Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam wszystkich zacnych Forumowiczów :)
Witam wszystkich. Mam zamiar zrobić w tym roku pierwsze wina i chętnie skorzystam z Waszej wiedzy :D Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów.
Cześć wszystkim! Ja również szykuję się do wyrobu swojego pierwszego winka :)
Witam wszystkich.
Darz Bulk wszystkim Nowym. Witajcie na Forum.
Jestem nowy, więc się witam :)
Witaj na Forum.
Cześć wszystkim. Ola, 26 lat, miłośniczka wytrawnego wina :)
Witam. Mam na imię Tomek. Winka robię od dwóch lat. Pozdrawiam z gór.
(19-09-2016, 13:19)Ola1990 napisał(a): [ -> ]Cześć wszystkim. Ola, 26 lat, miłośniczka wytrawnego wina :)

Witaj na forum. 
Wino wytrawne i dobre nie jest łatwo zrobić. Czytaj forum i do dzieła.
Witam wszystkich miłośników uprocentowania różnych napojów  :) Lubię miody pitne i spirytus, czyli MPS.
Cześć. Mam na imię Grzesiek, 30 lat. W mojej rodzinie są długoletnie tradycje robienia winka. Ja dopiero teraz zaczynam przygodę z winiarstwem domowym. Od tygodnia stoi mój nastaw z winogron. Będę tu zaglądał regularnie bo w głowie mam tysiące pytań :)
Witam szanowne grono :)
Nazywam się Grzesiek i mam zamiar zrobić winko, liczę na Waszą pomoc bo zielony jestem w tym temacie.
W zamian mogę pomóc co nie co z elektroniki samochodowej - bo tym na co dzień się zajmuję.

Pozdrawiam
Witam serdecznie Wszystkich użytkowników forum.
Mam na imię Mateusz, jestem amatorem w robieniu win więc mam nadzieję że nauczę się tutaj od Was wielu mądrości :)
Jestem inżynierem instalacji sanitarnych (wentylacja, klimatyzacja, ogrzewnictwo) więc w tym temacie służę pomocą.
pozdrawiam! :)
Witam wszystkich forumowiczów
Kiedyś zacząłem się bawić w robienie wina parę win wyszło parę się zepsuło ostatnio io nabyłem czerwone winogrona i postanowiłem zrobić nastaw
Cześć Wszystkim!

Mam na imię Konrad i postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z domowym winem (wytwarzaniem i spożywaniem). Mam 29 lat i doszedłem do wniosku, że najwyższy czas pójść w ślady Dziadka, który zawsze trzymał 'bulkający' dymion pod ręką i spijał nektar regularnie gdy Babcia wychodziła na zakupy... Postanowiłem zrobić to jeszcze przed trzydziestką (mało czasu zostało)! 

Zarejestrowałem się na forum SWiMP, ponieważ mój pierwszy balon został przygotowany wg przepisu Skrzycha, który to znalazłem na Waszej stronie - kolejne dwa również (czarna porzeczka oraz wino jabłkowe). Wierzę, że dzięki forum rozwiążę większość swoich problemów podczas przygotowywania kolejnych nastaw i zgłębię swoją wiedzę w temacie winiarstwa. Już teraz wiele się z tej skarbnicy dowiedziałem - ale jeszcze wiele przede mną!

Pozdrawiam Was Wszystkich i do 'zgadania' na kartach forumowych :)  :pijemy:

Pozdrawiam,
Konrad
Witajcie na naszym forum!
Witam Wszystkich Forumowiczów :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy: :pijemy:
Witam wszystkich. Mam nadzieję, że znajdę tutaj masę informacji.
Siemka.
Robert z Zabrza lat 38 żonaty trzech synów.
Wracam do produkcji wina po latach.
Kiedyś nie było neta i szukało się przepisów po książkach, teraz łatwiej :)
Wino pije ze względu na % smak to sprawa drugorzędna, ma kopać.
Kiedyś robiłem z ryżu i żyta, teraz se zrobię żyta i rodzynek.
Cześć Wszystkim!
Od dwóch lat próbuje zrobić własne smaczne winko. Mam nadzieje, że korzystając z tego forum zyskam wiele cennych informacji :)
Pozdrawiam z Opolszczyzny
Witam wszystkich,
Preferuje " czerwone soki" po fermentacji niz biale . Jestem Polakiem ale w 50% tez "Pepiczkiem ( - moja matka jest Czeszka) mieszkajacym w Ontario ponad 30 lat. Z moja pisownia beda problemy - po pierwsze to brak polskiej czciaki a po drugie - to moja gramatyka powoli " zanika ".
A to przez codzienne uzywanie angielskiego ( w pisowni I mowie ).
Pozdrowienia z Ontario.
Adam
(06-10-2016, 19:57)adam8080 napisał(a): [ -> ]Witam wszystkich,
Jestem Polakiem ale w 50% tez "Pepiczkiem ( - moja matka jest Czeszka)

Witaj :)
https://www.youtube.com/watch?v=WtlUlp0_vdA
Witaj Adamie.
Cześć :)