Witam wszystkich serdecznie.
Na imię mi Krzysztof. Pochodzę z Krakowa ale obecnie wywiało mnie na Wyspy i tutaj od ponad roku już mieszkam i pracuję. Pozdrawiam wszystkich gorąco

Cześć chłopaki

Witam wszystkich. Wraz z rodziną, mężem i dziećmi, mieszkam na Górnym Śląsku. Wino robimy po raz trzeci. Eksperymentujemy z różnymi rodzajami, czasem się udają świetne wina, czasem jest gorzej. Ale to wielka przyjemność wypić to co się samemu nawarzyło.
Pozdrawiam.
Teraz będą tylko lepsze

i zawsze się udadzą

,ha,ha
Witam serdecznie wszystkich Winiarzy . Czytam i w końcu nabrałem odwagi by się ujawnić. Mam na imię Wojtek mieszkam w Wolsztynie. Pierwsze wino nastawione z dyni ciekawe co wyjdzie .Pozdrawiam

Witam Wszystkich Winiarzy (Domowych). Zacząłem robić wina w tym roku, ciagnęło mnie kilka lat. Mieszkam i pracuję we Wrocławiu, pochodzę z Częstochowy.
Pozdrawiam!

Witam jestem nowy jakby nie patrzeć.
Jestem napalony na balony (pełne wina

)
I juz zakładam temat w dziale "Sporządzanie nastawów, obliczenia"
Witam wszystkich serdecznie,
Łukasz lat 28 z mazowieckiego. Pierwsze wina porzeczkowe już powoli kończą fermentację.
Witamy Was serdecznie!

Czytajcie, uczcie się i korzystajcie z zasobów forum. Życzymy samych wybornych win, miodów i nalewek

Cześć, jestem Bartek. Od jakiegoś czasu śledze forum, dotychczas nie zrobiłem żadnego wina. Wole nalewki i piwko. Narazie czytam i nie długo chce zrobić nalewkę z dzikiej roży znalazłem już na forum przepis.
(06-12-2014, 20:14)barkos22 napisał(a): [ -> ]Cześć, jestem Bartek. .........i nie długo chce zrobić nalewkę z dzikiej roży ...........
Cześć Bartek!
Witam serdecznie kolejnego zwolennika nalewek!!

Hey wszystkim

Jestem amatorem dobrego wina i dopiero zaczynam swoją przygodę z domowymi trunkami.
bronek33
Witamy serdecznie.
Witam wszystkich, z tej strony Paweł

Od lat obserwowałem mojego dziadka produkującego wina z czarnych porzeczek, więc i ja postanowiłem zacząć.
Już trochę poczytałem i... dopiero teraz dowiaduję się jak to właściwie robić.
Ale dziadka już nie będę reformował, zwłaszcza że jego wina są w miarę dobre.
Poza tym... jestem zaskoczony kulturą jak panuje na tym forum. Będę ją pielęgnował.

Pozdrawiam
Witam
Ho,ho, chłopaki naprzód, to wy ciągniecie do przodu- bardzo fajnie tylko dobre winka i, nalewki róbcie.
Pozdrawiam/Gliwice/Żernica
Serwus.
Czas dołączyć oficjalnie

Z góry podziękuje za cenne wskazówki i dzielenie się doświadczeniem bo dzięki temu możemy stawać się lepsi w kat. winiarskiej co dobrze wpływa na podniebienie
Ahoj
Witam,
pierwsze wino (ryżowe) zabutelkowałem we wrześniu. 20 butelek rozeszło się po znajomych w kilka chwil, wciąż chcieli więcej. Z racji tego, że był to raczej przypadek niż umiejętności - wciąż się uczę.
Wszelkie rady mile widziane

Czesc,widze ,że bardzo dawno nie było tutaj żadnego posta.
Mam na imie Marek, mieszkam w okolicach Rzeszowa. Właśnie jestem po swoim pierwszym winie z ostrężnic- wyszło troche za słodkie ale dziewczynom bardzo smakowało. Zamierzam teraz zrobic z ryżu zobaczymy co z tego wyjdzie
Witam,
Jestem calkowitym amatorem i poczatkujacym to zacne hooby jakim jest winiarstwo. Mieszkam w Angli i mam nieco utrudnione zadanie bo miary sa inne, (galony, pinty , i inne)
Zaczolem od win z sokow z tesco, takich 100% naturalych niby heh, swierzo wyciskanych. Poki co mam nastawione 3 galony z jablka, 3 galony z ananasa z mieta , 1 galon rozowy grejpfrut , 1 galon kiwi , oraz 2x1 galon miodku z czarnej porzeczki.
Czytam forum i sie ucze , mam sporo pytan ale to przyjdzie z czasem.
Pozdrawiam,
Pav
Witamy Panowie na pokładzie. Niech woda w rurce będzie z Wami.
kikas - mięta do wina ponoć się nie nadaje

To sie okarze, narazie jest nieco gorzkie, ale czuc mocno ananasem.
Niewiedzialem niestety zeby njpierw zaparzyc ta miete i wsypalem cztery torebki na sucho heh, moze to i lepiej bo nieodda tyle smaku. Po pierwszym zlewaniu nie wiele juz tego zostalo choc da sie wyczuc lekko mietowy posmak.
Witam wszystkich serdecznie.!
Jestem z okolic Krakowa. Można powiedzieć że jestem początkujący w tej dziedzinie..
Pierwsze winko zrobiłem w 2013 roku, i wyszło bardzo dobre (podobno pierwsze zawsze dobrze wychodzą), teraz w balonie siedzi drugie i czeka na swoją kolej.

Czytam to forum i dowiaduje się wiele ciekawych i nowych rzeczy od doświadczonych już osób.
Pozdrawiam, Darek
Witaj serdecznie!
Czytaj, korzystaj z forumowej wiedzy, nastawiaj i ciesz się z efektów swojej pracy.

Cześć wszystkim.
Jestem Przemek z Krakowa. Amator do bólu. Tutaj mam nadzieję nabiorę szlifu
Witaj na forum! Czytaj jak najwięcej. To nie boli.