WITAM WIELBICIELI SZLACHETNYCH TRUNKÓW!
ja czytam was od tygodnia i strasznie mi się tu podoba. specjalnie dla was założyłam stałe łącze w domciu
w produkcji winka mam niewielkie doświadczenie, ale warto się dokształcić by móc cieszyć się smakiem własnego pysznego winka. tylko szkoda że butelki tak szybko znikają.....trzeba rozwinąć produkcję na szerszą skalę żeby parę butelek przetrwało dłużej.
Cześć Adrianko! cieszymy się, że Ci się u nas spodobało
Na pewno niedługo, poza stałym łączem, będziesz musiała poszukać dodatkowego pomieszczenia na balony i butelki
Życzymy powodzenia w rozwijaniu pasji
Witaj na forum Adrianko. Miło, że przybyla kolejna winiarka.
Hmm, tak łażę po Forum, łażę a nie przywitałem sie z miłym (wino)gronem... wstyd. Zasiedliłem Wrocław, rozwijam się zawodowo i osobiście w kierunkach biologicznych (wspólnie z Żoną Mą Ukochaną, którą ściągnąłem z Górnego Śląska = efekt mały krojcok
). Wszedłem w nalewki lat temu 6, o winie jeszcze nawet nie myślę (niedawno UDAŁO MI SIĘ UWOLNIĆ Z HOTELU ASYSTENTA
- MA COŚ MAŁEGO ALE WŁASNEGO) może kiedyś. Miejsce niesamowite i ludzie - jak najlepsze wina i słodkie nalewki. Mimo, że to niezgodne z naukami Ministra
Edukacji wdrażam 10-letniego syna do produkcji nalewek. Tzn. my robimy, Żona próbuje. Teściowa też włączona w ten spisek (hanyska od tysięcy lat...) jak na razie - chwali zięciowe produkty. Cieszę się, że znalazłem to miejsce.
Pozdrowionka dla Wielbicieli Win
Wielkopolanin dołącza do Forum, aktywnie - bo pasywnie to Was obserwowałem latek dwa
aż stwierdziłem, że trza się ujawnić
Niech Mo(sz)c(z) będzie z Nami !!
Witam wszystkich!!! Cieszę się że trafiłem na to Forum.
Witaj Winoroslarzu. Napisz cos o sobie i swoich osiagnieciach.
Witaj small. Przyjdzie i czas na wino. A potem miody. To dopiero jest wyzwanie. Po ponad 50-ciu latach doswiadczen i zmagan w tym temacie, ciagle uwazam ze zycie jest piekne dopoki odkrywam nowe horyzonty. In vino veritas poniewaz Vino pelite curas.
Może najpierw miody - tak od 3 lat chodzi za mną ten temat. Na ostatnich dniach Wina i Miodu w Przemkowie takie smaki były - że hej ! A Forum zachęca do poszerzania horyzontów
Na poczatek sprobuj trojniaczek z dodatkiem imbiru. Mocno rozgrzewa.
Cytat:Wysłane przez Pigwa
Na poczatek sprobuj trojniaczek z dodatkiem imbiru. Mocno rozgrzewa.
Oj, przyda się coś na rozgrzanie ... Gdy pozlewam nalewki to przymierzę się do Twojej propozycji. Najpierw
posty i przepisy na Forum
Poszukaj pod GINGER SNAP MEAD.
Witam Szanowne Forum.
Już jakiś czas przeglądam tematy, głównie nalewki
które w znacznych ilościach, stoją na szafie
i przy okazji, czy ktoś z Was może interesuje się off-road'em
Pozdrawiam Wojtek.
Ja sobie jeepam od czasu do czasu.
Witam najserdeczniej!!!
To piękne i jakże pożyteczne forum odwiedzam od jakiegoś czasu ale taki baran ze mnie, że sie jeszcze nie przedstawiłem.
Jestem Tomek, mieszkam w Cieszynie, choć od niedawna. Mam 8 miesięczną córeczkę i stwierdziłem, że dobrym prezentem na jej 18 ste urodziny będzie 18 sto letnie winko.
Pozdrawiam serdecznie
Witaj
Życze udanego nastawu.
A gdyba nawet się nie udał, to będzie osiemnastoletni
.
Powodzenia.
Witaj,
na pewno się uda, może być 14 - letni, dlaczego nie...Ja już nie zdążę, 60 - tka na karku, zazdroszczę optymizmu...
Dzieci mam dorosłe...
Powodzenia dla Ciebie i Twojej córki..
Pozdrawiam
Dzięki serdeczne.
Ty Gandalfie, nie musisz przynajmniej czekać osiemnastu lat, aby sie ze swoja pociechą napić tego winka.
Pozdrawiam
A to moja pociecha
Tomcio,
Masz wspaniałe plany i pierwsze sukcesy. Powodzenia!
Dzięki Baco Baców.
Taak, to jest mój wielki sukces
Ja także chciałem się przywitać, wszystkich pozdrowić a na przyszłość prosić o wyrozumiałość
.
Witaj. Z wyrozumiałością jest tak, że nie wiesz jak trafisz.
Witajcie wszyscy nowi, każdy z nas kiedyś był NOWYM... .
tomcio ja mieszkam koło Bielska-B. jak wytrwasz z nami to zapewne spotkamy się na jakimś zlocie.
Ale fajnie że jest ktoś zupełnie niedaleko mnie
Witaj Kosa, to miło. Mam znajomego w Kozach. Irek, studiuje fizjoterapie w Żywcu i ma gospodarstwo agroturystyczne. MOże go znasz, to zdaje sie nieduża miejscowość?
Są planowane jakieś zjazdy koło Bielska?
Pozdrawiam
Tomcio - pewno będzie coś na wiosnę - śląski zlot. Jeśli masz jakieś pytania osobiste to na pw