Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam

Jestem nowy na forum bo, forum też nowe.. Stare poszło do muzeum - na jak długo to sam nie wiem!

Pozdrawiam -winiarzy

Eugen
Witam wszystkich serdecznie ze slonecznej Kaliforni.
Od kilku lat jestem pszczelarzem amatorem i chcialbym w koncu zaczac korzystac z efektow pracy moich pszczolek.
Wlasnie nastawilem wczoraj pierwsze trojniaki, jeden z dodatkiem syropu malinowego a drugi z dodatkiem syropu z wisni.
Prawdopodobnie bede mial mase pytan  :) 

Krzysztof

Zibi

Witaj Krzysztofie. Naprawdę z Kalifornii piszesz?
(30-04-2016, 03:43)Zibi napisał(a): [ -> ]Witaj Krzysztofie. Naprawdę z Kalifornii piszesz?

Nie. Z Zielonki pod Warszawą. Ale Kalifornia lepiej brzmi :)

Zibi

(30-04-2016, 16:49)TEQUILA napisał(a): [ -> ]
(30-04-2016, 03:43)Zibi napisał(a): [ -> ]Witaj Krzysztofie. Naprawdę z Kalifornii piszesz?

Nie. Z Zielonki pod Warszawą. Ale Kalifornia lepiej brzmi :)

Mnie się Zielonka lepiej kojarzy. :tancze:
(30-04-2016, 03:43)Zibi napisał(a): [ -> ]Witaj Krzysztofie. Naprawdę z Kalifornii piszesz?

Naprawde, aczkolwiek nie wiem jak to udowodnic watpiacym Tomaszom powyzej :cool:
Mieszkam ciut na poludnie od San Francisco w Burlingame.


(30-04-2016, 16:49)TEQUILA napisał(a): [ -> ]
(30-04-2016, 03:43)Zibi napisał(a): [ -> ]Witaj Krzysztofie. Naprawdę z Kalifornii piszesz?

Nie. Z Zielonki pod Warszawą. Ale Kalifornia lepiej brzmi :)


Do San Quentin mam calkiem blisko, moge Ci podrzucic moj miodek jak juz bedzie gotowy by odsiadke oslodzic.
Nie wiem jak dlugo beda Cie tam trzymac ale mmoze moje trojniaki zdaza dojrzec zanim Cie wypuszcza.
Trzymaj sie cieplo. :cool:

Krzysztof
Nic się nie przejmuj.
Tylu jest teraz w necie "wesołków". :wsciekly:
Nasze forum otwarte jest na ludzi pozytywnie zakręconych. :D
A więc pytaj, czytaj, nastawiaj, twórz i się ciesz. Powodzenia. :spoko:

Zibi

(02-05-2016, 07:27)Crisp napisał(a): [ -> ]Nie wiem jak dlugo beda Cie tam trzymac ale mmoze moje trojniaki zdaza dojrzec zanim Cie wypuszcza.
Trzymaj sie cieplo. :cool:

Krzysztof

Trzymam się ;)
Potrójne dożywocie to chyba nie wypuszczą.
(02-05-2016, 20:19)TEQUILA napisał(a): [ -> ]Trzymam się ;)
Potrójne dożywocie to chyba nie wypuszczą.

W takim razie czekaj cierpliwie. Mam nadzieje ze moje pierwsze trojniaki zakoncza fermentacje bez problemow i pewnie za dwa trzy  lata Cie odwiedze. Jezeli mlody jeszcze jestes to mozliwe ze na planowanego kiedys w przyszlosci poltoraka tez sie zalapiesz. ;)



(02-05-2016, 07:53)drajla napisał(a): [ -> ]Nic się nie przejmuj.
Tylu jest teraz w necie "wesołków". :wsciekly:
Nasze forum otwarte jest na ludzi pozytywnie zakręconych. :D
A więc pytaj, czytaj, nastawiaj, twórz i się ciesz. Powodzenia. :spoko:

Nic sie nie przejmuje, sam wesolkiem jestem.
Dzieki za cieple przywitanie !

