Dzień dobry,
Zabieram się za robienie pierwszego wina, mam kilka pytań :

mam nadzieje, że zostanę tu na dlużej.
Witam wszystkich forumowiczów
A Ciebie @szczęsciara - witam, pisz o swoich problemach i wątpliwościach, na pewno ktoś pomoże

.
edit: - ponieważ posty zostały przeniesione do właściwego wątku, więc wykasowałem niepotrzebne zdania

.
(24-09-2017, 14:01)lech.kuba napisał(a): [ -> ]A Ciebie @szczęsciara - witam, pisz o swoich problemach i wątpliwościach...
Witajcie
Witam, jestem tu nowy choć prędzej od czasu do czasu zaglądałem. Produkcja win zajmuje się od zeszłego roku co pozwoliło mi zdobyć trochę sprzętu (balonów) Prędzej fermentowałem w pojemnikach po wodzie mineralnej, aktualnie już odchodzę od tego, dużo eksperymentuje i szukam swojego smaku, choć bardziej podchodzą mi wina słodkie- półsłodkie. Cały czas się uczę, w końcu życie to ciągłą nauka

Pozdrawiam całe grono

Cześć! Na imię mi Tomasz. W tym roku postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z winem. Długo się zabierałem do tego. Nie chodzi tylko o sprzęt a o jakąś wiedzę na ten temat. Jak już coś robić to dobrze żeby przy częstowaniu winem nie serwować go ze zdaniami usprawiedliwiającymi jego smak zwłaszcza, że czekamy tyle na winko. Mam nadzieję, że dowiem się tu wielu przydatnych rzeczy i rozwiejecie moje wątpliwości. Pozdrawiam!
Cześć. Siema Witam
Niedługo będę tworzył moje pierwsze winko z białych winogron w balonie z szeroką szyjką 34 litry z cudownych winogron działkowych.
Trochę nie do końca wszystko czaję oglądam filmiki na youtube. Pewnie niedługo was trochę "pomęczę"
Pozdrawiam wszystkich kochających sok z gumi jagód

Fajnie w końcu się uaktywnić na tym forum, witam Was serdecznie
Witam wszystkich forumowiczów, jestem początkujący, mam na imię Paweł i jestem tu w celu zasięgnięcia porad i podzielenia się swoimi spostrzeżeniami w produkcji wina. Liczę na "owocną " współpracę

pozdrawiam

Cześć i czołem, super tu z Wami być ;>
(02-10-2017, 15:22)bruutal napisał(a): [ -> ]Cześć i czołem, super tu z Wami być ;>
Jeszcze nie "pobył" a już "kadzi". Bawidamek jeden.

Czekaj jak Ci się Mod dobierze do ..... pisowni, albo do logiki
Witajcie Nowi.
Zanim cokolwiek nastawicie - poczytajcie.
Zanim zapytacie - poczytajcie.
Jak już poczytacie - zapytajcie
NIGDY, PRZENIGDY się nie zrażajcie!!!
Witam wszystkich
Świetne forum, rzeczowe a członkowie pomocni przy każdym problemie.
Dzięki że jesteście, Grzegorz
Witam
, jestem początkującym winiarzem. Przeglądałam wcześniej Wasze wpisy i mam nadzieję na pomoc i naukę
Witam.
Sporo czytałem forum zanim postanowiłem się zarejestrować. Nie wiedziałem nawet że wyprodukowanie własnego trunku może być takie skomplikowane. Co prawda do tej pory robiłem niejednokrotnie wino(przynajmniej tak to nazywając), niemniej jednak chciałbym zagłębić się bardziej w ocean wiedzy mieszczący się w kategorii winiarstwo. Myślę, że skorzystam niejednokrotnie z wiadomości zamieszczonych tutaj przez doświadczonych forumowiczów. Pozdrawiam.
Witam wszystkich, licze na milą wspolprace, Pozdrawiam
Jako nowy na forum witam wszystkich razem i każdego z osobna.
Dopiero zaczynam swoją przygodę z winiarstwem (od podstaw teoretycznych) i liczę na pomoc w razie ewentualnych problemów jakie wynikną lub nie w przyszłości.
Elo witam. Jestem zielony jak liść. Więc .. Dzien Dobry

Hej, nareszcie udało mi się do Was dołączyć

Witam miło tych zarejestrowanych i niezarejestrowanych.
Witam serdecznie - robię trochę nalewek i raczkuję w winie - mam nadzieję na poszerzenie wiedzy

Witam,
Jestem nowa, mam nadzieję, że w razie czego pomożecie

POMOŻECIE ?????
Pomożemy ...

Cześć, jestem nowa, dlatego się z Wami witam ;>
Hej, serdecznie Was witam