Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Jesteś tu nowy? Przywitaj się z nami.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cześć wszystkim! Mam na imię Michał i jestem wielkim miłośnikiem wina od lat :) Dobrze ,że trafiłem na to forum bo myślę ,że dowiem się tu wielu ciekawych informacji :)
Witam, jestem zakręcony na punkcie miodów pitnych . Pozdrawiam Daniel .
Witaj, Danielu. :)

Wrzuć czasem coś o kuszkach do wątku o "Pszczółkach tak i siak..."...
A i wstąp na Czat nasz kochany, porozprawiać z Kolegami o tem i owem...
Witam. Mam na imię Andrzej, mieszkam w Tarnowie. Od niedawna przeglądam forum. Jeśli chodzi o moje doświadczenie z domowymi alkoholami, to nie jest zbyt duże, zrobiłem kilka win i nalewek. Tworzę dalej udoskonalając poradami z forum.
Witam wszystkich. Postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z wytwarzaniem wina. Jako bazę informacji i pomocy wybrałem - Was.
Jestem Michał. Mieszkam w małej wsi niedaleko Krakowa.
Miałem w przeszłości kilka mniej lub bardziej udanych prób ale postanowiłem się wreszcie zmobilizować i
dlatego jestem teraz tutaj :)
Zaczynam skromnie i wielkiej produkcji nie przewiduje
4 butle 5l , jutro nastawiam 4-y z nich truskawkami
w pozostałych 1 i 2 -kończy fermentacje jabłko.
To moje pierwsze chyba prawdziwe wina, a raczej winka :)
Witam wszystkich , mam na imię Piotr , oprócz stolarstwa , które jest hobby numer jeden , postanowiłem zacząć robić wina , nie mam doświadczenia ale podstaw myślę że się nauczę od was , później jakoś już pójdzie . Pozdrawiam

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Witam wszystkich
Witajcie, cześć i czołem

Forum czytam już od jakiegoś czasu, kilka soczków już sfermentowałem i wyszło to nawet przyzwoicie. Do forum dołączyłem, żeby czasem się też podzielić doświadczeniem, bo widzę, że choć dużo tego nie mam, to zdarza mi się robić rzeczy inaczej, niż to jest ogólnie przyjęte. Tak to już mam, że lubię sprawdzić "co by było gdyby".

Nie przedłużam tego wpisu, tylko idę przygotowywać swój jaboladowy eksperyment, którym chcę się z wami podzielić. Stay tuned!
Cześć! Jestem nowa, jeszcze nie eksperymentowałam - ale paru znajomych ma na koncie różne fajne trunki, pozazdrościłam im i zabrałam się za googlowanie :) I tak trafiłam tutaj - zobaczymy, co wyjdzie z mojego eksperymentowania :).
Witam wszystkich życzę udanych smacznych win :)
Hejka,

mam na imię Robert. Interesuje się wytwarzaniem win gronowych i nie tylko.
W 2015 założyłem mini winniczkę 25 winorośli i na wiosnę 2018 mam zamiar dosadzić kolejne 25 sztuk.

Forum śledzę od ponad 3 lat i przyszedł czas najwyższy na rejestreację.

Pozdrawiam
Robert
Witam Was serdecznie

Głównym moim zainteresowaniem są nalewki, stąd będę raczej udzielał się w tejże sekcji. Posiadam wiedzę z zakresu chemii, mam dostęp do baz naukowych. Chętnie podzielę się wiedzą :)

Pozdrawiam,
Jan
Witam wszystkich miłośników wina. Sam również do nich należę ;)
cześć wszystkim  :D
Witam serdecznie wszystkich miłośników wina :)
Witam wszystkich :)
Witajcie.
Wiatam, Damian okolice Krakowa pozdrawiam i życzę samych udanych wyrobów domowych.
Cała strona nowych użytkowników aż miło popatrzeć :D 
Witajcie, zaczytujcie się w przepisy i śmiało walcie z pytaniami :spoko:
(18-09-2017, 11:14)isztar napisał(a): [ -> ]Dzień dobry ;)

Witaj alskarus.
(18-09-2017, 17:48)drajla napisał(a): [ -> ]
(18-09-2017, 11:14)isztar napisał(a): [ -> ]Dzień dobry ;)

Witaj alskarus.

O niech mnie. Czy ja dobrze widzę?
Dzień dobry wszystkim.
Jestem Łukasz i pochodzę z Częstochowy.

Miło, że trafiłem na takie rzeczowe i ciekawe forum!:)
Tym samym rozpoczynam przygodę z winiarstwem swoim pierwszym trunkiem na bazie ryżu. Bąbelkuje:)
Dzień dobry.
Jako nowy użytkownik chciałem się przywitać ...
To witaj nam i baw się dobrze ;)
Witajcie , jestem nowy i chciałbym rozpocząć przygodę z winem :-) ;-)