Witam.
Mam na imię Jacek. Na razie nie mam na koncie sukcesów winiarskich, ale mój pierwszy ryżowiec (z samymi rodzynkami bez przypraw) właśnie się klaruje, a winko z wiśni przechodzi burzliwą fermentację

Mam nadzieję (właściwie to jestem tego pewien), że znajdę tu odpowiedzi na większość nurtujących mnie pytań na temat winiarstwa, a za jakiś czas bogatszy o doświadczenia sam będę służył pomocą innym forumowiczom.
Pozdrawiam
Jacek
Witamy, witamy Jacku na Forum.
Witam wszystkich forumowiczów

Witam wszystkich

nazywam sie Alicja i jestem tutaj nowa
pierwszy raz bede robic wino i nie potrafie sie juz doczekac pierwszego bulgotania
pierwsze winko bedzie z jezyn, poniewaz mam ich sporo,
poki co szukam, czytam i ogarniam wszystkie wazne informacje, ktore na tym cudnym forum moge znalezc
pozdrawiam serdecznie

))
Alicja, witamy serdecznie i prosimy o używaniu ogonków przy literach. Wiesz, "ż", "ź", "ć", "ą", "ę" i te sprawy

Życzymy samych udanych nastawów

Witam wszystkich Państwa,
Wina sporządzam od 3 lat i za każdym razem uczę się czegoś nowego. Forum traktuje jako poszerzenie wiedzy aby wina były nie tylko dobra ale również wykwintne.
Rejon Leszna i Osiecznej jest mi bliski jakby komuś to było potrzebne.
Pozdrawiam,
Tomek
O to proboszcz z mojej parafii przeniósł się teraz w Twoje okolice

Ma coś na sumieniu, że się przeniósł

Trzeba dodać, że piękne okolice.
(30-07-2014, 14:53)WINKRÓL napisał(a): [ -> ]Witam wszystkich Państwa,
Wina sporządzam od 3 lat i za każdym razem uczę się czegoś nowego. Forum traktuje jako poszerzenie wiedzy aby wina były nie tylko dobra ale również wykwintne.
Rejon Leszna i Osiecznej jest mi bliski jakby komuś to było potrzebne.
Pozdrawiam,
Tomek
Witam kolegę z okolicy. Pozdrawiam
Witam wszystkich, nazywam się Andrzej, mieszkam w Rybniku.
Jak na razie mam nastawione 2 wina: ryżowo- żurawinowe oraz jeżynowe w oparciu o przepisy z tego forum.
Wolny czas spędzam na czytaniu starych tematów

Pozdrawiam
Siema, może tematy stare ale jare

Siemano. Mieszkam sobie aktualnie w Jastrzębiu Zdroju i zaczynam robić co raz więcej różnych win. Potrzebuję analiz i odpowiedzi przez doświadczonych winiarzy, ponieważ coraz bardziej zwracam uwagę na szczegóły.
Pozdrawiam wszystkich.
W zasadzie wcześniej nie było okazji, więc witam

Mam na imię Adam, winiarstwem i tego typu rzeczami interesuje się od kilku lat, natomiast mam zamiar wreszcie zabrać się za to "na poważnie" i mam nadzieję otrzymać ku temu wskazówki na tym forum
Witam wszystkich , jakoś wcześniej nie było okazji.
Na imie mam Marcin , zajmuje sie nalewkami od 3 lat , początki to malinówka i pigwówka. potem dołączyła cytrynówka , wisniówka , następnie pojawiły sie mixy , malinówka cytrynowa, i cytrynówka miętowa . W zeszłym roku próbowałem swoich sił w malinówce pigwówce , orzechówce, cytrynówce, ten rok chyba przełomowy

malinówka , wisniówka , truskawkówka , z czarnej porzeczki , i planuje dereniówke , za wszelkie rady i podpowiedzi z góry dziękuje .
Pozdrawiam wszystkich winiarzy, jestem początkującym cydrownikiem, tak na zachęte dla siebie i rodziny

potem sie zobaczy.Dziękuje za pomoc juz uzyskaną z forum ,ktore czytam od dluzszego czasu.
Witam.
Jestem początkująca jeśli chodzi o produkcję własnych win i nalewek.
Do tej pory nastawiłam tylko ratafię.
Teraz chcę nastawić moje pierwsze wino.
Pozdrawiam.
Witam Winiarzy, mam na imie Piotr. Robie winko od czasu do czasu. Kiedys czesciej, teraz mniej czasu bylo ale zima to moj czas dla wina

Jak to miło, że przybywa tylu nowych zapaleńców!! Witajcie na Forum!!
Witam.
Mam na imię Tomasz ( co nie wskazuje mój nick

) jestem z podkarpacia. Jestem już po swoim pierwszym winie, a teraz nadchodzi czas na miody... Czytałem aktywnie forum od 2 miesięcy aż w końcu przyszedł czas się przywitać.
Pozdrawiam Tomasz
Witam,
Forum przeglądam już od pewnego czasu a ponieważ znalazłem tu już kilka cennych porad do mojego pierwszego wina i cydru postanowiłem się zalogować.
Pozdrawiam,
Marek
Witam
Mam na imię Andrzej. Pochodzę z Białegostoku. Jestem jeszcze zielony winiarzem ale dzieki forum postawilem pierwsze wino - jablkowe.
Pozdrawiam.
Fajnie, fajnie witamy nowych przybyszy winiarskich, a działajcie jesień się zbliża owoców jest dość dużo . Macie z czego wybierać i robić dobre winka.
Pozdrawiam/Gynek
witam,mam na imie Pawel mam 35l mieszkam w Londynie,nigdy nie robilem wina ,nie mam o tym pojecia i co ciekawe nie przepadam za winem wole piwo ale naszlo mnie na zrobienie swojskiego wina,narazie mam balon 25l rurki itp....i mysle z czego tu zrobic swoj 1szy trunek a w angli niestety owoce dosc drogie.....
Witam,
Mam na imię Miłosz, zielony we własnych wyrobach alkoholowych, ambicje mam duże - wina nalewki cydry

, mam dobre dojścia do surowca ( narzeczona sadowniczka

), także chciałbym to wykorzystać
W razie czego jakby ktoś z Warszawy chciał świeżutkie z sadu zakupić po kosztach, a przecież niedługo zbiory jabłek i gruszek to ogłoszenie wstawiłem w dziale kupię/sprzedam.