Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Siema pcheła, siema Łukasz. Pcheła jest nas paru z Irl na forum, wpisz w wyszukiwarce ,,winiarze w irlandii,, i polecam sloe gin :) udanych trunków.
Witam Was Drodzy Winiarze !

Jestem Bartek pochodzę z nad morza i chciałbym spróbować swoich sił w tym fachu zaczynając od cydru. Mam nadzieje, że będziecie pomocni i wyrozumiali :)

Pozdrawiam
Witam wszystkich serdecznie. W końcu i ja "dojrzałam" do wyprodukowania własnego wina. Wszystko przez Pana w szkółce róż, który pomógł mi określić "co mi z ziemi odbiło" po "rasowej" róży. Okazało się, że jest to róża canina, którą znalazłam jeszcze w wielkiej postaci w ogrodzie. Rośnie sobie tak od parudziesięciu lat, bo kupiliśmy działkę już z nią. Została tylko przesadzona. To właśnie sprzedawca powiedział mi, że z tej róży robiło się i robi wspaniałe wino i dżem. Z góry przepraszam za upierdliwosć w pytaniach. Staram się zawsze dojść do wszystkiego własnymi siłami, ale czasami potrzebuję pomocnej dłoni.
Witajcie Bartooosz i izetta!!!
Czytajcie, nastawiajcie, a jak coś to pytajcie. Udanych nastawów.:)
Witam wszystkich :) jako nowo zarejestrowany przywitam się ze wszystkimi :) chociaż z forum korzystam od prawie dwóch lat :) i już kilka winek bardzo pysznych poczyniłem z waszą pomocą :) także witam wszystkich i życze udanych wyrobów :)
Witamy na pokładzie;) Życzymy wesołego dźwięku bulkania i samych wybornych trunków.
Witam wszystkich Forumowiczów!

Nazywam się Adam, winiarstwem zajmuję się od 2011 roku. Na koncie mam już kilka win, ale od pewnego czasu skupiam się na miodach pitnych. Dotychczas zrobiłem 3 czwórniaki ( 2 naturalne i Dębniak), oraz wiśniak półtrójniak wg dra T. Ciesielskiego.

Forum przeglądam już od dawna, ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować. Jest ono wspaniałym źródłem wiedzy i mam nadzieję, że także i moje skromne doświadczenie okaże się pomocne dla innych.

Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych nastawów :)
Siemanko.
Witamy na forum :) rownież życzę samych udanych nastawów, zwłaszcza tych dla najbardziej cierpliwych (dwójniak, półtorak) :D
(01-07-2014, 23:48)lukasz86 napisał(a): [ -> ]rownież życzę samych udanych nastawów, zwłaszcza tych dla najbardziej cierpliwych (dwójniak, półtorak) :D

Dziękuję :) Na razie nie mierzę tak wysoko. W sobotę mam zamiar nastawić półtrójniak Ruski, a jeszcze w tym roku - pierwszego trójniaka.

A dwójniak i półtorak... To marzenia, ale kto wie, może kiedyś... :)
Witam Wszystkich
Jestem z okolic Rzeszowa, dopiero zaczynam swoją przygodę z winem (w sensie produkcji :) ).
Pozdrawiam wszystkich
Witaj na forum! Czeka cię duuużo czytania.;)
Witam wszystkich , od jakiegoś czasu robię domowe wino .
Na razie tylko jeden gatunek ciociosan .
Chće rozszerzyć swoje możliwości i sprubować innych smaków .
Witam
Jetem początkującym w produkcji wina :uczen:
Z forum korzystam od paru miesięcy.
Mieszkam w Małopolsce :)
Witam
Zaczynam moją przygodę z domowymi trunkami, również przeglądam forum od dłuższego czasu, Pomorze Zach.
Cześć wszystkim!

Jestem z Kielc, a pomysł zrobienia wina przyszedł zupełnie przypadkowo - podczas robienia kompotu :). Na razie chcę stworzyć porzeczkowy półsłodki trunek na start, zobaczymy co z tego wyjdzie. Chciałoby się mieć swoją małą piwniczkę z własnymi wyrobami, ale do tego trzeba pewnie lat prób i błędów :).
Forum aż kipi informacjami, jednak jeśli nie znajdę odpowiedzi na swoje wątpliwości, liczę na pomoc bardziej doświadczonych winiarsko kolegów i koleżanek.

Pozdrawiam
Witamy na forum ziomka z Kielc :) zycze samych udanych nastawow..
Cześć wszystkim, jestem z Wielkopolski. Forum przeglądam od jakiegoś czasu ale teraz się rejestruje :)
Witamy na Forum:) Wpisz w ustawieniach swoją lokalizację, być może okaże się, że są tutaj winiarze z Twojej miejscowości:)
Czołem wszystkim :)
Witam wszystkich.Moja przygoda z trunkami zaczęła się w zeszłym roku.No cóż lepiej późno niż wcale.Zrobiłam wino z porzeczek korzystając z waszego forum, mimo że mąż i teściowa mieli inne pojęcie o robieniu wina.Właśnie sobie nalałam lampeczkę bo zostało jeszcze 2 butelki.Pije się go z przyjemnością. Była też nalewka z porzeczek, śliwówka,orzechówka, cytrynówka i aroniówka.Sama przyjemnośc picia.
Jeśli ktoś właśnie degustuje jakiś trunek to zdrówko. W tym roku nastawione wino z porzeczek i nalewka,też z porzeczek.Pozdrówka.:polewam:
Cześć.

Mam na imię Damian, 35 lat i mieszkam na wyspach w hrabstwie Buckinghamshire.
Śledzę to forum od jakiegoś czasu, a dzisiaj postanowiłem się zarejestrować.
W temacie wytwarzania win, jestem na etapie raczkowania, no ale od czegoś trzeba zacząć.
Na dzień dzisiejszy, mam za sobą udanego ryżowca w stylu wermut, oraz winko jeżynowe które w zasadzie jeszcze całkowicie się nie sklarowało, ale myślę że zapowiada się ciekawie.
W tym roku w planie mam jeszcze dziką różę i może jeszcze winko imbirowe, na które przepis znalazłem właśnie tutaj.
W przyszłym roku chcę się zmierzyć z trójniakiem, a wiem że to już wyższa liga, dlatego pomału zaczynam ten temat przerabiać, i myślę że do akcji Plecionki w przyszłym roku, wchłonę trochę wiedzy, której jest tu naprawdę ogrom.
W takim razie uciekam do :ksiazka:
Witam wszystkich. Przygoda z winami rozpoczęta :) Pierwsze koty za płoty ;) wyszedł "ulepek", ale się nie zniechęcam. Pozdrowienia z Łódzkiego.
Witam wszystkich. Mam na imię Artur, jestem na forum już od jakiegoś czasu, kilka winek już popełniłem, m.in. Bananowo-pomarańczowe, ryżowe, truskawkowe, wiśniowe i parę eksperymentów: z soku brzozy, mniszkowe z pomarańczem. Korzystam z forum w celu poszerzania swojej wiedzy i inspiracji na dalsze winka.
Pozdrawiam serdecznie.
Witamy serdecznie na forum i zyczymy samych udanych nastawów :)