Wyluzujcie z usuwaniem - po odpowiedzi usuwać nie wolno. Admin (Krzysiu pliiss) skróci, ale pogadalim fajnie. I nie wyganiaj na inne fora tylko daj pogawarit', a potem usuń.
Lech.Kuba - na Ukrainie to ja po polsku, oni po ukraińsku i jest super, ale już ruscy na Ukrainie to ... jak Litwini do Polaków. Nie dają się lubić.
Trzeba trzymać się zasad. Jeśli nie będziemy postępować zgodnie z regulaminem, to jest ryzyko, że nastąpi anarchia. A tego nie chcemy.
Czy można uprzejmie prosić czynniki decyzyjne o deportację lingwistycznego fragmentu wątku do działu "Hyde Park"?
Temat: "Lingwistyka". Skoro jest "kącik wędkarski" - to może i poligloci nie gorsi od wędkarzy... w świetle konstytucji... enoturystyki... i... tak w ogóle?

Orwell - jakby tu był shout to by ta dyskusja tam się odbyła. Na nowym tak to właśnie będzie. Tu nie ma co wydzielać tylko za dzień/dwa wyczyścić wątek.
Nie ma sensu zakładać martwego podforum. Banita ma rację, lepiej te wpisy pousuwać.
Mówisz pan - martwe?
A ja sobie myślę, że to by właśnie było jedno z najaktywniejszych podforów, szanowny panie Grzegorzu. Z całego szeregu powodów.
I proszę uprzejmie nie odpowiadać mi bez namysłu, nie bierzemy udziału w pojedynku rewolwerowców.
Proszę się chwilkę nieco głębiej zastanowić nad potencjałem tematu, który poddałem (w lekkiej formie, to prawda).
Wino jest "obywatelem świata" - a z tego wynikają pewne konsekwencje - także dla pana, panie Grzegorzu.
W razie, gdyby pan kiedyś dostał interesujące wino ometkowane cyrylicą.
Być może, uznałby pan wtedy, że warto wejść na "martwe podforum".
Admini zrobią, co do nich należy - po to są.
My wszyscy natomiast, myślę, spotykamy się tu nie po to, aby krakać - ale aby sympatycznie porozmawiać na tematy okołowiniarskie.
Aby tworzyć pewną aurę.
Krzysztof1970 prosił o usunięcie wpisów. Jest adminem. Nie wolno sprzeciwiać się regulaminowi. Jest zakaz pisania rzeczy niezwiązanych z tematem wątku. Swoje posty usunę po maksymalnie 24 h.
(13-11-2015, 22:51)grzechu napisał(a): [ -> ]Swoje posty usunę po maksymalnie 24 h.
I tym sposobem właśnie ten regulamin złamiesz

Jest admin czy inny moderator to niech robi to do czego jest powołany.
Grzechu, chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko. Chcesz się wypowiedzieć, ale by być zgodnym z prawem to to skasujesz... wiedząc od początku, że łamiesz prawo z pełną świadomością. Gdzie indziej pisząc, że prawa przestrzegasz... Po swojemu...

Kuku1985 - a czytać nie umiesz!!!
7.4. Zabrania się umieszczania w podpisie (stopce) użytkownika jakiejkolwiek grafiki.
Witam kolegów i koleżanki. Mam na imię Marcin, jestem z Krakowa i jakieś 2 miesiące tego nastawiłem swoje pierwsze wino. Spodobało mi się i chciałbym poszerzać swoją wiedzę w tym kierunku. Mam nadzieję że kiedyś też będę mógł pomóc, chociaż po ilości wiedzy na tym forum będzie to trudne. Pozdrawiam i życzę udanych nastawów

Witaj ziomal, jeśli chcesz poszerzać wiedzę i wymieniać się doświadczeniami i nie tylko, to dobrze trafiłeś. Każdy miał kiedyś swój pierwszy raz.

Powodzenia i udanych trunków!
Pozdrawiam Konrad
Czołem i powodzenia!

Wina małopolskie rosną w siłę...!

