Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie winiarska braci!

Jestem Jaren i jestem z Rzeszowa. I nie boję się tego napisać ;)
Już nie amator, jeszcze nie fachura.
Forum przeglądam od dawna, korzystam z doświadczeń i rad, a czasem z jakiegoś przepisu typu wynalazek (np. imbirowe w zimowych) - choć w domowym przetwórstwie wynalazki jak najbardziej wskazane.

Dojrzałem więc do rejestracji na najlepszym forum i wymiany doświadczeń, może i wnioski z moich przerobów komuś się nadadzą.

Z noworocznym pozdrowieniem
Jaren
(31-12-2014, 15:19)Jaren napisał(a): [ -> ]Witajcie winiarska braci!

Jestem Jaren i jestem z Rzeszowa. I nie boję się tego napisać ;)

Nie lękaj się. Tutaj Rzeszowian witamy z otwartymi ramionami :spoko:
Witaj na Forum!
Witamy Krajana!
Witam ziomala! Nie obawiaj się tutaj nie biją za pochodzenie.:hahaha: A nawiasem, Rzeszów jest piękny:)
Witam wszystkich serdecznie :)
Witam serdecznie,
Na imię mam Przemek, dopiero zacząłem przygodę z winiarstwem również mam nadzieję, że dzięki forum wszyscy będą zadowoleni z moich wyrobów ;)
Witam, mam na imię Piotrek jestem z Krakowa. Przygodę z winami zacząłem dłuższy czas temu :) z rożnymi efektami końcowymi :mad: Po zagłębieniu się w forum wiem już co nieco,ale droga przede mną długa i kreta. Dziękuję za kopalnie wiedzy jaka jest TO miejsce. Pozdrawiam
Witam wszystkich gorąco. Pozdrawiam z Siemianowic Śląskich.
Witam wszystkich użytkowników ! :)
Witamy wszystkich. Nasze forum to skarbnica wiedzy i to wiedzy wypracowanej latami. Zapraszamy do czytania i dyskusji
Witam wszystkich, na forum pojawilem sie w celu zrobienia swojego pierwszego wina, a takze w okresie letnim chce zrobic kilka roznych nalewek.
Pozdrowienia z okolic 3miasta :)
Witam Wszystkich Forumowiczów :)
Mariusz żyje sobie w lesie i zaczął fermentować. Pierwsze eksperymenty dały bardzo smaczne efekty i wiele zapału, ale jeszcze więcej pytań i stąd musiał wyjść z dziczy...

A pierwsze pytania już za chwilkę pewnie w odpowiednim wątku. Z góry i z dołu dziękuję za pomoc.
Witamy!:)
Życzymy samych udanych nastawów! :)
Witam serdecznie forumowiczów i przesyłam pozdrowienia z okolic Kielc!:))
hello forumowicze i forumowiczki :D

mam nadzieję nie zadawać nazbyt głupich pytań ;)
(01-02-2015, 15:47)rucinsky napisał(a): [ -> ]mam nadzieję nie zadawać nazbyt głupich pytań ;)
Witaj!
Poczytaj, zapoznaj się z forum, fotogalerię produkcji wina oblukaj.
Wtedy sporo będzie jasne.
Witam wszystkich winiaczy;]. Zainteresowałem się tym o to hobby i dołączam do Waszej ekipy aby nabrać trochę doświadczenia od starych wyg mam nadzieje że służycie pomocą :) Pozdrawiam Karol.
Służymy ,służymy , ale lubimy jak ktoś poczyta FAQ i zadaje mądre pytania ,witaj.
Dzień dobry

Forum czytam od lat (nie przesadzam), mam już na koncie kilka produkcji i mam nadzieję, że jeszcze szereg przede mną :D
Witam wszystkich w ten słonecznych dzień. Życzę udanych nastawów!
Witam mam na imię Andrzej mieszkam na śląsku w Zabrzu,Zacząłem robić wino od zeszłego roku i bardzo mi sie to spodobało .zrobiłem juz kilka win z winogron oraz z dzikiej róży.Wino wyszło super i najbardziej zadowolona jest moja teściowa i zona,choć ja uważam ze wino jest ciut za słodkie,ponieważ nie znam jeszcze wszystkich proporcji i mam nadzieje ze czegoś sie na tym forum nauczę i będę mógł liczyć na cenne porady
Witam wszystkich, jestem młodym wielbicielem domowego winka z Limanowej, zacząłem swoją przygodę w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolony ze swoich pierwszych win. Swoją wiedzę opieram na doświadczeniach mojego dziadka i wieloletniej jego praktyce w tym temacie. Choć czytając forum stopniowo uświadamiam sobie jak bardzo wiele brakuje mi do profesjonalnego winiarza :D Mam nadzieję że nauczę się na bazie Waszych doświadczeń, będę się dzielił swoimi spostrzeżeniami, choć patrząc na mój staż na początku może nie być ich zbyt wiele :P
Pozdrawiam!
Witajcie nowicjusze, przyjemnej lektury forum.
Witam Wszystkich :)