Witam serdecznie i pozdrawiam, Kamil.
Witamy serdecznie!

Życzymy samych udanych nastawów, przyjemnego dźwięku bulkania w rurce i cierpliwości

Dużo cierpliwości

Witam, długi czas przeglądałem to forum, ale niedawno wpadłem na pomysł, żeby się zarejestrować i.. podreperować wiedze o produkcji trunków.
No więc witam wszystkich!
Witam serdecznie z Grodu Kraka
Podczytuję to forum od września, a teraz postanowiłam się zarejestrować, żeby skorzystać z Waszego, zbiorowego doświadczenia w produkcji domowych win i nalewek.
Pewnym utrudnieniem jest to, że nie piję alkoholu, ale chętnych do degustacji jest wielu

i może jakoś uda się zrobić coś pijalnego.
Pozdrawiam wszystkich ciepło

Kraków nam rozkwita...
Witaj!
Witam Szanownych Państwa!
Pozytywnie zakręconych winiarzy i nalewkarzy

Skorzystam z waszych porad a i sam coś zaproponuję.

Witam miłośników i amatorów rubinowych (i nie tylko) trunków.
Mam nadzieję, że wiele się od Was nauczę.
Witam serdecznie
Jesteśmy głodni wiedzy na temat miodów pitnych
pozdrawiamy z okolic Warszawy
Witamy serdecznie i zapraszamy do lektury forum.
Cały czas czytam, zwłaszcza, że zamierzam zrobić mój pierwszy "trójniak"
Witaj Camelki. Czytaj bo to miejsce to kopalnia wiedzy. A jak coś będzie nie jasne to pytaj a zawsze ktoś chętnie pomoże. Pozdrawiam
Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow!
Przybywam z nieodleglego swiata bo piwowarskiego (Browar Domowy Lesniewo). Dopiero zaczynam swoja przygode z winem - mam nadzieje, ze bedzie owocna

Pozdrawiam!
Cześć
Witam wszystkich winiarzy od jakiegos czasu nosiłem się z zamiarem zrobienia swojego wina i chyba jestem już gotów. Czytam to forum od dluższego czasu i dzięki wszystkim za cenne instrukcje. Mieszkam w Dublinie i tutaj niestety nie ma opcji kupić baniaka szklanego oni tu robią w plastikach ale na szczęście mamy Allegro

) wiec postanowiłem zakupić balon 35l drozdze bayanus g9995 oraz pożywkę. A propos ktorą pożywke polecacie? Swoje pierwsze wino mam zamiar zrobic z ryżu i użyć ww drożdzy. Dziękuję i pozdrawiam
Witam wszystkich, postanowilem w koncu sie zarejestrowac, i mysle ze bede mogl rozwijac swoje umiejetnosci wraz z pomoca kolegow jak i kolezanek

Pozdrawiam
Witaj!
Na początek zacznij pisać po polsku, zgodnie z Regulaminem Forum.
Reszta, to Pikuś.
Popraw swojego posta.
Witam wszystkich forumowiczów. Nazywam się Sabina. Jestem z wami już od 2012, mam za sobą setki litrów win zrobionych przy waszej pomocy.
Moje pierwsze wino to był ryżowiec z przepisu Skrzycha, niestety rozbiliśmy gąsior 54 l przy przenoszeniu, ale całe szczeście zdążyliśmy spróbować przed rozbiciem jeszcze w trakcie fermentacji, takiej nocy w lazience się nie zapomina
Chciałabym podziękować wszystkim winiarzom za ogrom wiedzy który tu zostawiliście, to jest naprawdę coś.
Mnie się to zdarzyło w kuchni w nocy, a ponieważ progów nie mam no to było łoł.
A w ogóle to witam i pozdrawiam
Lech

Witamy mężnych nawigatorów winiarskich Titaniców!
Na tym forum m.in. możemy pogadać, jak zabezpieczyć swój wierny szklany tankowiec - oraz jego bezcenną zawartość - przed tak bolesnym losu obrotem...
Ale o tym - już w innym miejscu tego zacnego forum...
Hej,
przywitajcie NOWEGO !
Na początek tylko jedno pytanie :
Czym się różnią wina gronowe od winogronowych ?
Takie są działy na tym forum.
Munio Leniwcu

wejdz i przeczytaj

Witaj

Witaj nowy, witaj!!
Winogronowe jest z dodatkiem cukru i wody.
(20-12-2015, 09:55)Modliszqa napisał(a): [ -> ]Munio Leniwcu
wejdz i przeczytaj
Witaj 
Juz wiem te drugie to z wodą ... be ...
Ja to tylko gronowe popełniam niestety niektóre z "burakiem" z konieczności ale bez H2O.
Podobno czuć jako wadę zarówno buraka jak i wodę .
Interesują mnie natomiast cydry (mam kilka jabłonek bez wykorzystania ).
Witaj,
Wykorzystuj jabłonki korzystając z forumowej wiedzy! ☺
Pozdrawiam
(20-12-2015, 09:57)munio napisał(a): [ -> ]......gronowe popełniam niestety niektóre z "burakiem" z konieczności ale bez H2O......
Jeżeli z "burakiem" to jest już winogronowe, no chyba że tego dodatku jest tylko troszkę.