Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hej. Pełno tu takich :)

Tapnięte z telefonu.
Bartek
(12-06-2016, 13:21)daszek1 napisał(a): [ -> ]Hej mam na imie Staszek i robię wina ryżowe :)
znajde jeszcze amatorów takiego winka ? :P

Amatorów winka tu wielu, wina już mniej. :D
(12-06-2016, 13:21)daszek1 napisał(a): [ -> ]Hej mam na imie Staszek i robię wina ryżowe :)
znajde jeszcze amatorów takiego winka ? :P

Znajdziesz :) moje pierwsze bombluje od 19 maja
Hejka jestem ADAM są winnice w okolicach Wrocławia ? :)
Witam wszystkich. Jestem Damian i zarejestrowałem się, bvo to forum pomogło mi w początkach moich przygód z winiarsterm (głównie czytałem jako gość) :)
Mam nadzieję, zę przyjemnie będzie się tutaj udzielać :)
Witajcie na Forum!
Witam wszystkich, przygodę w winami zacząłem na jesieni 2015 roku z winogronami z ogródka ale strasznie się wkręciłem. Obecnie nastawiłem pierwsze wino z truskawek. Do tej pory tylko czytywałem forum ale pora się ujawnić i podpytać doświadczonych kolegów i koleżanki.
Pozdrawiam

Zibi

Witaj..
Cześć. Jestem Krzysiek, mieszkam na Kaszubach. Czytam forum od jakiegoś czasu i znajduję tu dużo potrzebnych mi informacji, ale niektóre linki nie były dostępne, więc postanowiłem się zarejestrować. Przy Waszej pomocy wykonałem już wino z głogu i czarnego bzu. na efekty trzeba jeszcze poczekać, ale zapowiada się dobrze.

Zibi

Witaj Krzysztofie, do jakiego wina teraz się przymierzasz? Wybór ogromny.
(27-06-2016, 10:30)Zibi napisał(a): [ -> ]Witaj Krzysztofie, do jakiego wina teraz się przymierzasz? Wybór ogromny.

Nie wiem czy to do mnie wiadomość, to moje pierwsze kroki na forum ,ale myślę, że tak więc.. na dniach zamierzam zbierać agrest i zastanawiam się nad domieszkami.

Zibi

Tak, napisałem do Ciebie. Agrestowe jest dobre. Bardziej smakuje mi wiśniowe i z czarnej porzeczki, ale to rzecz gustu.
Agrest mam na własnej działce więc wybór jest oczywisty, wiśnie tez zamierzam wypróbować, ale trochę później.

(27-06-2016, 10:45)krzybet napisał(a): [ -> ]Agrest mam na własnej działce więc wybór jest oczywisty, wiśnie też zamierzam wypróbować, ale trochę później.

Muszę trochę poczytać i opanować  zasady pisania tekstów i udzielania odpowiedzi, bo nie do końca wiem co wcisnąć?

Zibi

Jeśli chcesz poprawić swój tekst wciskasz edytuj.
Witam
Nazywam się Jakub i jestem z Pomorza. Od jakiegoś czasu w swoim domowym zaciszu zacząłem robić winko. Co prawda jestem na razie całkiem zielony w tych sprawach dlatego korzystam z gotowych przepisów ale mam nadzieję że z czasem nabiorę umiejętności i pochłonę tyle wiedzy że sam zacznę dobierać odpowiednie proporcje owoców,cukru, wody i będą mi wychodziły winka takie jak sobie wymarzę. Liczę w miarę możliwości na pomoc kolegów winiarzy i na wyrozumiałość. Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo sukcesów w produkcji tego co lubicie najbardziej.

monika7

Witam. Nazywam się Monika i mieszkam w Wiedniu. Przez parę miesięcy czytałam forum anonimowo, po tym ja zrobiłam ostatniej zimy pierwszą eksperymentalną nalewkę z pomarańczy i kawy, a teraz zdecydowałam się zarejestrować.

Na razie to są moje początki, ale słój z ratafią już stoi od ponad miesiąca (u nas owoce są parę tygodni wcześniej niż w Polsce) a parę innych nalewek też już się maceruje lub przegryza. Co z tego będzie, to jeszcze się zobaczy, ale szafka powoli zapełnia się słojami i butelkami.
My też Cię witamy serdecznie. A niedługo szafka zamieni się w regał. ;-)

monika7

(01-07-2016, 19:31)zbynekkk napisał(a): [ -> ]My też Cię witamy serdecznie. A niedługo szafka zamieni się w regał. ;-)

Na szczęście (a może na nieszczęście) regału nie posiadam i nie mam na niego miejsca. :)
Witam wszystkich!

Jestem Wiesiek, jak kto woli Wiechu. Rzeszowszczyzna to moja ojczyzna.
Wina robię od zawsze. Z nalewkami jest trochę gorzej.
Do piwa domowej roboty zabieram się od dwóch lat, niestety totalny brak czasu niweczy plany.
Wracając do win to chcę wnieść jakieś nowinki i je wdrożyć. Stąd moja wizyta tutaj.
Poszukuję pożywki Fermaid ale to już temat na inne forum.
Jeszcze raz gorąco wszystkich witam i pozdrawiam.

Zibi

Witaj
Witam mam na imię Krystian zaczynam robić pierwsze wino
Witaj, jeśli będziesz miał jakieś pytani lub problemy to pytaj, na pewno ktoś pomoże lub podpowie.:)
Hej jestem Robert przyszedłem tutaj aby się trochę dowiedzieć jak robić dobre trunki :)
Witam wszystkich użytkowników ;)
Witamy nowych forumowiczów. :pijemy: