Witam wszystkich. Mirek z Gdyni. Jako że szajba zaczyna odbijać przed pięćdziesiątką

przymierzam się do uruchomienia własnych wyrobów winnych. Wiem, wiem, prawie wszystko już tu macie opisane, idę czytać.
Witam serdecznie, szczególnie tych nowych winiarzy.
Uważajcie jednak, winiarstwo wchodzi w krew (w przenośni, ale i dosłownie).

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem Piotr i na wino.org.pl pojawiłem się w celach zawodowych. Liczę że uda mi się zaopatrzyć Was w regały do przechowywania Waszych wyrobów
Ale po pracy każdy ma jakieś hobby. Jednym z mich jest robienie nalewek i likierów. Zbliża się czas kiedy będę chciał zrobić krok do przodu i przygotować własne wino. Na razie na małą skalę bo zamiast ogrodu mam same chaszcze

ale w planach jest spory sad, więc w przyszłości materiału nie zabraknie
Ciesze się że tutaj trafiłem, bo to prawdziwa kopalnia wiedzy

Nadeszła pora powitać nowego Sponsora.
Witaj Piotrze, witaj!
To ten, dzień dobry.
Na forum nowy, choć czytuje od jakiegoś czasu. Dopiero zaczynam swoją balonową przygodę, ale od dawna mnie to kręciło

Witam! Mam na imię Kamil, pierwsze wino nastawiłem rok temu. Na forum znalazłem się ponieważ winiarstwo stało się moją pasją oraz dlatego ze chcę poszerzyć swoją wiedzę w tym temacie. Pozdrawiam
Witaj na forum.
Korzystaj pełnymi "balonami" z wiedzy tu zawartej. Powodzenia.
Witam wszystkich forumowiczów

Witam wszystkich

Właśnie zaczynam swoja przygodę z winiarstwem i miodosytnictwem

Poza produkcja domowych trunków kocham motocykle.
pozdrawiam
Witaj,
no to właśnie wpadłeś jak śliwka w wino ( kompot ). To wciąga .
(02-04-2016, 15:34)Nightmare napisał(a): [ -> ]Witam wszystkich 
Właśnie zaczynam swoja przygodę z winiarstwem i miodosytnictwem 
Poza produkcja domowych trunków kocham motocykle.
pozdrawiam
Witaj, motocykl może się przydać przy poszukiwaniu cennych owoców na nastawy.
Cześć WSZYSTKIM
Bartek - lat 30
Winiarz amator od dobrych kilku lat.
Na serio (czyt. więcej) wina robi od dwóch lat.
Ulubione winko - czereśnia i banan
Pozdrawiam
Witaj, Seeward na podobno najlepszym forum winiarskim.
Zrób wino z czarnej porzeczki. Jak lubisz bananowe i czereśniowe, to te owoce też możesz dodać.
Witam. Pierwszy post, żeby Regulaminowi stała się zadość

.
Witam, pierwszy post po rejestracji
Pierwsze wino było więcej chęci niż wiedzy a i mieszkanko malutkie to balon stał....na pralce hahhah
teraz to mnie bardzo bawi ale wtedy po 3 miesiącach i 2-ch przelaniach uznałem że mam "stare" wino i trzeba je wypić
Jak smakowało hmmm ...było ciekawe ;-) wtedy
Jedną butelkę zostawiłem żeby się postarzała, otworzyłem ją po kilku latach .... i szybciutko wylałem
Najlepsze wino agrest wiśnie i czerwona porzeczka pół wytrawne, bajka i oczywiście za mało
Pozdrawiam Wszystkich
Witamy serdecznie na forum

Cześć, jestem Kamil. Pewnie nie uwierzycie ale zarejestrowałem się na forum bo chce zrobić swoje pierwsze wino

Cześć!
Wierzymy i witamy!!!