Witam forumowiczów.
Mam na imię Rafał, mieszkam w Warszawie. Od niedawna przeglądam forum. Jeśli chodzi o moje doświadczenie z domowymi alkoholami, to nie jest zbyt duże, zrobiłem kilka win i nalewek. Tworzę dalej udoskonalając poradami z forum
Pozdrawiam

Witaj na forum Rafale,
Na forum delikatnie mówiąc jest co przeglądać...

trzymamy kciuki za następne dzieła.
Pozdrawiam
Witam! Mam na imię Rafał mam 26 lat i mieszkam na Filipinach. Kilka lat temu robiłem wina w Polsce a potem dłuuuga przerwa i teraz tu tropikach pomyślałem trochę poeksperymentować... Otóż planuję zrobić kilka rodzajów wina zaczynając od ryżowego, po różne rodzaje filipińskich owoców...żeby się zachęcić z owoców zacznę od mango ale na pierwszy rzut pójdzie ryż

Pozdrawiam!
No, to mamy kolejnego ambasadora naszego kraju w odległych stronach...
Witaj, Rafale!
Notuj miejscowe receptury i technologie...
Pewnego dnia będzie z tego mądra książka...
Witam! Mam na imię Adaś i mieszkam na podkarpaciu

Swoją przygodę z winiarstwem zacząłem dosyć niedawno lecz bardzo mnie to wciągnęło.
Mam 7 nastawów: Wino ryżowe, z truskawek, zielonej herbaty, dzikiej róży, tarniny, pigwowca i miodek czwórniak
Postanowiłem że zarejestruję się na tym forum aby mieć kontakt w innymi winiarzami w razie gdybym potrzebował pomocy lub tak po prostu w celu wymiany doświadczeń

Pozdrawiam!
MrKaczor witaj!
W swoim profilu podałeś taką śmieszną datę: Urodzony: 25-12-1912.
Zapewne chcesz, równie śmieszne odpowiedzi na swoje pytania. Prawda?
Siemnko Witam jestem tu nowy ale swoje hobby juz rozpocząłem pare lat temu jestem na poziomie nalewek win i produkcji cydru

Ah przepraszam, byłem pewny że rejestrując wpisałem rok 96 coś musiało mi się pomylić, przysięgam że nie zrobiłem tego specjalnie. Miałem też troche problemy z rejestracją, ale już wszystko poprawiłem i jest ok

Ehhh taka wtopa na samym początku... ;/ Mam nadzieję że Super Moderator nie żywi do mnie urazy o tę pomyłkę, bo jednak chciałbym być traktowany poważnie jak każdy użytkownik

Hej, jestem tu nowa.
Postanowiłam w tym roku zrobić moje pierwsze wino. Powód winogrona w ogrodzie. Wszystko robię trochę na czuja, bo nie miał mi kto doradzić, a na forum wpadłam dopiero teraz.
Zrobiłam moje pierwsze wino : wytrawne z winogron i słodkie z jabłek
Pozdrawiam,
Karolka - Splash
Witamy Cię serdecznie Karolko. Z pewnością posiądziesz wielką wiedzę w w.w. tematyce uczestnicząc w tym forum, ponieważ jest tutaj wiele fachowców dzielących się z mniej doświadczonymi swoją ogromną wiedzą. Więc pogłębiaj ją tutaj jak najmocniej. Życzę Ci wszystkiego najlepszego i wiele udanych win.
Z poważaniem: Mirek z Siemianowic Śl.
Witam i pozdrawiam z Łodzi

Jola .
Dobry wieczór !
Kiedyś już obserwowałem to forum ale jakoś nieśmiało mi szło udzielanie się w tematach. Po kilku latach przerwy spowodowanej wyjazdem , znów udało mi się coś zalać do balona.
Przeczytałem tu wiele ciekawych informacji, sam temat o dzikiej róży chyba tydzień przerabiałem.

Na ten rok postawiłem przed sobą 2 cele: Dziką różę z pigwowcem i Porto ze szystkiego co wpadnie mi do butli.
Mam nadzieję, że czasem pomożecie jakąś radą i że z czasem ja sam będę mógł coś komuś ciekwego przekazać
Pozdrawiam M.