Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam serdecznie!
Z tej strony Kajetan. Od kilku lat zabierałem się za rozpoczęcie przygody z miodami pitnymi i wreszcie nadszedł ten czas!
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
Witaj.
Witam serdecznie forumowiczów!
My też serdecznie witamy.
(13-01-2006, 18:20)rocker napisał(a): [ -> ]Witamy nowych użytkowników na Forum Dyskusyjnym Domowych Winiarzy! :)

Wątek ten przeznaczony jest specjalnie dla Was. Możecie się tu z nami przywitać oraz napisać parę słów o sobie.

DZIEN  DOBRY

KRZYSZTOF  Z  GRZYBOWA  K. KOLOBRZEGU. CHCIALBYM  POPROSIC  FACHOWCOW  O  RADE  JAK  ZROBIC  DOBRE  WINO  WISNIOWE.
NIE  MAM  DOSWIADCZENIA.  PROBOWALEM  PARE  LAT  TEMU  RAZ  ZROBIC  WINO  I  WYSZLO  MI  ZA  SLODKIE  /  CHOCIAZ  LUBIE  SLODKIE  WINA  /.
MAM  BALON  55 L.  POPROSZE  O  JAKIS  PRZEPIS  NA  LEKKO  SLODKIE  WINO  WISNIOWE  +  INSTRUKCJE  OBSLUGI.

POZDRAWIAM  Z  GORACEGO  GRZYBOWA
KRZYSZTOF
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dzisiaj nastawiłem swoje pierwsze wino :)
Witam serdecznie z tej strony Agata z ok Krosna od dawna cichy przeglądacz forum od dziś użytkownik.
Witamy serdecznie wszystkich nowych forumowiczów.
Witamy wszystkich nowych użytkowników i życzymy samych udanych nastawów :)
Witam serdecznie. Czytam forum już od jakiegoś czasu i teraz postanowiłem spróbować swoich sił w wytwarzaniu wina. Na początek postanowiłem zrobić wino z wiśni i porzeczki.
No to ja też się przedstawię , Grzegorz jestem i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Moją pasją od roku są nalewki , szczególnie owocowe. Pragnę podziękować wszystkim za wiedzę jaką tu uzyskalem na ich temat.
(15-07-2016, 14:45)EYE1961 napisał(a): [ -> ]Moją pasją od roku są nalewki , szczególnie owocowe.

Witaj na Forum!!

To bardzo dobry kierunek   :brawo: , uzależniający i to mocno. Powodzenia.
Czołem, na imię mam Michał. W zeszłym roku zacząłem przygodę z robieniem własnych alkoholi od nalewek (wiśniowa i aroniowa), w tym roku doszedł do tego cydr (z soku z kartonika). Teraz próbuję zabrać się za wina, w ramach kontynuowania rodzinnej tradycji po śp. dziadku. 
Mam nadzieję czerpać z Waszej wiedzy, a w przyszłości również dzielić się zdobytą wiedzą.
Witam,

mam na imię Paweł, jestem początkującym winiarzem. Mam nadzieję, że obecność na tym forum nieco to zmieni ;)

Pozdrawiam

Zibi

Witaj
;) Witam na forum ;)
Siemka :). Tutaj Filip :P.
Właśnie rozpoczynam swoją przygodę z winami/nalewkami i wierzę, że tutaj się dużo nauczę :).
Pozdrawiam.
Witaj Filip!
Dobrze trafiłeś.
Witam wszystkich serdecznie. Idę czytać :)
(13-01-2006, 18:20)rocker napisał(a): [ -> ]Witamy nowych użytkowników na Forum Dyskusyjnym Domowych Winiarzy! :)

Wątek ten przeznaczony jest specjalnie dla Was. Możecie się tu z nami przywitać oraz napisać parę słów o sobiW
     Witam wszystkich użytkowników i pozdrawiam. :pijemy:
Nazywam się Waldek mam 28 lat,obecnie mieszkam i pracuje w Warszawie,ale pochodzę z małej miejscowości z województwa Lubelskiego.
W tamtym roku zrobiłem moje pierwsze wino z wiśni,w niewielkiej ilości,bo wyszło 5 litrów,ale moja narzeczona była nim zachwycona i ja również. Shy Zaraziłem się tym i w tym roku postanowiłem również zrobić wino z wiśni, tylko już dużo więcej.
Dużo ostatnio czytam,oglądam filmików i dopiero teraz wiem,że to nie takie proste zrobić większą ilość dobrego wina.Dwa dni temu nastawiłem moje winko i chciałbym się troszkę poradzić doświadczonych winiarzy.
Witaj na forum.

Witaj - czytaj - no i pytaj. :spoko:
(26-07-2016, 20:06)Waldi1925 napisał(a): [ -> ]Nazywam się Waldek mam 28 lat,obecnie mieszkam i pracuje w Warszawie,ale pochodzę z małej miejscowości z województwa Lubelskiego.

Jak to się mówi ? ..........SŁOIK :)
Cześć. Tu Maciej, mieszkam w Rzeszowie, mam 39 lat. Z winem domowej roboty nie mam większego doświadczenia, ale kilka baloników już nastawiłem. Na efekty przyjdzie jeszcze poczekać. Cześciej, gdyż proces krótszy, robię cydry, które szybciutko, szczególnie w te upalne dni, znikają z lodówki. Wpadłem na forum, dowiedzieć sie czegoś więcej o domowym wyrobie winka. Hej
(28-07-2016, 10:47)badminton napisał(a): [ -> ]cześć. tu maciej, mieszkam w rzeszowie, mam 39 lat. Z Winem domowej roboty nie mam większego doświadczenia, ale kilka baloników już nastawiłem. Na efekty przyjdzie jeszcze poczekać. Cześciej, gdyż proces krótszy, robię cydry, które szybciutko, szczególnie w te upalne dni, znikają z lodówki. Wpadłem na forum, dowiedzieć sie czegoś więcej o domowym wyrobie winka. Hej

........Maciej...........Rzeszów .......
Niechlujnie zaczynasz, ale cześć bo to również moje miasto :)
(28-07-2016, 14:03)TEQUILA napisał(a): [ -> ]
(28-07-2016, 10:47)badminton napisał(a): [ -> ]cześć. tu maciej, mieszkam w rzeszowie, mam 39 lat. Z Winem domowej roboty nie mam większego doświadczenia, ale kilka baloników już nastawiłem. Na efekty przyjdzie jeszcze poczekać. Cześciej, gdyż proces krótszy, robię cydry, które szybciutko, szczególnie w te upalne dni, znikają z lodówki. Wpadłem na forum, dowiedzieć sie czegoś więcej o domowym wyrobie winka. Hej

........Maciej...........Rzeszów .......
Niechlujnie zaczynasz, ale cześć bo to również moje miasto :)
Siema. Już, mam nadzieję, poprawiłem tą niechlujność  :). Zaginął na forum mój pierwszy, post-pytanie. Jest szansa go odnaleźć, czy postarać sie napisać go jeszcze raz?