wytwarzania wina i innych specjałów.
Doskonali eksperci, koleżeńscy użytkownicy i wspaniała wymiana doświadczeń.
Dzięki temu forum zrobiłem pierwsze "Wino Ryżowe",wspaniałe wina z Dz.R. i inne wina,likiery i nalewki.
Warto dalej korzystając z waszej wiedzy i dzielić się własnym
doświadczeniem.
Uprawiam również winorośl która jest dla mnie wielką pasją ,
ale cóż każdy tutaj na forum to pasjonata więc miło być wśród
swoich
Witaj Janik.
Cieszymy się , że czerpiesz wiedzę z forum i jesteś zadowolony.
Bywają tacy co wszystko wiedzą lepiej i na uwagi forumowiczów się obrażają.
Jak tylko będziesz miał pytania to wal śmiało.
Różnice zdań dają pewną jakość pod warunkiem,że różniący się dojdą do kompromisu. Nie warto za wszelką cenę trwać przy swoim. Traktowanie adwersarzy jako zło konieczne nie służy niczemu.
Ps. Różnijmy się, ale pięknie.....
Już na starcie popełniłem gafę i napisałem w jakimś wątku, że nie ma tutaj powitań! Sorry, muszę nauczyć się chyba tej wyszukiwarki.
Ogólnie to wiedzę czerpie od dłuższego czasu. A dzisiaj po prostu Witam.
Witam Was wszystkich forumowiczów i gospodarza . Zrobiłem kilka - naście nastawów w swoim życiu.Obecnie mam 3 szt. białych i różowych winorośli,oraz 3 szt granatowycvh Medina.W ubiegłym roku zakupiłem 6 sztuk Marchal Foch
i wszystkie mają już pąki.
Witam Wszystkich
Moje pierwsze kroki, w wytwarzaniu win, wiec proszę o cierpliwość.
Forum już kiedyś często czytałem, ale w końcu trzeba przejść z teorii do praktyki
Witaj kolego
zycze udanych trunkow
Witam, forum czytam od bardzo dawna ale dopiero teraz postanowiłem założyć konto
Winka robie głównie owocowe z letnich polskich owoców, prawie wszystkie czerwone bo do wina białego mam awersję
Witam Forumowiczów.
Od jesieni ubiegłego roku czytam to forum i mogłam skorzystać z wielu cennych porad.
W zeszłym roku zainteresowałam się robieniem nalewek i zrobiłam kilka, potem przyszła kolej na wina.
Są to moje pierwsze kroki w tych dziedzinach.
Cześć i czolem. Witajcie na forum
Witam
Forum przeglądam od dłuższego czasu szukając informacji o miodach, a nadszedł czas żeby z anonimowego teoretyka zmienić się w producenta własnych miodów. Do tej pory głównie robiłem wina i nalewki, a le po skończeniu studiów spożywczych niebyło czasu. W tym roku przyszedł czas na miodek, ale jak wszystko wypali to może od przyszłego wrócę do win.
Pozdrawiam
Tomek
dzien dobry.. czas zaczac nowa pasje winka wodce i piwu mowie stanowcze nie!
I jest to prawidłowa postawa obywatelska.
Witaj na forum.
Witam.
Trafiłam na Forum szukając przepisu na wino z kwiatów czarnego bzu, a znalazłam o wiele więcej. Jesteście prawdziwą kopalnią pomysłów.
Dziękuję wszystkim twórcom i uczestnikom Forum za rzetelną wiedzę i inspiracje.
Z racji korzystania z forum zobowiązany jesteś przesłać każdemu użytkownikowi po buteleczce swojego własnoręcznie zrobionego najlepszego trunku w ilości minimum 0,7
Waclaw, Stella to kobieta
ale po flaszce miłoby było dostać
chcialabym sie przywitac - dzien dobry Panstwu. Mieszkam w Galway (Irlandia). Od kilku dni czytam wasze forum - postanowilismy z wspollokatorami zrobic wlasny nastaw...
Dziekuje za wiele rad i wskazowek
Witam Was Winiarzy!
W tym roku ja planuję zrobić wino po raz pierwszy!
Mam nadzieję, że pomożecie
Piszę w Kozienic, a na imię mi Łukasz
Pozdrawiam !!!