Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam wszystkich. Mirek z Gdyni. Jako że szajba zaczyna odbijać przed pięćdziesiątką :) przymierzam się do uruchomienia własnych wyrobów winnych. Wiem, wiem, prawie wszystko już tu macie opisane, idę czytać.
Witam serdecznie, szczególnie tych nowych winiarzy.
Uważajcie jednak, winiarstwo wchodzi w krew (w przenośni, ale i dosłownie).
:)
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem Piotr i na wino.org.pl pojawiłem się w celach zawodowych. Liczę że uda mi się zaopatrzyć Was w regały do przechowywania Waszych wyrobów :)

Ale po pracy każdy ma jakieś hobby. Jednym z mich jest robienie nalewek i likierów. Zbliża się czas kiedy będę chciał zrobić krok do przodu i przygotować własne wino. Na razie na małą skalę bo zamiast ogrodu mam same chaszcze :P ale w planach jest spory sad, więc w przyszłości materiału nie zabraknie :)

Ciesze się że tutaj trafiłem, bo to prawdziwa kopalnia wiedzy :)
Nadeszła pora powitać nowego Sponsora. :jupi: 

Witaj Piotrze, witaj!
To ten, dzień dobry.

Na forum nowy, choć czytuje od jakiegoś czasu. Dopiero zaczynam swoją balonową przygodę, ale od dawna mnie to kręciło ;)
Witaj, witaj.
Witam! Mam na imię Kamil, pierwsze wino nastawiłem rok temu. Na forum znalazłem się ponieważ winiarstwo stało się moją pasją oraz dlatego ze chcę poszerzyć swoją wiedzę w tym temacie. Pozdrawiam
Witaj na forum.
Korzystaj pełnymi "balonami" z wiedzy tu zawartej. Powodzenia.
Witam wszystkich forumowiczów ;)
Czołem !
Witam wszystkich ;)
Właśnie zaczynam swoja przygodę z winiarstwem i miodosytnictwem ;)
Poza produkcja domowych trunków kocham motocykle.
pozdrawiam
Witaj,
no to właśnie wpadłeś jak śliwka w wino ( kompot ). To wciąga .

Zibi

(02-04-2016, 15:34)Nightmare napisał(a): [ -> ]Witam wszystkich ;)
Właśnie zaczynam swoja przygodę z winiarstwem i miodosytnictwem ;)
Poza produkcja domowych trunków kocham motocykle.
pozdrawiam

Witaj, motocykl może się przydać przy poszukiwaniu cennych owoców na nastawy.
Cześć WSZYSTKIM :)

Bartek - lat 30
Winiarz amator od dobrych kilku lat.
Na serio (czyt. więcej) wina robi od dwóch lat.

Ulubione winko - czereśnia i banan :)

Pozdrawiam
Hej :)
Witaj, Seeward na podobno najlepszym forum winiarskim.
Zrób wino z czarnej porzeczki. Jak lubisz bananowe i czereśniowe, to te owoce też możesz dodać.
Witam serdecznie jestem nowy :) moja strona http://kontener.pl zapraszam.
Witam. Pierwszy post, żeby Regulaminowi stała się zadość ;).
Witajcie :)
Cześć wszystkim :) jestem nowa
Witaj, witaj na Forum!!
Witam, pierwszy post po rejestracji
Pierwsze wino było więcej chęci niż wiedzy a i mieszkanko malutkie to balon stał....na pralce hahhah
teraz to mnie bardzo bawi ale wtedy po 3 miesiącach i 2-ch przelaniach uznałem że mam "stare" wino i trzeba je wypić
Jak smakowało hmmm ...było ciekawe ;-) wtedy
Jedną butelkę zostawiłem żeby się postarzała, otworzyłem ją po kilku latach .... i szybciutko wylałem
Najlepsze wino agrest wiśnie i czerwona porzeczka pół wytrawne, bajka i oczywiście za mało
Pozdrawiam Wszystkich
Witamy serdecznie na forum :)
Cześć, jestem Kamil. Pewnie nie uwierzycie ale zarejestrowałem się na forum bo chce zrobić swoje pierwsze wino :D
Cześć!
Wierzymy i witamy!!!