Krzysztof
Witam wszystkich serdecznie!  Jestem na forum nowy. Staram się robić domowe winka i szukam kkilku rad oraz pomysłów  ;)

Zibi

Witaj
(03-05-2016, 06:41)Jakub_92 napisał(a): [ -> ]Witam wszystkich serdecznie!  Jestem na forum nowy. Staram się robić domowe winka i szukam kkilku rad oraz pomysłów  ;)

Witaj na forum. Dużo czytaj, czerp wiedzę. A jak będziesz miał wątpliwości to pytaj.
Siemka wszystkim winotwórcom, jestem nowym forumowiczem, a produkcją zajmuję się od 3 lat!!!
Witaj, witaj na forum.
(04-05-2016, 09:56)marcin k napisał(a): [ -> ]Siemka wszystkim winotwórcom, jestem nowym forumowiczem, a produkcją zajmuję się od 3 lat!!!

A jak Ci się udało unikać tak długo wiedzy znajdującej się na forum :D , witaj i przy wątpliwościach pytaj, na pewno ktoś pomoże. :)
Hej, witam serdecznie wszystkich, których ,,znam,, czytając posty, tematy i tych których poznam, może kiedyś uda mi się zrobić wino godne pokazania na zlocie :D . Niby jestem nowa ale zrobiłam pierwsze wino winogronowe ze wskazówkami z forum i czekam od 5 miesięcy aż mi dojrzeje :tancze:
Ponieważ jakość moich kupionych przerobowych winogron odbiegała parametrami od ideału posadziłam dopiero co moją małą winnicę i za 3 lata mam nadzieję mieć grona własne.
Witaj, witaj.
Nich Ci Dionizos sprzyja..................
Dziękuje, Dnionizos się przyda i pogoda też :)
Cześć Wam wszystkim, zaraz Was pomęczę w temacie winka. Nie przeganiajcie mnie proszę w związku z tyowymi pytaiami. Wyrozumiałości proszę i wszystkich pozdrawiam
Witam wszystkich bardzo serdecznie :-) czas odnowić przygodę z winami własnej roboty.

Mam na imię Łukasz
Witajcie!!
Czytajcie, pytajcie i nastawiajcie.......sezon już tuż, tuż.
(30-04-2016, 00:32)Crisp napisał(a): [ -> ]Witam wszystkich serdecznie ze slonecznej Kaliforni.
Od kilku lat jestem pszczelarzem amatorem i chcialbym w koncu zaczac korzystac z efektow pracy moich pszczolek.
Wlasnie nastawilem wczoraj pierwsze trojniaki, jeden z dodatkiem syropu malinowego a drugi z dodatkiem syropu z wisni.
Prawdopodobnie bede mial mase pytan  :) 

Krzysztof

Hej, Crisp :)


Na jakich ulach gospodarujesz?
Langstroth - jakaś inna klasyka - czy może na TBH...?

Daj znać, poopowiadaj nieco w temacie "Pszczółki"...
W Twoich stronach, zdaje się, sporo ciekawego w tym temacie się dzieje...

Kiper

Cześć wszystkim!
Cześć Tobie. Witaj na forum.

Bardzo Ciebie proszę zmień swojego nicka, który sugeruje, że Ty to:
Kiper – degustator, osoba zawodowo zajmująca się organoleptyczną oceną smaku, wyglądu, zapachu, jakością i klasyfikacją wszelkiego rodzaju potraw i napojów. Pojęcie to odnosi się głównie do osób degustujących i oceniających napoje alkoholowe takie jak wino, piwo, whisky itp. Kiper powinien wykazywać się szczególną wrażliwością smakowo-węchową oraz posiadać odpowiednią wiedzę, pozwalającą mu na obiektywną ocenę degustowanych trunków lub potraw.

Sam w innych tematach napisałeś, że jesteś świeżakiem. Każdy kiedyś był, i fajnie, że do nas zawitałeś.